Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä3.11.2019 - Mikko Eskelisellä murheellinen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden päätös - Auto romukasana ja EM-pronssi ei lämmitä

Vuodesta 2014 lähtien kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa kilpaillut Mikko Eskelinen saavutti jälleen erinomaista menestystä kun Espanjan Jerezissä ajetun kilpailuviikonlopun päätteeksi hän kävi brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa pokkaamassa Euroopanmestaruussarjan mitalisijoituksen. Tasan vuosi sitten Eskelinen juhli sarjan Aasian mestaruutta yhdessä maanmiehensä Juuso Puhakan kanssa, joka tänä vuonna jäi vain karvan verran uransa toisesta Aasian mestaruudesta.


Vaikka mitalisijoitus oli Eskeliselle kolmas peräkkäinen ja järjestyksessään jo viides niin suussa maistui karvas pettymys; Mestaruuteen ei ollut mahdollisuuksia kun Espanjan Andaluciassa ajetussa sarjan huipennuksessa 620 hevosvoimaisesta Lamborghini Huracan Super Trofeo autosta katkesi teräksinen jarrutasapainon säätötanko ja suomalaiskuljettajasta tuli takasuoran päätteeksi jarruttoman auton matkustaja. Seuraavassa hetkessä auto rysähti voimalla rataa reunustavaan valliin sillä seurauksella, että kori vääntyi korjauskelvottomaan kuntoon. Lisäksi äkkipysähdyksessä Eskelinen loukkasi kylkensä ja näin MM-kilpailut jäivät häneltä kokonaan väliin.

- Kilpailukausi päättyi valtaisaan pettymykseen kun yhdessä urani pahimmassa ulosajossa auto sukelsi rengaskasaan sellaisessa kulmassa, että kilpurin kori vääntyi ja kilpailuviikonloppu päättyi siihen. Kuitenkin kun ulosajo sattui kilpailun viimeisellä kierroksella ja vain muutamaa mutkaa ennen maalilippua niin ulosajosta huolimatta lopputuloksissa oltiin AM-luokan kolmanneksi nopeimpia kun takana olleet olivat jääneet jo kierroksella. Rysäyksessä loukkasin kylkeni ja sen myötä matkasin ambulanssikyydillä suoraan palkintokorokkeelle. Lopulta kipu äityi sellaiseksi, että minun oli jätettävä MM-finaalit väliin, jossa sitten tiimikaverini Jake Rattenbury ajoi Leipert Motorsport tiimin vara-autolla ja upeasti nappasi sarjan MM-pronssin, Eskelinen kertoo.

- Koska Euroopanmestaruutta ei tänä vuonna tullut niin sehän vain tarkoittaa sitä, että ensi vuonna on yritettävä uudelleen. Tykkään kovasti kilpailla tässä kansainvälisessä GT-autojen sarjassa ja samalla auttaa muita suomalaiskuljettajia urallaan eteenpäin. Vuosi sitten Juuso Puhakan kanssa saavutin Aasian mestaruuden ja nyt kun hän on määrätietoisesti matkalla GT3-autojen mestaruussarjohin niin on aika auttaa seuraavia kuljettajia ottamaan askelmaa urallaan; Tulevalla viikolla GTM Finland yhdessä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kanssa järjestää Barcelonan radalla ns. Shoot Out tilaisuuden, jonne on tulossa useita nuoria suomalaiskuljettajia näyttämään osaamistaan ja suunnittelemaan seuraavien vuosien kuvioitaan, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo PRO-luokan maailmanmestaruus matkasi Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan vuoden takaisen tanskalaisen tiimikaveri Frederik Schandorffin taskuun. AM-luokan maailmanmestaruuden voitti vasta 16-vuotias yhdysvaltalainen Steven Aghakhani.


25.10.2019 - Juuso Puhakalle hopeaa ja Mikko Eskeliselle pronssia Lamborghini Super Trofeo ratasarjoista - Puhakka hävisi mestaruuden 0,247 sekunnilla ja Eskelinen sukelsi syvälle rengaskasaan

Espanjan Jerezin radalla ajettavassa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden huipentumassa sen hallitsevat Aasian mestarit ja samalla ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen taistelivat Leijonan lailla ja huikeiden taistelujen jälkeen kaatuivat saappaat jalassa. Puhakalle ja hänen japanilaiselle tiimikaveri Takashi Kasaille tarjolla ollut Aasian mestaruussarjan kultamitali jäi lopulta vain 0,247 sekunnin päähän ja Eskelisen kohtalona oli ensiksi sukeltaa syvälle rengaskasaan, josta hän sai ambulanssikyydin palkintokorokkeelle ja pronssimitalijuhliin. Näin suomalaiskuljettajien huikea kuuden kilpailukauden mittainen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mitaliputki sai jatkoa kun Juuso Puhakka tuo Suomeen Aasian mestaruussarjan hopean ja Mikko Eskelinen Euroopanmestaruussarjan pronssin.

Puhakka starttasi Aasian mestaruussarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun kahden pisteen sarjajohdossa ja oli vain ajatuksen päässä mestaruudessa kun hän ja japanilainen tiimikaveri jäivät kauden 11. osakilpailussa vain 0,247 sekuntia voittoon ajaneesta, taiwanilaisesta Evan Chenistä ja hänen uusiseelantilaisesta tiimikaveri Chris van der Driftistä. Samalla Chen ja der Drift nousivat yhden pisteen sarjajohtoon. Neljä tuntia myöhemmin ajetussa kauden finaalikilpailussa Juuso raivasi itselleen 15 sekunnin johtoaseman, jota kuitenkaan tiimikaveri ei pystynyt maaliin saakka pitämään. Lopulta Puhakka ja Kasai saapuivat maalilipulle 6,320 sekuntia Cheniä ja der Drifitä hitaampana ja näin vuoden 2018 PRO-AM luokan suomalaismestarin on tänä vuonna tyydyttävä PRO-luokan hopeamitaleihin.

- Kaikkeni annoin, mutta siltikin mestaruus jäi karvaasti vain 0,247 sekunnin päähän. Jerezin ensimmäisessä kilpailussa tiimikaverini toi auton minulle kuusi sekuntia pahimpia kanssakilpailijoita perässä, jonka eron umpeen sain kuitenkin ajettua umpeen ja pääsin kolme kertaa yrittämään ohitusta. Matka kuitenkin loppui kesken kun Chen joka kerta erinomaisesti puolusti ohitusyritystäni. Näin yleiskilpailun kakkossijaan oli tällä kertaa tyytyminen. Sitten neljää tuntia myöhemmin puristin vielä hieman lisää itsestäni ja sain viimeisessä osakilpailussa tehtyä 15 sekunnin johtoaseman, joka kuitenkaan ei kestänyt maalilipulle saakka kun Kasai omalla ajovuorollaan juuttui ruuhkaan eli hitaampien kierroksella ohittamiseen. Drift tuli ja peilit ryskyen paineli Kasaista ohitse ja siten kuittasi mestaruuden, Puhakka kertoo ja jatkaa, - Huomenna sitten yritämme uudestaan kun MM-kilpailut alkavat.

Mikko Eskelisellä ja hänen brittiläisellä tiimikaveri Jake Rattenburyllä panoksena oli EM-sarjan hopeamitali, jossa he olivat kiinni aina 11. osakilpailun viimeiselle kierrokselle saakka kun hopeasijalla ollut slovakialainen Robert Zwinger sortui ulosajoon. Mikko upeasti oli matkalla maalilipulle kunnes viittä mutkaa ennen maalilippua autosta hävisivät jarrut ja toinen hallitseva Aasian PRO-AM luokan suomalaismestarin status muuttui kuljettajasta matkustajaksi. Törmäys ratavalliin oli auton tiedonkeruun mukaan 118km/h ja sen myötä kilpurin runko vääntyi korjaamattomaan kuntoon. Koska ulosajo sattui viimeisellä kierroksella ja näytti niin vakavalta, keskeytti tuomaristo koko kilpailun ja näin sen hetkiset tulokset jäivät voimaan. Koska Eskelinen ja Rattenbury olivat ulosajon hetkellä AM-luokan kolmannella sijalla, saivat he siten kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet. EM-pronssimitalin kohtalo ratkesi muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa sarjan viimeisessä kilpailussa, johon Mikko ja Jake eivät startanneet. Näin Zwinger nappasi hopean Eskelisen ja Rattenburyn jäädessä pronssille.

- Enpä ole 12-vuotisella autourheilu-urallani vielä kertaakaan ajanut ulos siten, että ambulanssikyydillä pääsen matkaamaan palkintokorokkeelle. Minulla oli vitosvaihde laatikossa ja vauhtia noin 220km/h kun huomasin, että auton jarrujärjestelmä oli hajonnut. Kyllä siinä ristinmerkit vilisi silmissä kun tiesin, että ratavalliin tulee autoni tarina päättymään. Osuma oli niin kova, että seuraava asia mitä muistan, oli se, että että poimin sivupeilin sylistäni. Sitten hetkeä myöhemmin ambulanssikyyti vei minut ensiapuun, josta lähdin saman tien suihkuttelemaan shampanjaa palkintokorokkeelle. Hieman on epätodellinen olo kun rysäys oli ehdottomasti yksi pitkän autourheilu-urani pahimpia, Eskelinen kertoo ja jatkaa, - Osumassa autoni vahingoittui niin pahasti, että tuskinpa siitä kipuria enää tulee. Näin ollen huomenna alkavat MM-kilpailut ovat osaltamme vaarassa jäädä väliin. Lisäksi pitää vielä katsoa oma vointini kun kuitenkin äkkipysäys ratavalliin oli sellainen, että kehoani kolottaa joka paikasta.

Lamborghini Super Trofeo World Finals eli MM-kilpailujen aika-ajot ajetaan lauantaina noin puolen päivän aikaan ja ensimmäiset osakilpailut ajetaan Suomen aikaa klo 17 alkaen. Juuso Puhakka ja Takashi Kasai ajavat PRO-luokan MM-tittelistä ja Mikko Eskelinen sekä hänen tiimikaveri Jake Rattenbury hakevat AM-luokan maailmanmestaruutta. MM-kilpailut ovat nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Lamborghini Squadra Corsen YouTube kanavalta osoitteesta: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 lopputulokset 12/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 156 pistettä
2. Robert Zwinger (SLK), 113 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 101 pistettä
4. Gilles Vannelet (FRA), 80 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 69 pistettä24.10.2019 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen taisteli Lamborghini Super Trofeo maanosiensa finaaleissa upeat lähtöpaikat - Perjantaina Juuso ajaa uransa toisesta Aasian mestaruudesta ja Mikko uransa toisesta EM-mitalisijasta

Espanjan Jerezin kilparadalla aurinkoisessa kesäsäässä ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Aasian ja Amerikan mestaruussarjojen päätösosakilpailujen aika-ajoissa hallitsevat Aasian mestaruussarjan suomalaismestarit, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen onnistuivat maanosiensa mestaruussarjojen aika-ajoissa lähes täydellisesti ja sen myötä starttaavat perjantina ajettaviin finaaleihin erinoamisista lähtökohdista; Juuso Puhakka täräytti jälleen Aasian mestaruussarjan PRO-luokan kärkisijan ja Eskelinen Euroopanmestaruussarjan AM-luokan kolmosruudun. Lisäksi kun Puhakan japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai upeasti omassa aika-ajossaan syöksyi PRO-luokan kakkosruutuun ja Eskelisen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury sipaisi omassa aika-ajossaan AM-luokan ykkössijan niin suomalaisittain katsottuna perjantaista on odotettavissa kutkuttavan jännittävä päivä.

PRO-luokan tähtikuljettaja Juuso Puhakalle tarjolla on uran toinen peräkkäinen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruus. Koko kuluneen kilpailukauden ajan kirkkonummelainen on ajanut valtavien paineiden alla - ja onnistunut mm. kellotamaan Japanin Suzukan kilparadalle uuden kierrosennätyksen. Flying Finn A-maajoukkueurheilija tietää, että vaikka sarjan hopeamitali on jo varmistunut niin se ei menestystä janoavalle suomalaiskuljettajalle riitä kun tarjottimella kimaltelee kultaista jalometalia.

- Kieltämättä paineet ovat kovat kun kahden pisteen sarjajohto on pakottanut meidät jokainen hetki venymään parhaimpaamme. Kuitenkin kun aika-ajoista saavutimme tavoitteemme eli yhden bonuspisteen niin näin edelleenkin sarjajohtajina tulemme huomisiin kilpailuihin starttaamaan. Erityisen iloinen olen siitä, että niin näitä kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa, kuin nyt ajetuissa aika-ajoissa tiimikaverini Takashi Kasai on myös pystynyt vastaamaan muiden kärkikuljettajien vauhtiin. Näin erittäin toiveikkaina tulemme huomenna Aasian mestaruussarjan kahteen päätösosakilpailuun suuntamaan kun tiedämme, että yksi Aasian PRO-luokan voitto ja yksi kakkossija riittäisivät mestaruuustittelin saavuttamiseen, Puhakka kertoo.

Puhakan vuoden takainen tiimikaveri ja toinen Aasian ratasarjan suomalaismestari Mikko Eskelinen venyi myös makoisaan sijoitukseen kun hän kiersi Jerezin 4,5 kilometrin kilparadan AM-luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia. Lisäksi kun tiimikaveri Jake Rattenbury onnistui omassa aika-ajossaan nappaamaan paalupaikan eli yhden bonuspisteen, tulevat he ajamaan EM-hopeamitalista, joka on nyt kahdeksan mestaruuspisteen päässä kun perjantaina jaossa on pitkän kilpailukauden viimeiset 30 pistettä.

- Jake ajoi jälleen upeasti kun hän herkutteli meille bonuspisteen, joka samalla sinetöi vähintään EM-sarjan pronssimitalin. Kuitenkaan koska mestaruuteen meillä ei ole mahdollisuuksia niin perjantai on meille vain harjoitusta lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin MM-kilpailuihin, joissa meitä kiinnostaa vain ja ainoastaan AM-luokan maailmanmestaruus. Tottakai täysillä lähdetään huomenna kilpailemaan, mutta siltikin ilman suurempia riskejä tulemme ajamaan, koska auton pitää olla täysin ehjä ja iskussa kun lauantaina MM-kilpailujen aika-ajot käynnistyvät, Eskelinen pohtii.22.10.2019 - Mikko Eskelinen kotiuttaa jalometallia Espanjan Jerezissä ajettavista Lamborghini Super Trofeo World Finals kilpailuista - Tavoitteet asetettu Maailmanmestaruuteen

Kuudetta peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa ajava Mikko Eskelinen, 47, suuntaa toiveikkain mielin brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa nyt lokakuun neljännellä viikolla Espanjan Jerezin radalla ajettavaan ns. World Finals viikkoon. Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko on varmat EM-mitalistit kun sarjatilanteessa he ovat tukevasti kolmen nopeimman joukossa. Koska kuitenkaan mestaruuteen heillä ei ole mahdollisuuksia, on heidän kisaviikon päätavoitteet asetettu EM-finaalien jälkeen ajettaviin MM-kilpailuihin, jossa he saavat vastaansa niin Euroopan, Aasian kuin Amerikan sarjojen AM-luokan tähtikuljettajat.

Kuuden kiihkeän ja intensiivisen kilpailukauden aikana Eskelinen on kotiuttanut EM-hopean ja MM-pronssin lisäksi myös Aasian ratasarjan hopeamitalin sekä tasan vuosi sitten Juuso Puhakan kanssa saavuttaman Aasian ratasarjan mestaruuden. Näin sarjan toinen suomalaiskuljettaja starttaa Andalucian auringon alla ajettaviin kilpailuihin hallitsevana Aasian mestarina ja toivoo lähtevänsä Jerezistä tuoreena AM-luokan Maailmanmestarina. Eskelinen tietää, että koska sarjan taso sekä myös asetettu tavoite on kova, on niiden saavuttamiseksi tehtävä täysin virheetöntä työtä.

- Tänä vuonna olemme tehneet pieniä, mutta silti ratkaisevia virheitä ja siten hölmöilleet itsemme ulos EM-sarjan mestaruuskamppailusta. Ajetuista kymmenestä osakilpailuista olemme ainoastaan kaksi kilpailua pystyneet ajamaan omalla tasollamme ja siten voittamaan. Näin ollen tiedämme, että ilman murheita meillä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa tavoitteemme niin EM-finaaleista kuin niiden perään ajettavista MM-kilpailuista, joten erittäin motivoituneina tulemme Jerezin radalle starttaamaan. Vuonna 2014 tiimikaverini Jake Rattenbury nappasi sarjasta ensiksi EM-pronssia ja sitten hänet kruunattiin Maailmanmestariksi. Nyt tulemme ensiksi ajelemaan EM-hopea- tai pronssimitalin ja sitten sen jälkeen meille kelpaa vain ja ainoastaan AM-luokan MM-tittelit, itseluottamusta puhkuva Eskelinen kertoo.

- Edellisen kerran olen täällä Andalucian kesäisessä säässä kilpaillut vuonna 2012 kun silloin voitin Spanish GT-mestaruuden. Näin ollen muistot Jerezin kilparadalta ovat hyvät ja toivotaan, että samaisissa seitsemän vuoden takaisissa tunnelmissa sunnuntaina radalta poistutaan. Lisäksi kun vuoden takainen tiimikaverini Juuso Puhakka ajaa lähes samanaikaisesti uransa toisesta Aasian sarjamestaruudesta niin suomalaispanosta aina torstaista sunnuntaihin tulee radalla riittämään, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen osalta kilpailuviikko käynnistyy keskiviikkon harjoituksilla. Torstaina ja perjantaina edessä on niin Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjojen aika-ajot sekä kahdet viimeiset osakilpailut. Runsaslukuisen kilpailijamäärän myötä viikonlopun kahteen MM-lähtöön sarjat yhdistettään siten, että PRO- ja PRO-AM luokka ajaa omat MM-kilpailut ja AM- sekä Lamborghini Cup luokkalaiset omansa. Koska Puhakka ajaa Aasian PRO-luokkaa ja Eskelinen Euroopan AM-luokkaa niin kertaakaan vuoden 2018 mestaruuskaksikko ei radalla ole samaan aikaan.

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi