Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

27.7.2019 - Kanssakilpailija keilasi Mikko Eskeliselle keskeytyksen Belgian SPA-Francorchampsin toisesta Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailusta

Perjantaina ajetussa kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury kokivat täydellisen kilpailupäivän kun he ensiksi aika-ajoissa pitivät kaksi kertaa AM-luokan nopeinta vauhtia ja myöhemmin iltapäivällä ajetusta kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta nappasivat täydet mestaruuspisteet. Kuitenkin kovin odotuksin toiseen osakilpailuun startannut kaksikko joutui kilpailun neljännellä kierroksella puolalaisen kanssakilpailijan kolaamaksi ja auton takapäähän kohdistuneiden vahinkojen seurauksena he joutuivat jättämään kilpailun kesken. Kaksikon tuskaa lisäsi ranskalaisen sarjajohtajan voitto ja siten karkaaminen jo lähes tavoittamattomaan 23 pisteen johtoasemaan kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.


Eskelinen oli tulta ja tappuraa kohdattuaan varikolla myöskin kolarivaurioiden seurauksena keskeyttämään joutuneen ja ongelmat aiheuttaneen puolalaisen kanssakilpailijansa.

- Pääsin lähdössä hyvin AM-luokan johtoasemassa matkaan ja sain tehtyä eroa niin sarjajohtaja Nicolas Gomariin kuin pronssisijalla ajavaan Robert Zwingeriin kunnes kokonaan toisen luokan puolalainen kanssakilpailija osui jarrutuksessa autoni peräpäähän ja aiheutti spinnauksen, jonka aikana hän vielä uudestaan niittasi autonsa keulalla pyörähtäneeseen autooni. Siinä osumassa hajosi niin iskunvaimennin kuin tukivarsi ja kilpailu jäi kesken, Eskelinen kertoo.

- Kyllä siinä härmäläinen veri kiehahti kun hetkeä myöhemmin tämän sankarin varikolla tapasin. Nollapisteet tarkoittivat sitä, että unelma Euroopanmestaruudesta on nyt täysin sarjajohtaja Nicolas Gomarin käsissä ja vaikka hän ottaisi yhden keskeyksen jäljellä olevista neljästä kilpailusta niin siltikin hän säilyttäisi sarjajohdon, joten kieltämättä vaikeaksi meni. Tämä olisi helppo hyväksyä jos olisin itse aiheuttanut keskeytyksen, mutta kun mestaruustaistelun ulkopuolinen kanssakilpailija lähes tahallaan ajaa perään ja pilaa kilvanajon niin kyllä siinä kaveri on palautteeni täysin ansainnut, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Saksan Nurburgringin perinteikkäällä radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 8/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +0,322sek
3. Antonios Wossos (GRE), +28,256sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +32,632sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +57,255sek
---
kesk. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), kolari

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 8/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 101 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 70 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 53 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä


26.7.2019 - Mikko Eskeliselle makea voitto SPA-Francorchampsista - Sarjajohtaja enää kahdeksan pisteen päässä

Belgian SPA-Francorchampsin perinteikkäällä Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury saalistivat maksimimäärän jaossa olleissa mestaruuspisteistä kun ensiksi he kilpailujen aika-ajoissa nakuttivat kaksi AM-luokan paalupaikkaa ja hetkeä myöhemmin naatiskelivat makoisan AM-luokkavoiton kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta.

Helteisen kuumissa olosuhteissa ajettuun kilpailuun Jake Rattenbury starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja mahtavan startin myötä nousi viidennelle sijalle, jossa hän rauhassa sai kasvattaa AM-luokan johtoasemaansa aika kuljettajan vaihtoon saakka. Myös Mikko Eskelinen teki takuuvaramaa työtä ja toi auton luokkavoittajana maalilipulle. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi kolmanneksi, pokkasi Eskelinen ja Rattenbury seitsemän mestaruuspistettä enemmän kuin sarjajohdossa edelleen kahdeksalla pisteellä jatkava ranskalainen Nicolas Gomar.

Voitto oli Mikolle ja Jakelle enemmän kuin tärkeä, koska he tiesivät, että heidän olisi, keinolla millä hyvänsä, oltava sarjajohtajaa nopeampi ja siten saada hänen etumatkaansa kurottua umpeen. Suunnitelma onnistui täydellisesti ja sitä samaista on tarkoitus jatkaa myös huomisessa Belgian toisessa osakilpailussa, johon on kuitenkin luvattu erittäin rankkaa ukonilmaa.

- Lähtökohdat kilpailuviikonlopulle olivat sellaiset, että meidän olisi laitettava kaikki osaamisemme peliin, jotta sarjajohtajan pystyisimme voittamaan. Mielestäni siinä onnistuimme enemmän kuin hyvin kun Jake ajoi oman aika-ajonsa AM-luokan suvereenin paalupaikan ja minäkin onnistuin olemaan nopein, mutta vain 0,012 sekunnin erolla. Siltikin kaksi bonuspistettä takasi hyvät lähtökohdat trooppisen olosuhteen osakilpailuun, jossa Jake karkasi alussa maisemaan ja minun oli sitten helppo työ puolustaa hänen ajamaa etumatkaansa, Eskelinen kertoo.

- Tänään jälleen nähtiin se, että kun emme tee virheitä niin pystymme voittamaan. Nyt saatiin seitsemän mestaruuspistettä otettua eroa umpeen ja kun huomenna vielä pystyisimme sitä lisää kutistamaan niin syksyn kilpailuihin jäisi oikein mukavat lähtökohdat. Nyt hetki vielä nautitaan voitosta ja sitten käännetään katseet huomista kohden, jossa tosiaan luvassa on tulikuuman kesäjakson päätteeksi tuleva synkkä ukonilma. Vettäkin on luvattu sen verran, että meidän jälkeemme starttaava 24 tunnin kestävyysajon kilpailunjärjestäjä on myös huolissaan huomisesta kelistä, Eskelinen jatkaa.

Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa Suomen aikaa klo 12.55 ja myös se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 7/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +2,591sek
3. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +5,109sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +34,536sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +59,235sek25.7.2019 - Mikko Eskelisellä edessä hikinen urakka Belgian SPA-Francorchampsissa - Kilvanajo Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruudesta kovenee

Keski-Eurooppaa piinaavassa intensiivisessä +40c lämpöasteen helteessä ajettavaan Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden neljänteen osakilpailuviikonloppuun sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttaa toiveikkain mielin. Kolmen ajetun osakilpailuviikonlopun ja yhteensä kuuden kilpailun jälkeen hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan PRO-AM luokan mestari ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury ovat tukevasti sarjan hopeasijalla kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko avasi kilpailuviikon lupaavasti kun kaksikko oli torstain vapaiden harjoitusten toiseksi nopein AM-luokan kilpailijapari ja sen myötä tavoitteet on asetettu kahteen osakilpailuvoittoon. Nyt perjantaina ja lauantaina ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa jälleen on luvassa periksiantamatonta kilvanajoa, jossa yhteenkään virheeseen ei ole varaa, koska 15 mestaruuspistettä edellä oleva sarjajohtaja Nicolas Gomar ei saisi enää päästä yhtään enempää karkuun. Gomar on tiedostanut asian ja ottanut tiimikaverikseen hieman itseään nopeamman maanmiehensä Gillet Vanneletin, joka on pitkällä autourheilu-urallaan voittanut niin GT3-luokan Euroopanmestaruuden. Näin kilpailu AM-luokan Euroopanmestaruudesta kovenee ja vielä vähemmän Mikolla ja Jakella on varaa yhteenkään virheeseen kilpailusuorituksiensa aikana.

- Olosuhteet ovat todella paahtavan helteiset kun Keski-Eurooppaa paistava 40 lämpöasteen helle erityisesti piinaa tätä Belgian SPA-Francorchampsin aluetta. Autot, tiimit ja kuljettajat ovat kovilla ja siksi aikaisemmissa kilpailuissa itsestään ajanut sarjajohtaja Nicolas Gomar ajaa tässä kilpailussa pelottavan nopean ranskalaisen maanmiehensä kanssa. Näin myös hänen autokuntansa yrittää maksimoida autonsa suorituskyvyn lähdöstä maaliin saakka, koska kuukausi sitten Italian Misanon samaisen paahteen alla Gomar hyytyi kilpailun loppuhetkillä. Vanneletin myötä meidän autokunnallemme tuli myös lisää haastetta kun mestaruutta ajatellen meidän nimenomaisesti olisi oltava Gomarin autokuntaa nopeampi, Eskelinen kertoo.

- Torstain harjoituksissa pidimme AM-luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja siten ihan luottavaisin mielin nyt perjantaina ajettaviin aika-ajoihin sekä ensimmäiseen osakilpailuun starttaamme. Olen pitkällä autourheilu-urallani useasti tällä SPA-Francorchampsin perinteikkäällä F1-radalla kilpaillut ja myös hyvin menestynyt, joten parhaamme tehdään ja katsotaan sitten mihin ne suoritukset sitten riittääkään. Siltikin tiedämme, että nyt jos Gomar on meitä nopeampi niin mestaruustaistelussa on silloin jo ratkaisun makua eli ilmassa on jo ns. pakkovoittojen tuntumaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan aika-ajot ajetaan perjantaina klo 10.30 ja ensimmäinen osakilpailu käynnistyy klo 14.20. Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa klo 12.55. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

HUOM HUOM! Muista myös katsoa kaksi viikkoa sitten Hollannin Zandvoortin osakilpailujen koostelähetykset C More TV-kanavilta, jonka ensiesitys on sunnuntaina vain hetkeä ennen Saksan F1-kilpailun lähtöä.
- su 28.07.2019 klo 14:35 - C More Max
- ma 29.07.2019 klo 20:00 - C More Sport 1
- ti 30.07.2019 klo 18:30 - C More Max
- ke 31.07.2019 klo 16:00 - C More Max
- to 01.08.2019 klo 17:45 - C More Max
- pe 02.08.2019 klo 18:05 - C More Max
- la 03.08.2019 klo 12:10 - C More Sport 1

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi