Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Elias Niskanen tekevät yhteistyötä! GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
6.9.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintokorokkeella Saksassa - Suomalaiskaksikko nousi Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan mitalitaisteluun

Saksan Nurburgringin GP-radalla ajetuissa kahdessa 50 minuutin mittaisissa kilpailuissa sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta ajoi virheettömät suoritukset, jotka huikean taistelun jälkeen palkittiin kummankin osakilpailun PRO-AM luokan kolmanneksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.

Kilpailuviikonlopun ensimmäisessä ja samalla kilpailukauden kolmannessa osakilpailussa suomalaiset jätättivät 2,921 ja toisessa 0,475 sekuntia mitalikamppailun kannalta pahimpia italialaisia kanssakilpailijoitaan. Periksiantamattomat suoritukset toivat Niskaselle hänen GT-autourheilu-uran ensimmäiset palkintosijoitukset kun kuudetta vuotta sarjassa ajavalle ja urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia saavuttaneelle Eskeliselle pokaalit olivat jo numerot 41 ja 42.

Kummassakin kilpailussa suomalaiskaksikko vältti ongelmat ja onnistuneen kilpailustrategian myötä saavuttivat tavoitteensa; Kuukausi sitten edellisessä Italian Misanossa ajetuissa kilpailuissa Niskanen ja Eskelinen jäivät kaksi kertaa niukasti neljänsiksi kun nyt he niukasti olivat kolmansia. Vaikka PRO-AM luokan kahdelle nopeimmalle autokunnalle ei Elias, ei Mikko eikä kukaan muukaan kanssakilpailija mahtanut mitään, juhlivat suomalaiset palkintokorokesijoituksia kuin voittoja.

- Tavoitteenamme oli minimoida Italian Misanossa tehdyt virheet ja ajaa muutenkin virheettömästi. Kun pystyimme aika-ajojen kolmannet lähtöruudut pitämään maaliin saakka niin voidaan sanoa, että ajoimme niin tuloksellisesti kuin ennen kaikkea suorituskyvyllisesti ihan maksimaalisen viikonlopun. Minä pystyin erittäin kovassa seurassa pitämään sijoitukseni ja kun Mikko teki yhden pitkän autourheilu-uransa tasaisimman ja nopeimman suorituksen niin maalilipulle saavuttiin karvan verran EM-mitalitaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita. Tyytyväinen olen niin omaani kuin Mikon sekä ennen kaikkea tiimimme toimintaan sekä kansainvälisen autourheilu-urani ensimmäisiin GT-autojen palkintoihin, jotka kieltämättä maistuvat suurelta voitolta, Niskanen kertoo.

- Elias jälleen näytti miksi hänet on valittu Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kun hän teki juuri sitä työtä mitä häneltä odotettiin. Lähdössä huikea syöksy ensimmäiseen mutkaan ja muutenkin virheettömät suoritukset aina harjoituksista maalilipulle saakka ovat juuri niitä näyttöjä mitä nyt häneltä on vaadittu. Lisäksi kun minä pystyin pitämään Eliaksen meille ajamat sijoitukset niin kaksi kolmatta sijaa antoi meille valtavasti itseluottamusta tuleviin kilpailuihin sekä ennen kaikkea Euroopanmestaruussarjan mitalitaisteluun, jonka pronssimitalista tulemme italaisten Damiano Fioravantin ja Lorenzo Bontempellin autokunnan kanssa seuraavissakin kilpailuissa tiukasti ajamaan, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailujen voitot menivät brittiläisen Dean Stonemanin ja hänen italialaisen Kikko Galbiatin sekä tanskalaisen Kevin Rosselin ja hänen italialaisen tiimikaveri Alberto di Folcon nimiin. PRO-AM -luokassa puolalaiset sarjajohtajat Karol Basz ja Andrej Lewandowski sekä italialainen Loris Spinelli hollantilaisen tiimikaverinsa Gerard van der Horstin kanssa hallitsevat luokan kahta ensimmäistä sijaa ennen Fioravantia ja Bontempelliä sekä Eskelistä ja Niskasta.

Sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Espanjan Barcelonan kilparadalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Nürburgring, #1 kisa:
1. Dean Stoneman (GBR) & Kikko Galbiati (ITA), 21 kierrosta
2. Raul Guzman (MEX) & Milos Pavlovic (SRB), +4,014sek
3. Kevin Rossel (DEN) & Alberto di Folco (ITA), +11,934sek
---
10. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +22,623sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Nürburgring, #2 kisa:
1. Kevin Rossel (DEN) & Alberto di Folco (ITA), 25 kierrosta
2. Dorian Boccolacci (ITA) & Kevin Gilardoni (ITA), +4,779 sec
3. Raul Guzman (MEX) & Milos Pavlovic (SRB), +5,195sek
---
9. Elias Niskanen (FIN)& Mikko Eskelinen (FIN), +58,038 sec (PRO-AM 3.)

Lamborghini Super Trofeo Europe EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 4/10 osakilpailua: PRO-AM -luokka
1. Karol Basz (POL) & Andrej Lewandowski (POL), 62 pistettä
2. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä
3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), 37 pistettä
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 36 pistettä
5. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä
6. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä

Klikkaa ja katso kuvia Nurburgringin kisaviikonlopusta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS


3.9.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoitusta Saksan Nurburgringillä - Lamborghini Super Trofeo osakilpailuviikonlopussa myös yleisö paikalla

Kolme viikkoa sitten Italian Misano Adriaticon kilparadalla kaksi kertaa PRO-AM -luokan neljänneksi korkeimmat Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mestaruuspisteet napanneet, kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen suuntaavat toiveikkain mielin nyt viikonloppuna Saksan Nurburgringilla ajettavaan kahteen seuraavaan 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun.

Kansainvälisen kilpasarjan kokonaan ainoa suomalaiskuljettajien muodostama autokunta jäi Italiassa äärimmäisen niukasti palkintokorokesijoituksesta. Kotitehtävänä olleet virheet on analysoitu ja sen myötä kaksikon tavoitteena on palkintokorokesijoitusten lisäksi nousta mukaan yhteensä 10 osakilpailun mittaisen sarjan mitalitaisteluun.

- Tänä vuonna sarjan taso on kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Varsinkin niin PRO- kuin PRO-AM luokissa palkintokorokesijoitus on otettavissa, mutta se vaatii täysin virheettömän suorituksen. Misanossa pokaalit hävittiin liian pehmeästi suoritetussa kuljettajan vaihdossa eli siltä osin parannettavaa löytyy. Oman mausteensa kilpailuviikonloppuun tuo se, että en aikaisemmin ole myöskään Nurburgringin GP-radalla millään ajoneuvolla kilpaillut. Näin ollen haastetta tulee jälleen varmasti riittämään, Elias Niskanen kertoo.

- Misanossa Elias hienosti näytti osaamistaan, jonka myös Lamborghinin kilpailutoiminnasta vastaava Squadra Corsen päälliköt näkivät ja sen myötä he ottivat hänet Lamborghinin junioriohjelman jäseneksi. Itse olen useasti Nurburgringillä kilpaillut, joten oma kokemukseni ja tietotaito valjastetaan käyttöön kun lauantaina edessä on aamulla aika-ajot ja sitten iltapäivällä kummatkin osakilpailut. Toiveikkaina lähdetään jälleen 620 hevosvoimaista italialaista härkää ottamaan sarvista ja katsomaan pystytäänkö Lamborghinin entisiä ja nykyisiä tehdaskuljettajia haastamaan, Mikko Eskelinen jatkaa.

Nurburburgringin kilpailuviikonlopussa kilpailee myös muita suomalaisia kun Olli Parhankangas hakee menestystä Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarjan PRO-luokassa ja Willian Alatalo tavoittelee palkintokorokesijoituksia Formula Renault 2.0 EuroCupissa. Myös katsojat pääsevät seuraamaan tapahtumaa kun turvavälit huomioiden heille on katsomot avoinna. Sen sijaan ratavarikko pysyy suljettuna yleisöltä koko kilpailuviikonlopun ajan.

Kummatkin Nurburgringin Lamborghini Super Trofeo ratasarjan osakilpailut ovat lauantaina nähtävissä ns. Live Stream lähetyksinä niin Elias Niskasen (https://www.facebook.com/NiskanenElias) kuin Mikko Eskelisen (https://www.facebook.com/gtmikko) Facebook -sivujen kautta. Lisäksi edellisen osakilpailuviikonlopun eli Misanon TV-koostelähetys on katsottavissa YouTubessa silloin kuin se sinulle parhaiten sopii: https://youtu.be/Cu1TZP07bfU.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi