Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Elias Niskanen tekevät yhteistyötä! GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
11.10.2020 - Suomalaiskuljettajille palkintokorokesijoituksia Barcelonan kilparadalta - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kiilasi Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mitalitaisteluun

Eilen lauantaina kosteassa kesäkelissä ja tänään upeassa auringonpaisteessa ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa kokonaan suomalaiskuljettajien miehittämä autokunta nappasi upeasti kaksi palkintokorokesijoitusta ja niiden myötä nousi sarjatilanteessa sen kolmannelle sijalla kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Lauantain PRO-AM -luokan hopea ja sunnuntain pronssisija oli tavoitteiden mukainen tulos niin kuopiolaiselle Elias Niskaselle kuin jyväskyläläiselle Mikko Eskeliselle, jotka jo 10 päivän päästä Belgian SPA-Francorchampsin kilparadalla jatkavat kilpailemista Euroopanmestaruussarjan mitaleista.

Lauantain kostean kelin rengasloton päätteeksi suomalaiskaksikko juhli kilpailukauden parhainta tulosta kun pistepussiin lisättiin toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet. Vastaavasti sunnuntain kuivan kelin osakilpailussa ei suomalaiskaksikolla ollut mahdollisuuksia haastaa puolalaisia sarjajohtajia Karol Baszia ja hänen tiimikaveri Andrew Lewandowskia eikä italialaista Lorenzo Bomtempelliä, joka brasilialaisen tähtikuljettaja Victor Coelho Franzoni da Silvan kanssa menivät maisemaan. Silti kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet riittivät nostamaan suomalaiset sarjan pronssisijalle ja siten pitää heidät mukana mitalikamppailussa.

- Lauantaina sattui ja tapahtui sen verran, että hopeasija oli enemmän kuin osasimme odottaa ja vastaavasti Barcelonan toinen osakilpailu oli ns. sunnuntai-ajelua kolmannesta sijasta. No mutta kaikissa osakilpailuissa ollaan auto tuotu maaliin vähintäänkin neljännellä sijalla ja siten sarjatilanteen kolmas sija on täysin ansaittu, Elias Niskanen kertoo.

- Palkintokorokesijoitusten juhlat on jo juhlittu ja siten työ seuraavaan eli SPA-Francorchampsin osakilpailuun on jo alkanut kun seuraavaksi saksalainen Leipert Motorsport tiimimme huoltaa kilpurin ja me kuljettajat tiiviisti istumme simulaattoreissamme seuraavan viikon ajan myös siksikin, että edessä on Suomen viranomaisten suosittelemat koronatestit ja omaehtoiset karanteenit, joista sitten suoraan lähdetään Belgiaan jatkamaan kilpailukautta sekä myös seuraamaan 25 tunnin GT-autojen kestävyyskilpailua. On hienoa, että olemme asiat tehneet oikein ja siten kilpailukaudelle asettamamme tavoitteet on tähän asti saatu toteutettua, moninkertainen sarjan EM- ja Aasian ratasarjan mitalisti Mikko Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voitosta käytiin hieno taistelu, jossa sinivalkoisin silmin katsottuna ratkesi jo lämmittelykierroksella kun mäntsäläläläisen Patrick Kujalan brittiläinen tiimikaveri Dean Stoneman kolaroi toisen kanssakilpailijan kanssa sillä seurauksella, että tuomaristo antoi heille varikon läpiajorangaistuksen. Sen myötä Kujala jäi yleiskilpailussa neljänneksi ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja hänen italialaisen tiimikaveri Kevin Gilardonin voittaessa kilpailun. Eskelinen ja Niskanen olivat yleiskilpailun yhdenneksitoista nopeimpia.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Lauantain 10.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), 22 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +7,421sek
3. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +59,244sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Sunnuntain 11.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 27 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), +7,467 kierrosta
3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +54,952sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 6/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 88 pistettä
2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 64 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 58 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä
7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä
8. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä


10.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen upeasti hopealle Barcelonan F1-radalla - Suomalaiskaksikko vältti kostean kelin tuomat ongelmat

Barcelonan F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailussa sarjassa ainoana kokonaan suomalaisena autokuntana ajanut kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukauden parhaimman sijoituksen kun he hallitsivat kostean kelin olosuhteet PRO-AM luokan toiseksi parhaiten. Rengaslotoksi muodostuneessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa nähtiin runsaasti ulosajoja ja kolarointia kun liukas pikipinta aiheutti murheita usealle autokunnalle. Suomalaiset kuitenkin välttivät ajovirheet ja sen myötä toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitävät heidät mukana kovatasoisen Euroopanmestaruussarjan mitalitaistelussa.

Kuivuudesta kärsinyt Barcelonan alue sai hetkellistä helpotusta vain hetkeä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan viidennen osakilpailun starttia; Taivas avautui ja kostea vesikeli voiteli 4,65 kilometrin kilparadan superliukkaaksi asfalttipinnaksi. Se näkyi jo kilpailua edeltäneellä lämmittelykierroksella kun kaksi autokuntaa lipesi ladulta. Näin turva-auton perässä ajettiin lähes 10 ensimmäistä minuuttia ja kun viimein lähdön hetki koitti niin Eskelinen pystyi nousemaan PRO-AM luokan kolmannelta sijalta toiseksi. Vastaavasti kun GT-autojen uransa ensimmäistä sadekisaa ajanut Niskanen hienosti onnistui puolustamaan hopeasijaa niin tulos oli enemmän kuin tavoitteiden mukainen. Näin 12 mestaruuspistettä pitää suomalaiskaksikon tiukasti sarjan mitalitaistelussa mukana.

- Ei muuten oikeasti ollut helppoa hypätä 620 hevosvoimaisen auton rattiin sadekisassa kun en metriäkään ollut aikaisemmin edes testeissä kostealla pinnalla GT-autolla ajanut. Itse kilpailussa tehtiin hienoa työtä kun enisksi Mikko nosti meidät luokan hopeasijalle ja sitä sitten minä pystyin maaliin saakka puolustamaan. Eikä kaukana ollut myöskään voitto kun lopulta siitä jäimme seitsemän sekuntia, Niskanen kertoo ja jatkaa, - Tänään ajettiin erittäin poikkeuksellinen kilpailu kun lopulta kaikki se mitä suunniteltiin niin ei mennytkään niin vaan piti mm. rengaspäätöksiä tehdä sitä mukaa kun kilpailua elettiin. Vaikka voitto olisi ehkä ollut saavutettavissa niin siltikin olen enemmän kuin tyytyväinen tähänastisen autourheilu-urani parhaimpaan GT-autojen sijoitukseen. Koska olemme hienosti jokaisessa osakilpailussa pystyneet yhdellä sijoituksella suorituksiamme parantamaan niin pahaksi laittaisi jos huomenna sunnuntaina jälleen yhdellä sijalla tulosta parantaisimme, Elias Niskanen kertoo.

- Kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa kaksi PRO-AM luokan kanssakilpailijaa suistui seinään ja kun lisäksi kolme muuta autokuntaa jätti koronasyistä Barcelonan kilpailun väliin niin se vastaavasti paransi meidän mahdollisuuksia sarjan mitalitaistelussa, jossa olemme nyt vain neljä pistettä hopeasijaa perässä. Vaikka kostea keli oli vaikea niin silti viisaalla ja oikean taktiikan mukaisella ajolla saavutettiin toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet. Siten olen oikein tyytyväinen niin omaan suoritukseeni kuin ennen kaikkea olen erittäin ylpeä Eliaksen ajosta, koska kokemuksesta tiedän, että ei todellakaan ole helppo paikka hypätä sateiseen keliin autolla, jolla olet aikaisemmin ajanut vain aurinkoisessa kelissä, Mikko Eskelinen jatkaa.

Barcelonan kilpailun maalilipulle ensimmäisenä saapui mäntsäläläisen Patrick Kujalan ja britti Dean Stonemanin muodostama autokunta. Kuitenkin kun heille määrättiin kolmen sekunnin rangaistus kolaroinnista niin kaksikko tipahti yleiskilpailun hopeasijalle ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja italialaisen Kevin Gilardonin taakse.

Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina Suomen aikaa klo 11.45 ja se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä niin Elias Niskasen kuin Mikko Eskelisen Facebook sivujen kautta. Lisäksi Barcelonan osakilpailuviikonlopusta televisioidaan ns. koostelähetys, joka on nähtävissä kahden viikon päästä.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Lauantain 10.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), 22 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +7,421sek
3. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +59,244sek


9.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajavat Koronalta karkuun Barcelonassa - Myrskyn silmässä mitalisijoitukset panoksena

Vaikka Espanjan Barcelonassa ajattavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruusarjan kolmannen osakilpailuviikonlopun kaksi 50 minuutin mittaista kilpalähtöä ajetaan lauantaina ja sunnuntaina niin jo nyt tiedetään, että suomalaiskuljettajat tulevat ajamaan paremmuudestaan myrskyn ytimessä; Maailmanlaajuisen korona-ajan Euroopan pahimman tautipesäkkeen lisäksi odotettavissa on raju ukkosmyrsky, joka viikonlopun aikana tulee kovasti pieksemään Katalonian aluetta.

Neljän osakilpailun jälkeen sarjan ainoalla kokonaan suomalaisella autokunnalla on isot panokset, koska sarjan PRO-AM luokan mitalisijoitus on vain yhden pisteen päässä. Koska myös Koronavirus pandemia on alati kiihtymässä, tietää Niskanen ja Eskelinen, että Barcelonan osakilpailuviikonloppu voi olla samalla myös koko kilpailukauden viimeinen ja sen myötä panoksena kilkpailuissa on vähintäänkin pronssimitalien kohtalo.

- Ensiksi on todettava, että hienosti on niin lentoyhtiöt, autovuokraamot, hotellit kuin ennen kaikkea kilpailujen toteuttajat löytäneet turvallisen tavan millä kilpailutoimintaa voidaan pyörittää. Näin ollen niin tiimit kuin me kuljettajat voimme huoletta keskittyä työhömme eli kilpailutoiminnan toteuttamiseen ja siten oikein luottavaisin mielin nyt tavoitellaan EM-sarjan mitalisijoitusta, Elias Niskanen kertoo.

- Vuosi sitten Elias ajoi ensitesti 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla täällä Barcelonan radalla ja koska minä olen pitkällä autourheilu-urallani useasti täällä kilpaillut niin rata on meille erittäin tuttu. Siitä huolimatta viikonlopuksi rakentuva ukkosmyrsky huolestuttaa, koska sateella emme kuitenkaan ole metriäkään ajaneet. Toisaalta olosuhteet tulevat olemaan kaikille samat ja siten uskon, että viikonlopun kilpailuissa tulee tapahtumia riittämään. Koitetaan välttää murheet ja saavuttaa tavoitteemme eli kaksi PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta, Eskelinen jatkaa.

Sarjassa nähdään kunnioittavasti suomalaisväriä kun Olli Kangas jatkaa debyyttikauttaan PRO-luokassa ja saa sinne vastaansa vieraskuljettajana ajavan mäntsäläläisen Patrick Kujalan, joka muistetaan vuosien 2016 ja 2016 Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mestarina. Hän kilpailee brittiläisen Dean Stonemanin parina ja sen myötä ajavat yleiskilpailun voitosta kun taas Eskelisellä ja Niskasella panoksena on menestyminen PRO-AM -luokassa.

Viikonloppu käynnistyy nyt perjantaina ajettavilla kahdella tunnin mittaisella harjoituksella. Lauantaina aamusta ajetaan kahdet aika-ajot ennen klo 15:45 Suomen aikaa käynnistyvää ensimmäistä osakilpailua. Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 11:50 Suomen aikaa. Kumpikin osakilpailu on nähtävissä ns. LIVE-lähetyksenä niin Mikko Eskelisen kuin Elias Niskasen Facebook -sivuilla. Lisäksi kilpailuista tullaan myöhemmin lokakuussa näkemään ns. koostelähetys C More TV-kanavalla.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi