Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

19.11.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal kuudensia Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-finaaleissa - Aasian hopeasija silti erinomainen saavutus

Italian Imolan radalla ajetussa ja erittäin kovatasoisessa Lamborghini Super Trofeo World Finals eli ns. MM-osakilpailuissa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal joutuivat tänään tyytymään PRO-AM luokan seitsemänteen sijaan ja samalla he putosivat eiliseltä neljänneltä sijalta kuudenneksi. PRO-AM luokan mestaruuden saavutti yhdysvaltalainen Taylor Proto italialaisen tallitoveri Edoardo Piscopon kanssa. Yleiskilpailun MM-tittelin pokkasi kanadalainen Mikael Granier myöskin italialaisen tallitoveri Loris Spinellin kanssa.


Eilisen hienon neljännen sijan jälkeen Eskelinen ja Ebenal starttasivat toiveikkaana toiseen MM-finaaliin ja samalla pitkän kilpailukauden neljänteentoista 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Kuitenkin jo kilpailun toisella kierroksella kaksikko sai kylmää vettä niskaansa kun Ebenal otti yhteen kanssakilpailijan kanssa ja spinnasi ulos radalta. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan, mutta kuusi muuta kanssakilpailijaa ehti karata niin kauas, ettei heitä enää pystynyt Eskelinenkään tavoittamaan.

Huolimatta epäonnisesta kauden päätöksestä, oli tuore Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti erittäin tyytyväinen kuluneeseen kilpailukauteen.

- Eilen jäimme vain reilun sekunnin palkintokorokesijoituksesta ja tänään sitä lähdettiin tosissamme tavoittelemaan. Kuitenkin harmillisesti Maxx menetti auton hallinnan otettuaan kanssakilpailijan kanssa yhteen ja tämä kilpailu oli sitten siinä. Kuljettajan vaihdon jälkeen keskityin vain nautiskelemaan kun palkintokorokesijoitus jäi saavuttamatta. Kuudes sija MM-kilpailuista ei ole huono saavutus, mutta kieltämättä se on pieni pettymys kun kuitenkin vuonna 2015 olin MM-pronssilla, Eskelinen kertoo.

- Kulunut vuosi on ollut 10-vuotisen autourheiluhistoriani ehdottomasti menestyksekkäin kun kuitenkin yhdeksän palkintokorokesijoitusta neljästätoista mahdollisesta sekä ennen kaikkea Aasian mestaruussarjan hopeasija on nyt kotiin viemisinä. Iso kiitos tästä vuodesta niin kanadalaiselle tallitoveri Maxx Ebenalille, saksalaiselle Leipert Motorsport tiimille kuin ennen kaikkea yhteistyökumppaneilleni, jotka uskoivat kanssani samoihin asioihin eli mitalisijoitukseen Aasian mestaruussarjassa, Eskelinen jatkaa.

Uusia suomalaiskuljettajia kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo ratasarjoihin?

Imolassa ajetuissa Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjojen finaalikilpailuissa, kuin myös MM-finaaleissa radalla nähtiin runsaasti kaikenlaisten ratasarjojen mestareita. Taso oli koko viikonlopun erittäin kova ja sen myötä kausi 2018 tulee varmasti kilpailullisesti olemaan kovin miesmuistiin. Eskelinen on jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kilpailuohjelmasta ja povaa, että sarjoissa nähtäisiin myös muita uusia suomalaiskuljettajia.

- Olen Leipert Motorsport tiimin kanssa käynnistänyt ns. Junior Program kilpailuohjelman, jossa olemme etsineet suomalaiskuljettajia rakentamaan uraa uudistetun 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO auton ratissa. Olemme jo ehtineet kaksi testipäivää Espanjassa ajaa ja luvassa on lisää vielä joulukuussa. Lamborghini Super Trofeo ratasarjat ovat olleet usealle kuljettajalle ponnahduslauta joko Lamborghinin omaan junioriohjelmaan sekä GT3-autojen sarjoja kohti. Siksikin minulla on ilo olla auttamassa suomalaisia kuljettajia maailmalle ja sitä kautta tekemässä arvokasta juniorityötä suomalaisen rata-autoilun eteen, Eskelinen kertoo.

- Täällä Imolassa Lamborghini esitteli uudistetun EVO-version Huracan autostaan ja kieltämättä kovasti houkuttelee tulevana kilpailukautena yrittää yhdellä sijoituksella parantaa lopputulosta. Ensiksi kuitenkin edessä on tärkeimmät neuvottelut kotona, koska kuitenkin Aasiassa on tänäkin vuonna vierähtänyt jo lähes kahden kuukauden verran. Mikäli vaimolta lupa heltiää niin alan tarkemmin tutustumaan saamiini kuljettajatarjouksiin. Se kuitenkin on varmaa, että tammikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä ajettava perinteikäs Arctic Lapland Ralli avaa kilpailukauteni, Eskelinen jatkaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #1 osakilpailu, la 18.11.2017, PRO-AM: Top-5:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 28 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +3,893sek
3. Emmanuel Anassis (USA) & Brandon Gdovic (USA), +16,156sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +17,158sek
5. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), +18,086sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #2 osakilpailu, su 18.11.2017, PRO-AM: Top-3:
1. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 26 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +5,842sek
3. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), +7,427sek
---
7. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +59,1sek

Lamborghini Super Trofeo World Finals EPÄVIRALLISET lopputulokset 2/2 osakilpailua, Pro-AM-luokka: Top-3:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 25 pistettä
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), 24 pistettä
3. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 21 pistettä
---
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), 12 pistettä

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLISET lopputulokset 12/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 151 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 119 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 100 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä18.11.2017 - Mikko Eskeliselle nelossija ensimmäisestä Lamborghini Super Trofeo MM-osakilpailusta - Sunnuntain toisessa kilpailussa mahdollisuus mitaleille

Italian Imolan radalla eilen perjantaina upean Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal tekivät vahvan suorituksen tänään lauantaina ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan toisessa MM-finaalissa ja saavuttivat PRO-AM luokan neljänneksi korkeimmat pisteet. Huomenna sunnuntaina ajettavaan kauden päätösosakilpailuun kaksikko lähtee PRO-AM luokan kakkosruudusta ja siten heillä on erinomaiset mahdollisuudet taistella palkintokorokesijoituksista kuin myös MM-tittelistä.


Eskelisen ja Ebenalin saksalainen Leipert Motorsport tiimi ajatti kuljettajiaan kanssakilpailijoitaan päinvastaisessa järjestyksessä ja näin EM-hopean ja Aasian sarjan hopeamitalin omaava sai vastaansa PRO-AM luokan ammattilaiskuljettajat, jotka kaikki näyttivät aika-ajoissa tasonsa. Eskelistä lukuun ottamatta kaikki muut 23 kanssakilpailijaa oli kahden sekunnin sisällä paalupaikasta ja vaikka suomalaiskuljettaja teki yhden koko viikonlopun parhaimmista kierroksistaan niin silti hän joutui starttaamaan koko joukon häntäpäästä; Vauhti riitti PRO-AM luokan kahdeksanteen sijaan.

Entuudestaan tiedossa oli kaksikko olisi yksi kilpailun ns. mustista lampaista ja siten he starttasivat toiveikkaana itse kilpailuun. Mikko pysytteli kärkikuljettajien vauhdissa mukana ja toi auton PRO-AM luokan kuudennella sijalla Ebenalille, joka oman ajovuoronsa aikana pystyi ohittamaan yhden kanssakilpailijan. Neljännelle sijalle he kipusivat kilpailun jälkeen kun tuomaristo totesi Nicolas Gomarin autokunnan aiheuttaneen yhden kolaritilanteen ja rankaisi heitä 30 sekunnin aikasakolla.

Neljänneksi korkeimmat pisteet antavat itseluottamusta huomiselle kauden päätökselle.

- Eilen niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan finaleissa kuin tänään amatööriluokan finaalilähdössä sekä myös meidän ammattilaisluokan lähdössä nähtiin valtavasti draamaa kun kilpailuja on värittäneet lukuisat ulosajot ja niiden tuomat turva-auton vierailut radalla. Onneksi pystyimme välttämään draamat jonka myötä kahdeksan mestaruuspistettä huomiseen toiseen MM-finaalilähtöön takaa hyvät lähtökohdat, varsinkin kun tallitoverini Maxx Ebenal saavutti meille aika-ajoissa PRO-AM luokan toisen lähtöruudun, Eskelinen kertoo.

- Nyt nollataan tilanne ja aletaan keskittymään huomista varten. Tiedämme olevamme vahvoilla ja jos vain saisimme ajaa ilman kanssakilpailijoiden hölmöilyjä sekä turva-autoja niin meillä on täysin realistiset mahdollisuudet niin PRO-AM -luokan palkintokorokkeelle kuin MM-mitaleille. Taso MM-finaaleissa on kovin miesmuistiin ja siksikin tyytyväinen pitää olla. Peukut pystyyn huomenna iltapäivästä ajettavaan kauden viimeiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun, Eskelinen tsemppaa.

PRO-AM luokan voittajaksi ajoi hurjan taistelun jälkeen yhdysvaltalainen Taylor Proto italialaisen tallitoverinsa Eduardo Piscopon kanssa. Eskelinen ja Ebenal olivat vain 12,5 sekunttia voittajaa hitaampia.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #1 osakilpailu, la 18.11.2017, PRO-AM:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 27 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +3,8sek
3. Emmanuel Anassis (USA) & Brandon Gdovic (USA), +11,5sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +12,5sek
5. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), +13,9sek
6. Paul Scheuschner (MLT) & Hendrik Still (MLT), +21,0sek
7. Kelvin Snoeks (HOL) & Shota Abkhazava (GEO), +1 kierros
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi