Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

10.1.2019 - Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari Mikko Eskelinen haastaa Valtteri Bottaksen ja Mika Salon Arctic Lapland Rallissa - Tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja

Kilpailukaudella 2018 kirkkonummelaisen Juuso Puhakan kanssa viisi voittoa ja seitsemän himmeämpää palkintokorokesijoitusta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa saavuttanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemellä ajettavassa, perinteikkäässä Arctic Lapland Rallissa pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen kanssa. Vuodesta 2007 lähtien kilpailussa ajanut ja siinä mm. vuonna 2016 palkintokorokesijoituksen ajanut Eskelinen lähtee tavoittelemaan ns. nopeimman ratakuljettajan titteliä kun vastaansa hän saa mm. nykyisen F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen ja entisen F1-kuljettaja Mika Salon.


Hieman jo iäkkäällä Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla ajava kaksikko saa Bottaksen ja Salon lisäksi vastaansa myös niin entisiä rallimestareita kuin hallitsevia SM-mitalisteja kuin uusia nuoria tähtikuljettajia sekä ulkomaalaisia kanssakilpailijoita, joista lähes kaikki ajavat moderneilla R5-viritteisillä autoilla. Eskeliselle ja Kapaselle kaksipäiväinen, kymmenen pikataipaleen ja 243,78 erikoiskoekilometrin mittainen kilpailu on juhlallinen kun he nyt kymmenettä yhteistä kertaa mittaavat paremmuuttaan Rovaniemen arktisissa olosuhteissa.

- Kuluneiden kymmenen kilpailukauden aikana olemme Arton kanssa voittaneet palkintokorokesijoituksia niin Rallin SM-sarjassa kuin Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa Vetomies kilpailussa. Lisäksi olemme Arctic Lapland Rallissa olleet useasti kymmenen nopeimman kuljettajaparin joukossa sekä myös saavuttaneet palkintokorokesijoituksia Ralli SM-sarjan yhteydessä ajetussa Suomi Cup sarjassa, jonka vuonna 2010 myös yhdessä voitimme. Minulla edessäni on nyt ralliurani 12. ja Artolle 22. Arctic Lapland Ralli, joten kokemukseen tulemme rallin aikana luottamaan, Eskelinen kertoo.

- Vaikka WRC-automme ei ole kilpailukykyinen nykypäivän R5-autoja vastaan niin silti mielellämme lähdemme haastamaan F1-kuljettajat Valtteri Bottaksen, joka tosin ajaa täysin ylivoimaisella nykypäivän Ford Fiesta RS WRC-autolla ja Mika Salon, jolla alla on Skoda Fabia R5 voittaja-auto. Mielenkiintoista on siis nähdä pystyykö kuljettajani eli tuore Aasian ratamestari Mikko Eskelinen haastamaan nämä muut radalla kovasti uransa aikana viihtyneet kuljettajat. Siltikin me, joka tapauksessa, parhaamme tulemme erikoiskokeilla muutenkin tekemään ja katsomaan mihin saakka meidän pappojen vauhti iäkkäällä WRC-autolla riittää nuorisoa ja heidän uuden tekniikan autoja vastaan, Kapanen jatkaa.

Järjestyksessään 54. Arctic Lapland Ralli ajetaan 24-25.1.2019 Rovaniemen ympäristön perinteikkäillä erikoiskokeilla. Kilpailu on samalla Ralli SM-sarjan seitsemän osakilpailun mittaisen sarjan ensimmäinen, ja ehkäpä myös tärkein koitos.24.1.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista - Erikoiskokeet miesmuistiin nopeimmassa kunnossa

Yhteensä 34 Arctic Lapland Rallin kilpailukokemuksella Rovaniemen ympäristössä ajettavalle 10 pikataipaleen ja 243,78 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla starttaavat Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen juhlivat kilpailussa kymmenettä yhteistä ns. Tunturirallia kun he sen yhdeksäntenä kilpailijaparina Napapiirin ympäristössä ajettaville vauhtibaanoille suuntaavat.


Kaksikko on ottanut kovan tavoitteen eli olla nopein ns. ratakuljettaja eli modernilla Ford Fiesta WRC-autolla ajava Valtteri Bottas sekä Skoda Fabia R5 autolla kilpaileva Mika Salo olisi tuloslistalla pidettävä takanaan. Eskelinen povaa sen olevan haasteellinen tehtävä, koska kilpailun reitti on miesmuistiin nopeimmassa - ja myös vaativimmassa kunnossa; Lumipenkkoja ei juurikaan ole ja tiestön pohjat ovat jo nyt soralla. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari laittaa rallirenkaiden kestävyyden näyttelemään isoa roolia perjantaina käynnistyvässä kilpailussa.

- Alkuviikon nuotitusjaksolla olemme kaikki kilpailijat saaneet todeta erikoiskokeiden olevan erittäin vauhdikkaassa kunnossa. Esimerkiksi Siikakämän alkuosuuden isolla tiellä ajetaan jopa yli kymmenen kilometriä kaiken sen mitä autot vain kulkevat ja kun ei ole lumipenkkoja niin mutkat ovat ovat kovasti edellisvuosista loivempia. Koska erikoiskokeilla on jo nyt isot soraurat niin talvirallirenkaiden kestävyyden kanssa tulee varmasti kaikilla ongelmia, Eskelinen pohtii.

- Ei kuitenkaan anneta sen haitata vaan lähdetään nautiskelemaan ja katsomaan mitä vauhtia Valtteri Bottas ja Mika Salo kilpailussa pitävät. Meille riittää, että yritetämme iäkkäällä WRC-autollamme olla huomattavasti uudemmilla autoilla ajavia pikipinnan spesialisteja nopeampia ja tottakai suuresti nauttia minun ja Arton yhteisestä kymmenestä Arctic Lapland Rallista. Kun lasketaan osallistumiskertamme yhteen niin tämä on tosiaan meille järjestyksessään jo 34. Tunturiralli, joten se kertokoot siitä kuinka paljon me tästä suuresta seikkailusta tykkäämme, Eskelinen jatkaa.

Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 12 ja maaliin Rovaniemen keskustan Lordi -aukiolle kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 18.50.

30.1.2019 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen keskeyttivät kaksi kertaa Arctic Lapland Rallissa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun

Erittäin arktisissa, noin -30 pakkasasteen olosuhteissa ajetussa Arctic Lapland Rallissa niin kuljettajat kuin heidän kilpailukalustonsa oli erittäin kovilla kun pakkasherra piti tunnelman jäätävänä niin kilpa-ajoneuvojen moottoritilassa kuin myös kabiinissa, jossa eristämätön ohjaamo aiheutti hyytäviä ongelmia usealle kilpailijaparille. Yksi murheista kärsinyt oli kymmenettä yhteistä Arctic Lapland Rallia ajaneet Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen, jotka teknisten vaikeuksien seurauksena oli pakotettu keskeyttämään kilpailun, kahdesti.


Luottavaisin mielin arvostetun kilpailun kaksi muuta ns. ratamiestä eli Valtteri Bottasta ja Mika Saloa iäkkäällä Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla haastamaan startannut kaksikko sai mukavan startin kilpailulle kun he sen kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella pystyivät vastaamaan Skoda Fabia R5 autolla ajaneen Salon ja huipputehokkaalla ja modernilla Ford Fiesta RS WRC autolla kilpailleen Bottaksen vauhtiin. Kuitenkin kolmannelle pikataipaleelle matkatessa Mitsubishin moottorissa oleva ns. imusarjan painesensori jäätyi ja matka jäi kesken kun auton moottori ei anturivian seurauksena käynyt kunnolla.

Anturin vaihdon jälkeen toisen kilpailupäivänä ns. superrallisäännön turvin kilpailua 15 minuutin aikasakon myötä jatkanut kaksikko pääsi jälleen mukavaan vauhtiin kunnes aamun ensimmäisen erikoiskokeen loppupuolella kilpurin takaperä alkoi pitämään meteliä ja matka jäi jälleen erikoiskokeen jälkeen kesken. Suurena arktisena seikkailuna tunnettu kilpailu päättyi Eskelisen ja Kapasen osalta suureen pettymykseen, johon kuitenkaan he eivät itse olisi mitenkään voineet vaikuttaa.

- Olimme huolellisesti valmistautuneet kilpailuun ja toiveikkaina erikoiskokeille suuntasimme. Kuitenkaan, koska tällä autolla ei ole kertaakaan kilpailtu näin kylmissä olosuhteissa niin jäätynyt imusarjan painesensori antoi moottorinohjausyksikölle virheellistä tietoa ja sen jälkeen moottori käyttäytyi kaikkea muuten kuin terveellisesti. Kun myöhemmin huoltomiehistö löysi vian ja vaihtoi sensorin niin moottori toimi jälleen normaalisti, Eskelinen kertoo.

- Vaikka keskeytyksen myötä saimme 15 minuuttia aikasakkoa niin silti halusimme toisena kilpailupäivänä lähteä uudestaan nautiskelemaan ns. Tunturirallin tunnelmasta. Kuitenkin se fiilis loppui lyhyeen kun aamun ensimmäisellä erikoiskokeella auton takapäästä alkoi kuulua laakerivikaista ääntä ja kilpailu oli jälleen jätettävä kesken. Pettymys oli valtava kun en tällä kertaa saanut toivomaani mahdollisuutta mitata vauhtia muita ns. ratakuljettajia vastaan, Eskelinen kertaa tapahtumia.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Emil Lindholm, joka lähes näytöstyyliin teki vakuuttavan debyytin Volkswagen Polo GTi R5 autolla. Rallin kaksi aikaisempaa Suomenmestaria eli Teemu Asunmaa ja Juha Salo jäivät lopulta 49,2 ja 59,6 sekuntia Lindholmin ja hänen kartanlukija Mikael Korhosen vauhdista. Valtteri Bottas oli WRC-autollaan yleiskilpailun viidenneksi nopein. Eskelinen antaa täyden tunnustuksen uransa ensimmäisen rallin ajaneelle F1-kuljettajalle.

- Valtteri teki sen mitä todellinen ammattimies tekee eli otti homman haltuun heti ensimetreistä lähtien. Hän ajoi erittäin kypsästi ja paransi vauhtiaan kilpailun edetessä. Samoin teki myös Mika Salo, joka kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa oli lopulta yleiskilpailun 11. nopein kilpailijapari. Toivotaan, että kummatkin pikipinnan erikoismiehet nähdään jatkossakin myös niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Minulla talven rallit oli tässä ja nyt seuraavaksi edessä on tiiviit sopimusneuvottelut kilpailemisesta tulevan kesän muissa kansainvälisissä kilpasarjoissa, Eskelinen avaa seuraavien kuukausien suunitelmiaan.

Lopputulokset Arctic Lapland Rally 2019, yleiskilpailu, top-5:
1. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Volkswagen Polo GTi R5, 1:58:54,0
2. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5, +49,2sek
3. Juha Salo & Topi Luhtinen, Skoda Fabia R5, +59,6sek
4. Henrik Pietarinen & Juha Lummaa, Skoda Fabia R5, +1:13,3sek
5. Valtteri Bottas & Timo Rautiainen, Ford Fiesta RS WRC, +1:59,2sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, tekniset murheet, ek2j ja ek6j

Videoita kilpailusta:
- Arctic Lapland Rally 2019 Tests: https://www.youtube.com/watch?v=OTIH3C1UaUY
- Arctic Lapland Rally 2019 Slowmotion: https://www.youtube.com/watch?v=4tu7xfUkvHI
- Arctic Lapland Rally 2019 EK1: Aittajärvi: https://youtu.be/wSJSNCW8nFU
- Arctic Lapland Rally 2019 EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/YvPm05nTgN8

Kuvia kilpailusta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi