Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä24.9.2017 - Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitusta Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuista - Patrik Kujalalle hurja ulosajo

Suomalaiskuljettajat nappasivat kolme nejästä mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta Shanghain formula-radalla ajetusta kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viidennestä osakilpailuviikonlopusta; Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen pokkasi lauantaisesta kilpailusta PRO-AM luokan hopeisen ja sunnuntaisesta pronssisen sijan. Mäntsäläläinen Patrik Kujala juhli lauantaina PRO-luokan hopeista sijaa, mutta tänään koki todella hurjan näköisen ulosajon kun pitkän takasuoran päässä hänen autostaan hävisivät jarrut ja mies ajautui autoineen syvälle rengaskasan alle. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja Kujala käveli omin avuin autosta ulos. Keskeytyshetkellä hän kävi hurjaa taistelua koko kilpailun voitosta.


Eilisen kilpailukauden seitsemännen palkintokorojesijoituksen turvin PRO-AM luokan Aasian mestaruussarjan sarjatilanteessa vahvalla hopeasijalla oleva Eskelinen starttasi tänään yleiskilpailun kymmennestä ruudusta runsaasti sateiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Ajovuoronsa aikana hän vältti draamat ja toi kilpurin PRO-AM luokan kolmannella sijalla kanadalaiselle tallitoverilleen, jonka tehtävänä oli yrittää nousta kahdesta pahimmasta kanssakilpailijasta ohitse.

Ebenal oli erinomaisessa vauhdissa kunnes sarjassa vierailevana kuljettajana ajaneen toisen suomalaisen, Patrik Kujalan autosta hävisivät jarrut ja mies autoineen ajautui todella kovavauhtisesti ensin radan ulkopuoliselle hiekka-alueelle ja siitä syvälle rengaskasan alle. Kilpailun johto lähetti radalle turva-auton sekä myös ambulanssiryhmän, jotka kuitenkin saivat kaikeksi onneksi todeta Kujalan nousevan itse ylös autosta.

Kilpailu ajettiin maaliin turva-auton perässä ja näin kolarihetkellä vallinnut tilanne säilyi maaliin saakka. Sen myötä Eskelisen ja Ebenalin kilpailustrategia jäi kesken ja kaksikon oli tyydyttävä PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle kahdeksanneksi nopeimpana.

- Olimme koko kilpailuviikonlopun kanssakilpailijoistamme poikkeavalla kilpailustrategialla matkassa ja eilen se palkittiin kauden neljännellä hopeasijalla. Tänään meillä oli kaikki eväät aina voittoon saakka, mutta sitten Patrikin hurja ulosajo ja sitä seurannut turva-auton perässä ajelu päätti hyökkäyksemme. Kaikeksi onneksi Kujala on kunnossa, koska ulosajossa oli kaikki mahdollisuudet vakavaan loukkantumiseen, Eskelinen kertoo.

- Kahdeksan palkintokorokesijoitusta kymmenestä mahdollisesta on johdattanut meidät PRO-AM luokan hopeasijalle. Hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat nyt 29 pisteen karkumatkalla ja vastaavasti saksalainen Carrie Fischer sekä australialainen Richard Goddard ovat meistä 17 pisteen päässä. Breukers oli tänäänkin yksi koko kilpailun nopeimmista kuljettajista ja olemme täysin aseeton hänen ylivoimaansa vastaan. Näin ollen hallussamme oleva sarjan hopeasija on parasta mahdollista mitä olisimmekaan voineet näiltä kilpailuviikonlopuilta saavuttaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Ameriikan ja Aasian ratasarjat huipentuvat marraskuun puolivälissä Italian Imolan radalla ajettaviin kahteen finaalilähtöön. Sitä seuraa sarjan omat MM-kilpailut, joissa nämä kolme sarjan luokkaa yhdistyy ja voittajat kruunataan Lamborghini Super Trofeo maailmanmestareiksi. Näin ollen Eskelisellä ja Ebenalilla riittää panosta Lamborghinin kotiradalla ajettaviin kilpailuihin.

- Koska kilpailuista jaetaan 15 mestaruuspistettä niin vielä meillä on ohuen ohut mahdollisuus nousta Aasian mestaruuteen. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi voittaa Imolassa kaksi sarjamme finaalilähtöä ja Breukersin autokunnan olisi keskeytettävä kumpikin lähtö. Käytännössä se on siis mahdollista, joten kovat on panokset kuuden viikon päästä ajettaviin kilpailukauden huipennuksiin, Eskelinen pohtii.

Lamborghini Super Trofeo Shanghain sunnuntain yleiskilpailun voittoon ajoi puolalaisen Artur Janoszin autokunta.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai sunnuntai 24.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 19 kierrosta
2. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +2,621sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +3,702sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 10/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 128 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 99 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 82 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä


23.9.2017 - Mikko Eskelinen upeasti hopeasijalle Shanghain formularadalla - Johtoasema ei kestänyt maaliin saakka

Kuluvalla kilpailukaudella seitsemän palkintokorokesijoitusta yhdeksästä mahdollisesta napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tiimikaveri Maxx Ebenal ajoivat tänään lauantaina Shanghain formularadalla yhden parhaimmista kilpailuistaan ja johtivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan yhdeksännen osakilpailun PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan.


Kuitenkin vain kolme minuuttia ennen maalilipun heilahdusta saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kilpailukalustolla ajava kaksikko joutui antautumaan pahimmalle kanssakilpailijalleen ja radan nopeimmalle kuljettajan, hollantilaisen Rik Breukersin autokunnalle ja näin saavutuksena oli kilpailukauden seitsemäs palkintokorokesijoitus ja järjestyksessään neljäs hopeasija. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopein autokunta.

Ebenal sai erinomaisen startin ja hurjan taistelun jälkeen pystyi nousemaan yleiskilpailun viidennelle sijalle, jota Eskelinen omalla ajovuorollaan kynsin ja hampain puolusti aina kilpailun viimeisille minuuteille saakka. Erinomaisesta taistelusta huolimatta ammattilaiskuljettajan statuksella kilpaillut hollantilainen Rik Breukers sekä PRO-luokan australialainen Richard Goddard painoivat väkisin ohitse, jolloin suomalaiskuljettajan oli tyydyttävä toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Silti palkintokorokkella shampanjaa suihkutti tyytyväinen mies.

- Kostea sadesää antoi meille tänään etua kun sadekelin spesialistina tunnettu Maxx Ebenal pystyi hyvin vastaamaan muiden ammattilaiskuljettajien vauhtiin ja hän sai kurottua meille hyvän etumatkan, jota minä sitten kaikin keinoin yritin puolustaa. Kuitenkin nopeimpia kierrosaikoja alati ajanut Breukers pääsi lopulta ohitse ja meidän oli tyydyttävä hopeasijaan, joka kuitenkin kieltämättä maistuu kun voitolta - Johdimmehan PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteessa saimme kasvatettua etumatkaa kolmantena olevaan saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaan kolmella pisteellä, joten Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kakkossija on nyt hallussamme 19 pisteen marginaalilla kun kolme osakilpailua on vielä ajamatta. Huomiselle on luvattu monsuunisadetta, joten mitä tahansa voi intensiivisessä kilpailussa tapahtua, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi seitsemännen kerran japanilaisen Kei Cozzolinon autokunta. Sarjan vierailevan tähden, ja toisen suomalaisen Patrik Kujalan autokunta oli huikean taistelun jälkeen toiseksi nopein ennen puolalaisen Artur Janoszin autokuntaa. Kujalan tiimikaveri, tanskalainen Dennis Lind rymisteli yleiskilpailun hopeasijalle ajamalla viimeisellä kierroksella rallicrossmaisesti Janoszin kylkeen ja siten venyi maalilipulle vain 0,2 sekuntia nopeampana.

Huomenna sunnuntaina kilpailukauden kymmenes osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 6.40 ja sitä voi seurata ns. live-stream lähetyksenä internetissä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek21.9.2017 - Mikko Eskelinen hakee avausvoittoa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuviikonlopusta - Mestaruustitteli panoksena

10-vuotista moottoriurheilu-uraansa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa juhliva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla, jossa edessä on 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajettavat kauden yhdeksäs ja kymmenes 50 minuutin mittaiset osakilpailut.

Kuluvalla kilpailukaudella kuusi PRO-AM luokan palkintokoroketta kahdeksasta mahdollisesta napannut Eskelinen suuntaa toiveikkain mielin Shanghain teknisesti erittäin haastavalle radalle, jossa panoksena ei ole, sen enempää eikä vähempää, kuin mestaruustitteli; PRO-AM luokan sarjajohtaja, hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat 21 pisteen karkumatkalla ennen hopeasijalla olevaa Eskelistä ja Ebenalia. Vastaavasti pronssisijalla oleva australialainen Richard Goddard ja hänen saksalainen tiimikaveri Carrie Schreiner ovat Eskelisen autokunnasta 16 pistettä perässä. Koska yhdestä kilpailusta voittaja saa 15 mestaruuspistettä, on Breukersin autokunnalla mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Eskelinen ja Ebenal ovat siis lähes pakkovoittojen edessä.

- Shanghain Formula-1 rata on aikaisempien Japanin Suzukan kilparadan kanssa teknisesti erittäin haastava; On isoa ja kovaa ajettavaa suoraosuutta ja alati suuntaan ja toiseen kääntyvää pitkää mutkayhdistelmää, joissa kuljettajaan kohdistuvat G-voimat laittavat kehon jokaisen lihaksen töihin. Lisäksi kun kilpailupäiville on luvattu vesisateita niin tiedän jo nyt viikonlopusta tulevan erittäin vaativan. Eikä sitä helpota yhtään se tieto, että olemme pakkovoittojen edessä pitääksemme mestaruustaistelu elossa marraskuun puolivälissä Italian Imolassa ajettaviin finaaleihin, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen minulle entuudestaan täysin tuntemattomaan rataan on mennyt simulaattorissa istumisessa ja rentoutumisessa andalucialaisilla golf-kentillä. Silti toiveikkaina kauden viidenteen osakilpailuviikonloppuun startataan, koska nyt ajetaan täällä kiinassa asuvan kanadalaisen Maxx Ebenalin kotiradalla, jolla hän on urallaan kilpaillut paljon ja tuntee tämän kilparadan kuin omat taskunsa. Näin ollen PRO-AM luokan palkintokoroke on minimitavoitteemme ja tiedän, että meillä on mahdollisuudet ajaa myös voitosta, Eskelinen jatkaa.

Shanghain osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin tänään torstaina ajettavilla epävirallisilla harjoituksilla. Perjantaina edessä on viralliset harjoitukset ja lauantaina aika-ajojen lisäksi ensimmäinen kilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 10. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 11:40. Kumpikin kilpailu näkyy internetin välityksellä ns. live-stream lähetyksenä ja sen osoite julkaistaan Mikko Eskelisen Facebook sivuilla perjantaina: http://www.facebook.com/gtmikko.

Japanin Fujin kilpailuviikonlopun TV-lähetys C More Max kanavalla

Elokuussa Japanin Fujin Formula 1 radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. TV-lähetystä voi perjantaista alkaen katsoa myös Mikon kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi