Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä8.11.2019 - Luka Nurmi ja Elias Niskanen upeassa vauhdissa 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo auton ratissa - Barcelonan F1-radalla täydelliset testipäivät

Määrätietoisesti kansainvälisiä autourheilu-uriaan kehittävät suomalaiskuljettajat, tamperelainen Luka Nurmi, 15, ja kuopiolainen Elias Niskanen, 19, tekivät marraskuun ensimmäisellä viikolla suuren vaikutuksen Barcelonan F1-radalla ajetuissa kahdessa Lamborghini Huracan Super Trofeo testipäivässä; Suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin järjestämässä kaksipäiväisessä ns. Shoot Out tilaisuudessa kumpikin suomalaiskuljettaja kellottivat ensimetreistään lähtien erittäin kilpailukykyisiä kierrosaikoja, jotka kaikki olivat asetettuja tavoitteita reilusti nopeampia.


Kilpailukaudella 2019 Luka Nurmi mittasi paremuuttaan niin Rallicrossin RX-Academyssä ja haki kokemusta Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjasta. Vastaavasti samaan aikaan hallitseva Formula Ford CUP- ja vuoden 2016 Formula Ford Suomenmestari Elias Niskanen keräsi kansainvälistä kilpailukokemusta Aasian Formula Renault ratasarjasta. Niin Nurmen kuin Niskasen matka 620 hevosvoimaisen GT-auton rattiin vei moninkertaisen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan suomalaismitalistin ja vuoden 2018 Aasian Mestari Mikko Eskelisen kautta, joka jo kolmatta kertaa järjesti Leipert Motorsportin kanssa suomalaiskuljettajille ns. Shoot Out tilaisuuden eli mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

Luka Nurmen tähtäin on asetettu kilpailukauteen 2021

Kuluneella kilpailukaudella tamperelainen Luka Nurmi valittiin Porsche Junior Program kuljettajaksi Porsche Sprint Challenge NEZ sarjaan, jossa hän taisteli pronssisijan Relaa Racingin kuljettajana. 15-vuotias nuorukainen tulee kaudella 2020 hakemaan kahden sijoituksen parannusta ja kilpailukokemuksen keräämistä ennen kuin aikoo ottaa askeleen kansainväliseen GT-autojen ratasarjaan. Barcelonan ns. Shoot Out tilaisuuden tulokset antoivat vahvistuksen sille, että suunnitelma on oikeanlainen.

- Askel 450-hevosvoimaisen Porsche GT CUP-auton ratista 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo autoon sujui paljon helpommin kuin olin osannut odottaa. Tottakai Huracan ottaa huippunopeuden nopeammin sekä pysähtyy huomattavasti reippaammin ja lisäksi kun auton aerodynamiikka mahdollistaa kovemmat mutkanopeudet niin tilanteet tulivat nopeammin silmille. Siltikin, koska auton- ja kilvanajon perusteet olivat samat ja vielä kun olin simulaattorissa huolellisesti opetellut radan niin yllättävän helposti sain juonesta kiinni, Nurmi kertoo.

- Kahden päivän aikana ajoin yhteensä 60 kierrosta, jonka aikana Leipert Motorsportin kilpailuinsinöörit jatkuvasti kehittivät ajamistani. Sain erittäin tärkeää oppia, jotka tulen hyödyntämään kauden 2020 Porsche ratasarjassa ja sitä kautta entisestään parantamaan vauhtiani. Koska ajamani kierrosajat olivat ensimmäisestä kierroksesta lähtien reilusti nopeampia kuin asettamamme tavoitteet niin luottavaisin mielin voin moottoriurheilun tulevaisuuttani rakentaa, Nurmi jatkaa.

Elias Niskanen oli kuin kotonaan Lamborghini Huracanin ratissa

Autourheilu-urallaan niin Kartingin KF6 Challenge sarjan hopeamitalin kuin Formula Ford CUP- ja Formula Ford Suomenmestaruuden voittanut Elias Niskanen nappasi kuluneella kilpailukaudella useita palkintokorokesijoituksia Aasian Formula Renault ratasarjassa. Koska myös hän määrätietoisesti pyrkii urallaan eteenpäin niin siksi GTM Motorsportin Shoot Out päivä oli erinomainen tilaisuus näyttää taitojaan. Kahden päivän aikana Niskanen kiersikin Barcelonan 4,6 kilometrin radan yhteensä 40 kertaa ja Luka Nurmen tapaan sai tiimin insinööreiltä arvokasta tietoa osaamisestaan.

- Hyppääminen pikkuformuloista ns. koppiautoon kävi helposti. Vaikka auto on runsaasti painavampi ja tehokkaampi Formula Fordin ja Formula Renaultiin verrattuna niin siitä huolimatta olin heti kuin kotonani. Lamborghini Huracanin balanssi on hyvä, jonka myötä sitä oli helppo käsitellä. Ainoastaan jarrutustekniikka oli kokonaan erilainen ja sen sisäistämisessä on vielä opiskeltavaa. Lisäksi emme testeissä kertaakaan käyttäneet täysin uusia renkaita, joten todellinen tulostasoni jäi hieman arvotukseksi. Siltikin, koska tiimin insinööri oli sitä mieltä, että olisin täysin valmis kilpailemaan joko Aasian tai Euroopan Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa niin nyt minun on taustatiimini ja yhteistyökumppaneideni kanssa pohdiskeltava mahdollisuutta jatkaa kansainvälistä kilpauraani GT-auton ratissa, Niskanen kertoo.

Mikko Eskelinen näkee suomalaiskuljettajilla valoisan tulevaisuuden

Kaksi vuotta sitten GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin Shoot Out testipäivässä Juuso Puhakka erottui joukosta ja sen jälkeen hän on juhlinut yhteensä 29/34 kertaa osakilpailujen palkintokorokkeella. Vuonna 2018 Puhakka nappasi Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestaruuden ja vuonna 2019 hän pokkasi samaisen sarjan PRO-luokan hopeamitalin. Nyt hän on ottamassa seuraavaa askelmaa urallaan ja tulee lähipäivinä testaamaan GT3-autoa. GTM Motorsportin yhtenä tavoitteena onkin tasoittaa suomalaiskuljettajille tietä kansainvälisiin ratasarjoihin.

- Barcelonan F1-radalla niin Luka Nurmi kuin Elias Niskanen ylittivät kaikki ennakko-odotukset ja ensimmäisestä kierroksestaan lähtien latoivat tulostaululle hämmästyttävän kovia kierrosaikoja. Lisäksi heidän kummankin mediataidot sekä saumaton yhteistyö tiimin mekaanikkojen ja insinöörien kanssa antaa hyvät lähtökohdat suunnitella tulevaisuutta. Mielestäni kummatkin kuljettajat ovat täysin valmiita haastamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kärkikuljettajat, joten toivotaan, että heidät kilpailuissa tullaan jo tulevana vuonna näkemään, Eskelinen kertoo.

- Näen Lukassa ja Eliaksessa paljon Juuso Puhakkaa, joka nuorena ja menestyksen nälkäisenä kuljettaja ensiksi keskittyi, sitten hyppäsi auton rattiin ja kylmästi laittoi nimensä tulostaulun kärkeen. Näiden kahden vuoden aikana on ollut ilo ja kunnia seurata Juuson kehitystä kun hän kartingista eteni pikkuformuloiden kautta ns. GT-koppiautoon. Olen varma, että Juuso jatkaa samaisella menestyksen tiellä myös tulevissa GT3-testeissä ja sitä seuraavissa sopimusneuvotteluissa, Eskelinen jatkaa.

Toinen testimahdollisuus Joulukuussa

Barcelonan testipäivässä Leipert Motorsportin autoa testasi yhteensä kuusi kuljettajaa. Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan niin GTM Motorsport ja Leipert Motorsport järjestävät toisen Come and Drive -avaimet käteen tyylinen kokonaisuuden, joka sisältää mm. auton, kilpailuinsinöörin, mekaanikot, vakuutuksen, renkaat, tiimin palvelut, ratamaksun ja valmennuksen. Lisätietoja saa suoraan Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.

Highslide JS

26.9.2019 - GTM Motorsport Shoot Out testipäivä Barcelonan F1-radalla - Sinustako ratakuljettaja Euroopan tai Aasian ratasarjoihin kilpailukaudelle 2020?


Kolmatta kertaa järjestettävä, suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin yhteinen ns. Young Drivers Shoot Out tilaisuus ajetaan tänä vuonna Barcelonan GP-radalla, jossa marraskuun 6. ja 7. päivä on suomalaiskuljettajilla mahdollisuus näyttää osaamistaan joko 620 hevosvoimaisen Lamborghini Super Trofeo EVO ja/tai 510 hevosvoimaisen Mercedes AMG GT4 auton ratissa ja sitä kautta päästä neuvottelemaan kansainvälisestä kilpailuohjelmasta kaudelle 2020.


Vuonna 2017 kirkkonummelainen Juuso Puhakka osallistui ensimmäiseen ns. Shoot Out tilaisuuteen ja sen jälkeen jyväskyläläisen Mikko Eskelisen kanssa voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian Mestaruussarjan PRO-AM luokan ensimmäisinä suomalaisena sarjan 10-vuotisen historian aikana. Puhakka on jatkanut erinomasia otteitaan myös tänä vuonna kun hän hallitsevana sarjamestarina kahden mestaruuspisteen turvin johtaa saman sarjan PRO-luokkaa kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

- GTM Motorsport haluaa auttaa suomalaiskuljettajia kehittämään autourheilu-uriaan kansainvälisille kilparadoille. Siitä erinomainen esimerkki on Juuso Puhakka, joka ensiksi kävi Shoot Out -tilaisuudessamme väläyttämässä taitojaan ja sitten nousi heti sarjamestariksi, jollaisena hän myös aikoo olla tämänkin kauden jälkeen. On mielenkiintoista seurata Juuson uraa ja valintoja kilpailukaudelle 2020 nyt kun hän on upeasti kaksi vuotta menestynyt Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa, GTM Motorsportin Mikko Eskelinen kertoo.

- Barcelonan GP-radalla ajettava ns. Shoot Out tilaisuus on täysin räätälöitävissä kuljettajan suunnitelmien mukaisesti. Tarjolla on siis GT4-luokan Euroopanmestaruussarjan voittoauto kuin Lamborghini Super Trofeo EVO, jollaisella vuonna 2018 voitettiin Aasiassa. Koska Leipert Motorsport on ammattitiimi, jonka kilpailukalustolla on mahdollisuus menestyä niin tässä olisi mitä mainoin mahdollisuus nousta voittoautoilla kilpailemaan joko Eurooppan tai Aasian ratasarjoihin, Eskelinen jatkaa.

Shoot Out tilaisuus on ns. Come and Drive -avaimet käteen tyylinen kokonaisuus, joka sisältää mm. auton vuokran, kilpailuinsinöörin, mekaanikot, vakuutuksen, renkaat, tiimin palvelut, ratamaksun ja valmennuksen. Lisäksi tilaisuudesta toteutetaan TV-koostelähetys suomalaiselle TV-kanavalle.

Tule, testaa, aja ja voita! Räätälöity testimahdollisuus alkaen 3950eur.

Lisätietoja saa suoraan Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi