Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä30.6.2019 - Mikko Eskeliselle ja Jake Rattenburylle lähes täysi pistepotti Italian Misanosta - Voiton ja kakkossijan myötä kaksikko nousi kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa lähes täydellistä työtä Italian Misanon tulikuumissa olosuhteissa ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruuussarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa kun kaksikko saavutti lauantain yökilpailussa mahtavan AM-luokan toisen sijan ja sunnuntaina he juhlivat täysiä mestaruuspisteitä palkintokorokkeen korkeimmalla askelmalla. Lähes täyden pistepotin myötä kaksikko nousi haastamaan ranskalaista sarjajohtaja Nicolas Gomaria, joka on enää vain viiden pisteen päässä.

Lauantain keinovalaistuksessa ajettuun yökilpailuun saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autolla startannut kaksikko lähti matkaan AM-luokan kuudennesta lähtöruudusta. Mikko avasi erinomaisesti ja pystyi nousemaan kaksi sijaa kunnes 15 minuutin kilvanajon jälkeen turva-auto tuli radalle kanssakilpailijan ulosajon seurauksena. 10 minuutin jälkeen turva-auto poistui radalta ja kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaveri Jake Rattenbury kylmästi latasi kolmesta kanssakilpailjasta ohitse ja toi auton maalilipulle AM-luokan toiseksi nopeimpana. Kaksikon suoritus oli vähintäänkin erinomainen, koska koko kilpailun ajan autoa vaivasi laturin temppuilu, joka taukoamatta antoi kilpurin kojetauluun varoituksia. Kuitenkin Mikko ja Jake päättivät ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi ja se periksiantamaton yritys palkittiin mestaruustaistelun kannalta kultaakin kallimmilla 12 mestaruuspisteellä.

- Niin aika-ajoissa, kuin koko lauantaisen kilpailun ajan, meitä vaivasi puoliksi toimimaton laturi, jonka myötä kovasti vaihdellut sähköjännite antoi kojetauluun varoituksia. Olin aivan viittävaille keskeyttää kilpailun moottoririkkoa välttääkseni, mutta onneksi insinöörimme käskytti meitä ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi. Lisäksi kun pystyimme lyömään mestaruustaistelua kannalta ajatellen pahimman kanssakilpailijamme niin enemmän kuin tyytyväisiä olimme toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina samaisessa hellesäässä alettuun toiseen kilpailun kaksikko starttasi AM-luokan hopea- ja yleiskilpailun yhdeksänneltä sijalta. Tiimi oli yötauon aikana selättänyt tekniset murheet ja sen myötä Jake nousi nopeasti luokkajohtoon, jota kuljettajan vaihdon jälkeen Eskelinen erinomaisesti puolusti maalilipulle saakka. Näin kilpailukauden kolmas palkintokorokesijoitus ja ensimmäinen voitto näki päivänvalon. Lisäksi kun toinen mestaruustaistelun kannalta pahin toinen kanssakilpailija Raffaele Giannoni sortui ajovirheeseen ja nollapisteisiin niin Mikko ja Jake nousivat sarjatilanteessa AM-luokan hopeasijalle, vain viisi mestaruuspistettä sarjajohtajaa perässä.

- Yötauon aikana Leipert Motorsport taikoi automme tekniset murheet pois ja pääsimme tosissamme ajamaan kilpailukauden ensimmäisestä voitosta. Jake avasi mahtavasti ja pystyi nostamaan meidät luokkajohtoon, jota minä kaikin mahdollisin keinoin puolustin maalilipulle saakka. Lopulta 50 minuutin kilvanajon jälkeen voitimme sarjajohtajan 1,566 sekunnin marginaalilla, joten kyllä niin minä kuin tiimikaverini teimme täydellistä työtä kilpurin ratin takana. Lisäksi kun keräsimme enemmän mestaruuspisteitä kuin kilpailijamme niin tyytyväisiä voimme olla myöskin siksi, että emme aikaisemmin ole tällä radalla kilpailleet. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja jälleen tiedämme, että Euroopanmestaruus on täysin omissa käsissämme, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarja jatkuu jo kauden viikon päästä Hollannin Zandvoortin kilparadalla ajettavissa kaudessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa. Eskelisen lisäksi Italian Misanossa suomalaismenestystä täydensi Aaro Vainio, joka oli sunnuntain osakilpailussa GT3-luokan EM-sarjan kolmanneksi nopein.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) la 29.6.2019: AM-luokka, top-5
1. Raffaele Giannoni (ITA), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,488sek
3. Nicolas Gomar (FRA), 10,564sek
4. Robert Zwinger (SLK), 15,356sek
5. Cyril Leimer (CHE), +18,596sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) su 30.6.2019: AM-luokka, top-5

1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 29 kierrosta
2. Nicolas Gomar (FRA), +1,566sek
3. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 7,682sek
4. Cyril Leimer (CHE), +11,847sek
5. Federico Paolino (ITA) & Massimo Mantovani (ITA), +32,255sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 4/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 52 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 47 pistettä
3. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 25 pistettä
5. Robert Zwinger (SLK), 23 pistettä28.6.2019 - Mikko Eskelinen haki Rallicrossin SuperCar testeistä vauhtia Italian Lamborghini Super Trofeo osakilpailuihin - Kilpailukausi jatkuu Misanon pätsissä

Kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa alkaa nyt todelliset heinäkuun hulinat kun sarjan kuusi osakilpailua ajetaan seuraavan neljän viikon sisään. Näin hallitsevalla sarjan Aasian mestarilla, jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä on edessään hikinen urakka, joka käynnistyy nyt viikonloppuna Italian Misanon radalla ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa. Koko Keski-Eurooppaa piinaava 40 lämpöasteen tulikuuma keli on tuonut suuria haasteita myös kuusi viikkoa sitten Englannin Silverstonessa palkintokorokesijoituksen napanneelle sarjan ainoalle suomalaiskuljettajalle sekä hänen brittiläiselle tiimikaverilleen Jake Rattenburylle.


- Valmistautuminen perjantain kahteen vapaaseen harjoitukseen, lauantain aika-ajoihin ja iltakilpailuun sekä sunnuntaiseen kauden neljänteen osakilpailuun on mennyt lähinnä nestetasapainosta huolehtien. Radalla on ajettu epävirallisia harjoituksia, joissa kuljettaja toisensa perään on todennut kilvanajon olevan aivan fysiikan äärirajoilla. Toisaalta nämä olosuhteet eivät minulle ole uusia, koska edellisen kahden kilpailukauden ajan sain runsaasti kokemusta kilpailemisesta vastaavanlaisessa helteessä. Näin tiedän millainen haaste meillä kaikilla on edessä ja siten osaan asennoitua siihen sekä ennen kaikkea hyödyntää Aasiasta saamani kokemus, Eskelinen kertoo.

Kuusi viikkoa sitten Englannin Silverstonen avausosakilpailussa Eskelinen ja Rattenbury näytti, että saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpailevalla kaksikolla riittää vauhtia taistelemaan sarjan Euroopanmestaruudesta kun he pystyivät haastamaan tuplavoitot napanneen ranskalaisen Nicolas Gomarin sekä kaksi kakkossijaa ajaneen italialaisen Raffaele Giannonin autokunnat. Niin Mikko kuin Jake tietää, että pienet amatöörimäiset virheet pitää saada pois - ja tuloslista on sen jälkeen toisenlaista luettavaa. Eskelinen valmistautui kilpailuun testaamalla kouvolan Tykkimäen radalla Dynamo tiimin ylläpitämää Mitsubishi Lancer Evolution Rallicross SuperCar autoa.

- Rallicross on lajina kovassa nosteessa ja siksi halusin saada tuntumaa auton suorituskyvystä sekä taidoistani sen ratissa. Meillä oli erittäin hyvä testipäivä, joka palveli tarkoitustaan eli sain vahvistuksen sille, että ehkäpä olisi aika käydä kokeilemassa myös itse kilpailutoimintaa ja toisekseen erinomaisesti sain ylläpidettyä ajotuntumaa tätä heinäkuuta ajatellen, jossa nyt seuraavan neljän viikon ajan tahkotaan yhteensä kuusi osakilpailua. Koska taso Lamborhini Super Trofeo EM-sarjassa on kova, tulee meidän välttää virheet joita aikaisemmin Silverstonen osakilpailuissa teimme, koska tiedämme, että vauhtimme riittää ajaa luokkavoitoista, Eskelinen jakaa ajatuksiaan.

Misanon kilpailuviikonlopun ensimmäinen lähtö käynnistyy lauantaina Suomen aikaa klo 23:10 ja sunnuntaina klo 16:40. Näin lauantain ns. keinovalaistuksessa ajettava kilpailu tulee näyttelemään suurta tässä sarjassa, jossa Eskelisen ja Rattenburyn tavoitteet ovat vain ja ainoastaan sen mestaruudessa.

Kumpaakin osakilpailua voit seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Lisäksi hyppää Mikon jousille RX SuperCarin rattiin: https://youtu.be/2_H2zuP-eSU ja katso myös ns. sisäpiirin silmin videoblogi aikaisemmasta Silverstonen osakilpailusta: https://youtu.be/gW5Oe-qYAC4. Lisäksi kattava kuvagalleria Mikon Rallicross testeistä on nähtävissä hänen kotisivuillaan osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.

Muista myös katsoa Silverstonen osakilpailuviikonlopun ns. koostelähetys C More TV-kanavilla, jonka ensiesitys on sunnuntaina vain hetkeä ennen Formula-1 Itävallan osakilpailua:
- Sunnuntai 30.06. klo 14:35 C More MAX
- Maanantai 01.07. klo 21:55 C More Sport 2
- Tiistai 02.07. klo 18:00 C More MAX
- Keskiviikko 03.07. klo 21:00 C More MAX
- Torstai 04.07. klo 19:15 C More Sport 1
- Perjantai 05.07.2019. klo 22:35 C More MAX
- Lauantai 06.07.2019 06.07. klo 21:45 C More MAX
- Tiistai 09.07.2019 09.07. klo 16:00 C More MAX
- Torstai 11.07.2019 11.07. klo 17:45 C More Sport 1

Kuvia RX SuperCar testit, Tykkimäki Circuit (Kouvola)

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS


 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi