Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä1.9.2019 - Mikko Eskelisellä taipui Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan voittokamppailussa - Kolmossija Nurburgringiltä laiha lohtu

Saksan perinteikkäällä Nurburgringin GP-radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Supertrofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen walesilainen tiimikaveri Jake Rattenbury eivät yltäneet tavoitteisiinsa kun lauantaisen AM-luokan palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi sunnuntain osakilpailun tuloksena oli teknisen vian aiheuttama keskeytys. Tavoitteiden ulkopuolisten tulosten ja pahimpien kanssakilpailijoiden lähes täydellisten suorituksien myötä Eskelinen ja Rattenbury tipahtivat AM-luokan sarjatilanteessa kolmannelle sijalle kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.


Helteisessä säässä ajettu viikonloppu käynnistyi erinomaisesti kun Jake Rattenbury ajoi AM-luokan paalupaikan ja Eskelinen olla vuorollaan piti toiseksi nopeinta kyytiä. Hetkeä myöhemmin ajetussa kilpailukauden yhdeksännessä osakilpailussa Rattenbury erinomaisesti puolusti tuota sijaansa aina kuljettajan vaihtoon saakka ja näin kaksikko ajoi voitosta kunnes Mikko juuttui ruuhkaan ja niin sarjassa kolmannella sijalla ollut, slovakialainen Robert Zwinger sekä ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar saivat suomalaisen kiinni - ja lopulta painoivat väkisin ohitse. Kolmossija oli hallitsevalle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarille suuri pettymys.

- Tiesimme, että vain voitolla pystymme mestaruustaistelussa mukana ja näin kolmossija oli suuri pettymys. En vain pystynyt pitämään kahta pahinta kanssakilpailijaa takanani ja siksikin pettymys oli valtaisa. Jäin hitaan PRO-luokan auton taakse jumiin ja näin nopeasti menetimme Rattenburyn ajaman etumatkan. Samalla taivuimme myös mestaruustaistelussa, joka muuttui taisteluksi EM-hopeamitalista, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina ajetusta kilpailukauden kymmennestä startista saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajakaksikko sai maistaa lisää moottoriurheilun karvasta kalkkia kun ensiksi Mikko erinomaisesti starttasi AM-luokan kakkossijalta matkaan ja hurjasti puolusti tuota sijaa aina oman ajovuoronsa puoliväliin saakka. Kuitenkin hän sitten teki pieni virheen jarrutuksessa ja auton peräpää lähti alta sillä seurauksella, että hän spinnasi hiekoille ja tipahti yleiskilpailussa sijalle 22. Lopullisesti kaksikon kilpailu päättyi kun muutamaa kierrosta myöhemmin auton polttoainejärjestelmään tuli vika ja auto lakkasi kulkemasta.

- Kaikkeni yritin pitää lauantaisen luokkavoittajan takanani ja siinä hyvin onnistuin aina oman ajovuoroni puoliväliin saakka, jolloin tein jarrutuksessa yhden pienen virheen jonka myötä menetin autoni hallinnan. Spinnasin hiekoille ja kun sieltä pääsin takaisin radalle niin olin koko porukan viimeisenä. En kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoin kilpailemista kunnes muutamaa kierrosta myöhemmin sain huomata, että moottori ei enää toiminut oikein. Keskeytyksen jälkeen tiimi paikallisti vian auton polttoainejärjestelmään, joten spinnauksesta huolimatta kilpailu olisi joka tapauksessa jäänyt kesken, Eskelinen harmitteli.

Lähes täydellisen viikonlopun myötä Nicolas Gomar sinetöi AM-luokan Euroopanmestaruuden kun hän karkasi sarjatilanteessa tavoittamattomaan 32 pisteen johtoasemaan. Robert Zwinger nousi seitsemän mestaruuspisteen turvin kakkossijalle ennen Mikko Eskelistä ja Jake Rattenburya. Näin seitsemän viikon päästä Espanjan Jerezin radalla panoksena tulee olemaan AM-luokan hopeamitalin kohtalon ratkaiseminen.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Nurburgring #1, lauantai 31.8.2019, AM-luokka, top-5:
1. Robert Zwinger (SLK), 24 kierrosta
2. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +8,729sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +15,973sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +20,331sek
5. Antonio Wossos (GRE), +31,593sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Nurburgring #2, sunnuntai 1.9.2019, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 24 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +16,559sek
3. Antonio Wossos (GRE), +49,227sek
4. Holger Harmsen (DEU), +1 kierros
5. Oliver Freymuth (DEU) +1 kierros
---
kesk. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), tekninen vika

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 10/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 129 pistettä
2. Robert Zwinger (SLK), 97 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 90 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 61 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä30.8.2019 - Mikko Eskelisellä pakkovoittojen paikka Saksan Nurburgringillä - Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan ykkössija 22 pisteen päässä

Nyt elo-syyskuun vaihteessa perinteikkäällä Saksan Nurburgringin GP-radalla ajettavassa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden viidennessä viikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen yhdessä hänen brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa hakevat kahta AM-luokan voittoa lauantaina ja sunnuntaina ajettavista kahdesta 50 minuutin mittaisesta kilpailusta.


Aikaisemmin ajetuissa kahdeksassa osakilpailussa viisi kertaa palkintokorokesijoituksella vieraillut suomalaiskuljettaja on AM-luokan sarjatilanteessa 22 mestaruuspistettä ransakalaisesta sarjajohtaja Nicolas Gomaria perässä. Näin Mikolla ja Jakella on ns. kahden pakkovoiton paikka, jotta toiveet Euroopanmestaruudesta säilyisi lokakuun loppupuolella Espanjan Jerezissä ajettaviin kilpailukauden kahteen viimeiseen osakilpailuun.

Eskelinen valmistautui kilpailuihin viettämällä vauhdikaan moottoriurheilupäivän Alastaro Circuitilla, jossa hän mm. jakoi kahdentoista kansainvälisen moottoriurheiluvuoden kokemuksiaan Flying Finn Academyn nuorisomaajoukkueurheilija Luka Nurmelle sekä nautiskeli vauhdin hurmasta yhteistyökumppaneidensa kanssa.

- Sarjatilanne tosiaan näyttää siltä, että nyt on viimeinen mahdollisuus päästä mukaan mestaruustaisteluun. Kuukausi sitten Belgiassa olimme kahdessa voitossa kiinni kunnes kanssakilpailija kolasi meidät ulos radalta ja 15 pistettä jäi saavuttamatta. Siltikin tiedämme, että vauhdilisesti pystymme kaksi AM-luokan voittoa ottamaan ja siten nyt mikään muu sijoitus ei enää kelpaa, koska 22 mestaruuspistettä olisi seuraavassa neljässä osakilpailussa kurottavaa. Siltikään emme voi muuhun vaikuttaa kuin omaan työskentelyymme, joten lähdetään tekemään jokainen ajosuoritus niin hyvin kuin vain osataan ja katsotaan sitten miltä tuloslista sekä sarjatilanne näyttää, Eskelinen kertoo.

- Olen edessä oleviin kilpailuihin valmistautunut rentouden ja oman suorittamisen kautta. Keskiviikkona sain mahdollisuuden jakaa kokemuksiani nuorelle ja erittäin lahjakkaalle tamperelaiselle moottoriurheilija Luka Nurmelle, joka kuluneella kipailukaudella on urakoinut niin radalla Porsche Sprint Challenge NEZ'iä kuin rallicrossissa RX Academyssä. Oli hienoa nähdä, miten Luka pystyi sisäistämään antamani vinkit ja välittömästi radalla ne myös hyödyntämään. Kaikista kuljettajista kenen kanssa olen autourheilu-urani aikana työskennellyt, Luka on jo nyt yksi ehdottomasti lahjakkaimmista ja kun ajatellaan, että nuorukaisella on ikää vasta 15-vuotta niin suosittelen, että hänen nimensä kannattaa laittaa muistiin, Eskelinen jatkaa.

Nurburgringin osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Lauantai kännistyy aika-ajoilla, jonka jälkeen kauden yhdeksäs osakilpailu pyörähtää käyntiin Suomen aikaa klo 17. Vastaavasti sunnuntaina ajettavan kilpailun lähtölippu heilahtaa Suomen aikaa klo 10.35. Molemmat osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä YouTubessa osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

HUOM HUOM! Muista katsoa edellisen, Belgia SPA-Francorchampsin osakilpailun koostelähetys C More kanavilta! Ensiesitys on juuri ennen Formula-1 osakilpailun lähtöä! Tämän jälkeen lähetys on
katsottavissa myös Mikko Eskelisen kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.
- Su 01.09.2019: C More Max klo 14:30
- Ti 03.09.2019: C More Max: klo 22:10
- To 05.09.2019: C More Sport 1: klo 16:30
- Su 08.09.2019: C More Sport 2: klo 00:55
- Su 08.09.2019: C More Max: klo 11:20
- Ke 11.09.2019: C More Sport 1: klo 17:35

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi