Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Elias Niskanen tekevät yhteistyötä! GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
24.10.2020 - Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitukselle SPA-Francorchampsissa - Suomalaiskaksikko tiukasti kiinni EM-hopeamitalissa

Legendaarisella Belgian SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailussa saavutettiin erinomaista suomalaismenestystä kun Olli Kangas nappasi tapahtumarikkassa kilpailussa yllätysvoiton ja kuopiolainen Elias Niskanen jyväskyläläisen tiimikaverinsa Mikko Eskelisen kanssa pokkasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeeen alimman sijan. Niiden myötä Eskelinen ja Niskanen ovat tiukasti kiinni Euroopanmestaruussarjan hopeamitalissa kun ajamatta on enää yksi osakilpailuviikonloppu.


Perjantain ensimmäisessä 50 minuutin mittaisessa kilpailussa Eskelinen ja Niskanen ajoivat PRO-AM luokan hopealle ja vastaavasti Kangas saman luokan pronssille. Lauantain kilpailussa Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kuuluva Elias Niskanen erinomaisesti haastoi Lamborghinin tehdaskuljettajia kunnes oman ajovuoronsa loppupuolella osui kanssakilpailijaan sillä seurauksella, että kuljettajan puoleinen pyörä oli vaihdettava samanaikaisesti, jolloin Eskelinen hyppäsi rattiin. Kuitenkin vain hetkeä ennen kuljettajan vaihtoa toinen kanssakilpailija ajoi ulos sillä seurauksella, että tuomaristo lähetti radalle turva-auton.

Olli Kangas ja Mikko Eskelisen autokunnan Elias Niskanen tulivat varikolle ensimmäisinä. Nopean vaihdon myötä Kankaan japanilainen tiimikaveri Yuki Nemoto pääsi palaamaan radalle välittömästi turva-auton perään. Sen sijaan Eskelinen palasi radalle renkaanvaihdon jälkeen yleiskilpailun sijalla 11. Hetkeä myöhemmin kilpailu pääsi jatkumaan ja myös välittömästi päättymään kun kolme kanssakilpailija osui uusintalähdössä yhteen sillä seurauksella, että ilma oli hiilikuidun osia hetken aikaa sakeana. Lisäksi kun kovavauhtisessa kolarissa myös rataa reunustanut metalliverkko vaurioitui niin tuomaristo keskeytti kilpailun ja julisti sen hetkiset tulokset lopputuloksiksi. Näin suomalainen Olli Kangas Yuki Nemoton kanssa kaikkien pääsi myös omaksi yllätykseksi pokkaamaan yleiskilpailun voiton ja täydet PRO-AM luokan sarjapisteet.

- Eilisen hopeasijan jälkeen lähdettiin tänään tavoittelemaan samanlaista tulosta. Tavoitteiden mukaisessa kyydissä oltiin siihen saakka kunnes arvioin radan pidon väärin ja osuin kanssakilpailijaan jolloin etupuskurin sisäosat alkoivat osittain hangata rengasta. Onneksi rengas ei kuitenkaan rikkoontunut ja kaikkien tuurien säestämänä pääsin lopulta tuomaan auton Mikolle. Kuitenkin sitten samanaikaisesti alkoi radalla sattua ja tapahtua kun kanssakilpailijoita ajautui rengasseiniin siten, että lopulta turva-auto lopullisesti sotki kilpailustrategiamme. Silti palkintokorokkeen alin sija tarjosi meille 10 mestaruuspistettä ja näin saimme lisättyä EM-hopeamitalin etumatkaa 15 pisteeseen, Niskanen kertoo.

- Tänään oli moottoriurheilun Jumalat meidän suomalaisten puolella kun Olli Kangas sai melkoisen lottovoiton päästessään juhlimaan yleiskilpailun ykkössijaa ja vastaavasti meillä Eliaksen osumassa etupyörä kesti kuljettajan vaihtoon saakka. Renkaan kudokset sieltä kyllä näkyi eli montaa kierrosta se ei olisi enää kestänyt, joten meidän oli pakko vaihtaa se ja kärsiä siitä menetetty aika samalla kun minä hyppäsin ohjaamoon. Sitten uusintalähdössä pääsin ajamaan tasan yhden mutkan verran kilpaa kun edestäni kanssakilpailijat kolaroivat autonsa ratavalleihin ja kilpailu lopullisesti keskeytettiin. Silti pronssin ja eilisen hopeasijan pisteiden turvin olemme nyt tukevasti EM-hopeassa kiinni, joka on tuloksellisesti paljon enemmän kuin osasimme elokuussa kilpailukauden avauksessa odottaa, Eskelinen jatkaa.

PRO-AM -luokan sarjatilanteessa puolalaiset Karol Basz ja Andrew Lewandowski varmistivat mestaruuden. Myös Eskelinen ja Niskanen ovat vain muutamaa pistettä vaille vähintäänkin EM-pronssimitalisteja kun kilpailukauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla. Koostelähetys sarjan edesllisestä eli Barcelonan osakilpailuviikonlopusta on nähtävissä sunnuntaina 25.10.2020 klo 13.35 C More MAX TV-kanavalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps #1 osakilpailu pe 23.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 19 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +41,644sek
3. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), +1:50,352sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, #2 osakilpailu la 24.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto, 12 kierrosta
2. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +0,744sek
3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,295sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 8/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 110 pistettä
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 75 pistettä
3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 65 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä
7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä
8. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 18,5 pistettä
9. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä


23.10.2020 - Elias Niskanen, Mikko Eskelinen ja Olli Kangas palkintokorokkeille SPA-Francorchampsissa - Niskanen ja Eskelinen EM-sarjan hopeasijalle!

Belgian legendaarisella SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kauden seitsemännessä osakilpailussa suomalaiskuljettajat nappasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeen kaksi alinta sijaa kun kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen pokkasivat hopeasijan. Sateisen syyssään säestämässä kilpailussa vahvaa suomalaispanosta täydensi Olli Kangas, joka juhli kolmannella sijalla uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kilpailukauden viidennen palkintokorokesijoituksen myötä Niskanen ja Eskelinen ottivat ison kiinnityksen EM-hopeamitaliin kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.


Aamun aika-ajoissa Elias ja Mikko olivat täysin hukassa kun vika auton jousitusjärjestelmässä pilasi heidän harjoitusjaksonsa ja optimaalisten säätöjen löytämisen. Kuitenkin itse 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko vältti murheet ja sai ajaa niin teknisesti murheettoman sekä myös ajollisesti virheettömän kilpailun. Lisäksi kun osa kanssakilpailijoista epäonnistui rengasruletissa niin suomalaiskaksikko pääsi hyötymään ja sen myötä toiseksi korkeimmat sarjapisteet olivat enemmän kuin tavoitteiden mukainen tulos. Niiden turvin Niskanen ja Eskelinen kipusivat sarjatilanteen hopeasijalle jota heillä on huomenna erinomainen mahdollisuus vankistaa kun nyt kolmannella sijalla oleva italialainen Lorenzo Bontempelli eikä neljännellä sijalla oleva Loris Spinellin ja Gerard van der Horstin autokunta ei aja huomisessa kilpailussa.

- En kyllä olisi aamulla aika-ajojen jälkeen uskonut, että palkintokorokkeen hopeasijalla päivällä olisimme, mutta kun tiimi teki täydellistä työtä auton ongelmien ratkomiseksi niin minulla ja Eliaksella oli suorastaan nautinto laskea märkää asfalttipintaa pitkin. Rengaslotossa valinta osui nappiin ja kun täysin omaa suoritusta ilman suurempia taisteluja saatiin omaa suoritusta ajaa niin tulos oli paljon enemmän kuin osasimme koskaan toivoa, Eskelinen kertoo.

- Olen aina tykännyt ajaa sateisessa kelissä ja pidän sitä isona vahvuutenani. Vaikka aamun sadekelin aika-ajoissa tuskailimme auton kanssa niin tiimin kanssa yhdessä todettiin, että hoidetaan homma kotiin. Iso kiitos menestyksestä kuuluu mekaanikoillemme, jotka suuren paineen alla ratkaisivat ongelmat ja sen myötä antoivat meille auton millä menestyä. Lisäksi kun omalla ajovuorollani pääsin ohittelemaan ja nostamaan meidät yleiskilpailun seitsemänneksi niin kokonaisuudessaan tyytyväinen olen niin itseeni, tiimikaveriini kuin koko tiimin työntekoon menestyksemme eteen, Niskanen jatkaa.

Belgian SPA-Francorchampsin toinen ja samalla kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 13.50.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps #1 osakilpailu pe 23.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 19 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +41,644sec
3. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), +1:50,352sec


22.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelevat nousua Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan hopeasijalle - Rikkoontunut iskunvaimennin murheena harjoituksissa

Belgian SPA-Francorchampsin kilparadalla ajettava meljäs osakilpailuviikonloppu kansainvälisestä Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjasta näyttelee suurta roolia kuopiolaiselle Elias Niskaselle ja hänen jyväskyläläiselle tiimikaverilleen Mikko Eskeliselle; Sarjan ainoalle kokonaan suomalaiselle autokunnalle on avautunut erinomainen tilaisuus tavoitella arvostetun GT-kilpasarjan hopeamitalia kun kuuden pisteen karkumatkalla oleva italialainen Lorenzo Bontempelli on joutunut koronakaranteeniin ja vastaavasti neljäntenä olevam Gerard van der Horstin autokunta ei ole toipunut edellisen Barcelonan osakilpailun kovasta ulosajosta. Näin Eliaksella ja Mikolla olisi erinomainen tilaisuus kerätä reilusti mestaruuspisteitä, jotta kolmen viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla heille ripustettaisiin jalometallia kaulaan.


Tiukkojen koronaviruksen turvatoimien säestämänä ajetuissa harjoituksissa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisessa Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajanut kaksikko ei päässyt tavoitteidensa mukaiseen vauhtiin. Syyllinen löytyi myöhään illalla kun tiimin mekaanikot testasivat iskunvaimentimien toimintakunnon; oikeanpuoleinen takaiskunvaimennin oli menettänyt yli kolmanneksen toiminnastaan ja se aiheutti takapään levottomuuden ja siten kuljettajille luottamuksen menettämisen italialaisen härän käyttäytymiseen.

- Kun asiaa analysoitiin niin samalla löysimme syyllisen myös kaksi viikkoa sitten Barcelonan toisen osakilpailun normaalia vaisumpaan suoritukseen. Onneksi vika löytyi ja saimme ratkaistua ennen perjantaisia aika-ajoja ja ensimmäistä osakilpailua, jossa panoksena on nousu sarjan hopeasijalle kun sillä sijalla oleva italialainen kanssakilpailijamme on joutunut koronakaranteeniin eikä siten pysty ajamaan täällä Belgiassa, Mikko Eskelinen kertoo.

- Täysin omaa suoritusta lähdetään tekemään ja ennen kaikkea runsaasti tarjolla olevia sarjapisteitä keräämään myös sen takia, että haluan saada täydet kilometrit kilpailukokemusta tältä radalta, jossa lauantaina meidän kilpailujen jälkeen startaa yksi arvostetuimmista GT-autojen 24 tunnin kestävyyskilpailuista. Eli nyt kun kahden kovan kanssakilpailijan tiimit eivät ole ajamassa sarjapisteistä niin meidän tehtävänä olisi käytännössä vain ja ainoastaan kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja sitä kautta nousta hopeasijalle, Elias Niskanen kertaa kilpailustrategiaa.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi