Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

13.8.2023 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen WRC-luokkavoittajat Lahden Future SM-rallissa - Yleiskilpailun yhdeksäs sija tyydyttävä tulos viiden vuoden sorarallitauon jälkeen

Viisi kesää sitten edellisen sorarallinsa ajanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 50, ja hänen luottokartanlukijansa Arto Kapanen, 59, ajoivat tyylikkään suorituksen Lahden ympäristössä ajetussa kaksipäiväisessä Future SM-rallissa. 12 erikoiskoetta ja yhteensä 149,12 erikoiskoekilometriä sisältänyt kilpailu ajettiin teknisesti erittäin haastavilla erikoiskokeilla, jotka Suomen ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla WRC-autolla ajanut Dynamo Teamin kaksikko kiersi yleiskilpailun yhdeksänneksi nopeiten. Koska WRC-luokassa he olivat ainoat osallistujat niin siten maaliin pääsystä heidät palkittiin näyttävillä palkintopokaaleilla.

- Aikaisemmin talvella Jyväskylän SM-talvirallin Palsankylän hyppyrin kovassa alastulossa WRC-automme sai sen verran siipeensä, että kevät ja osittain myös kesä meni auton korjauksessa ja tekniikan huoltamisessa. Lahden SM-ralliin saatiin auto valmiiksi ja siten kahden hyvän testipäivän turvin lähdettiin ilman sen suurempia tavoitteita päättämään viisi vuotta soralta kestänyt kilpailutauko. Tottakai ajatuksissa oli Heikki Kovalaisen vauhtiin pääseminen ja puoleen väliin kilpailuun saakka ajettiinkin hänen kanssaan sekunttitaistelua. Kuitenkin kun teimme viimeiselle neljälle erikoiskokeelle väärän rengasvalinnan niin Kovalainen oli lopulta puolisen minuuttia meitä nopeampi, Eskelinen kertoo.

- Silti yleiskilpailun yhdeksäs sija ja toinen peräkkäinen WRC-luokan voitto maistui makealta. Tiimi teki hyvää työtä ja saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Tottakai kovempaa olisi voinut yrittää mennä, mutta kun yhtään isompia palkintopokaaleja ei se olisi tuonut niin annettiin Heikin mennä menojaan ja keskityttiin nautiskelemaan todella hienoista sekä ennen kaikkea äärimmäisen vaativista erikoiskokeista, Ford Fiesta RS WRC-autolla ajamisesta isosti nauttinut Eskelinen jatkaa.

Future SM-rallin yleiskilpailun voittokamppailu oli jännittävää seurattavaa aina sen viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka. Kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva Lauri Joona oli lopulta viisi sekuntia rallin kymmenkertaista Suomenmestari Juha Saloa nopeampi. Rallin MM-sarjan WRC3-luokan ylivoimaisessa johdossa oleva Roope Korhonen oli myös tiukasti mukana kilpailun voittokamppailussa kunnes spinnaus pudotti hänet johtoasemasta. Kahdeksannella erikoiskokeella sattuneen virheen jälkeen hän putosi neljänneksi, josta lopuilla erikoiskokeilla kuitenkin onnistui nousemaan palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Lopputulokset Future SM-Ralli, Lahti 11.-12.8.2023, Yleiskilpailu Top-3:
1. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda Fabia RS, 58:44,3         
2. Juha Salo & Kristian Temonen, Skoda Fabia R5 EVO, +5,1s
3. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Volkswagen Polo GTI R5, +16,5s
---
9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +3:27,8s (1. WRC-luokassa)

Kisan incar videot:

- Mikko Eskelinen & Enola Hsieh - Ford Fiesta RS WRC Experience
- Future SM-Ralli 2023 - SS5: Toijala #1
- Future SM-Ralli 2023 - SS6: Porvola #1
- Future SM-Ralli 2023 - SS7: Avus #1
- Future SM-Ralli 2023 - SS8: Neroskulma #1

Kisan kuvat

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

10.8.2023 - Mikko Eskelisellä edessä ensimmäinen soraralli viiteen vuoteen - Tavoitteena kilvanajo Japanin rallimestari Heikki Kovalaisen kanssa

Suomen ainoalla kilpailukäytössä olevalla WRC-autolla nyt viikonloppuna Lahden Future SM-rallissa kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 50, ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen, 59, ovat jo 13-vuoden ajan erinomaisesti viihtyneet samassa ralliauton ohjaamossa. Viimeiset viisi vuotta kaksikko on viihtynyt talvella ajetuissa rallikilpailuissa ja nyt edessä heillä on ensimmäinen yhteinen soralla ajettava kilpailu sitten vuoden 2017 Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun Vetomies kilpailun. Edellinen soraralli Eskelisellä on vyöllään vuodelta 2018, jolloin hän kilpaili Vetomies -kilpailussa nykyään TGS-rallitiimissä työskentelevän Henri Arpiaisen kanssa.

Perjantaina ja lauantaina Lahden ympäristössä ajettavassa Ralli SM-sarjan kuudennessa osakilpailusa Dynamo Teamin parivaljakko kilpailee Ford Fiesta RS WRC-autolla, joka on kevään ja kesän aikana kokenut täydellisen moottoriremontin. Maaliskuisen Jyväskylän SM-rallin Palsankylän hyppyrin kovassa alastulossa rikkoontunut auto on käynyt huolellisen huollon ja kahden hyvän testipäivän myötä keski-ikäiset herrasmieskuljettajat lähtevät tavoittelemaan luokkavoiton lisäksi kilvanajoa minuuttia aikaisemmin reitille lähtevän Heikki Kovalaisen kanssa.

- Koska WRC-autollamme ei ole mahdollista ajaa Ralli SM-sarjan pisteistä niin ainoa tavoitteemme on yrittää päästä edellämme erikoiskokeilla ajavan Heikki Kovalaisen vauhtiin. Ison moottoriremontin jälkeen automme on kilpailua edeltäneillä testierikoiskokeilla tuntunut hyvältä ja sen myötä on myös hieno päättää viiden vuoden kilpailutauko sorapintaisilta pikataipaleilta, Eskelinen kertoo.

- Lahden seudun erikoiskokeet ovat Koukunmaan pikataivalta lukuun ottamatta minulle täysin uusia ja siten edessä on kokonaan uusi seikkailu 16-vuotisen rallihistoriani aikana. Lisäksi kun ilmojen herra on luvannut meille hienoa kesäistä rallikeliä ilman huolta vesisateesta niin uskon, että meillä on edessä upea ralliviikonloppu. WRC-automme ja myös sitä ohjaavaa miehistö on valmis haasteeseen, Eskelinen jatkaa.

Future SM-ralli starttaa perjantai-illasta, jolloin edessä on kaksi erikoiskoetta ja lauantain kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kilpailijoita odotellaan maaliin klo 20.30 aikohin. Erikoiseksi kilpailun tekee se, että reitillä ennen SM-kilpailijoita ajaa runsaasti Historic -luokan kilpailijoita kuten Toyota Gazoo Racingin tiimipäälikkö Jari-Matti Latvala.

Klikkaa ja katso kuvia kesäteisteistä Jyväskylän Moksissa ja Savitaipaleella

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi