Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Klikkaa ja lue lisätietoja: www.lukanurmi.fi
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Luka Nurmi - Tulevaisuuden tähtikuljettaja

21.11.2021 - Luka Nurmi voitti jälleen Italian Mugellossa - Ferrari Challenge ratasarjan MM-titteli Suomeen!

Tamperelainen Luka Nurmi, 17, ei antanut kanssakilpailijoilleen mitään mahdollisuuksia Italian Mugellossa ajetussa kilpailukauden Ferrari Challenge ratasarjan päätösviikonlopussa. Ensiksi perjantaina hän aika-ajoissa ajoi uuden Mugellon kilparadan kierrosennätyksen ja voitti kauden toiseksi viimeisen EM-sarjan osakilpailun. Lauantaina samanlainen suoritus toi EM-sarjan päätösosakilpailun voiton, jonka myötä hän saavutti EM-pronssimitalin ja nosti tanskalaisen Formula Racingin tiimien Mestariksi.

Kansainvälisen debyyttivuotensa päätteeksi Luka Nurmi paketoi kilpailukauden hattutemppuun kun hän johti MM-finaalia aina sen lähdöstä maaliin saakka. Näin suomalaiskuljettaja putsasi Mugellon finaaliviikonlopun palkintopöydän ja teki jälleen suomalaista moottoriurheiluhistoriaa; Luka Nurmi on kautta aikain ensimmäinen suomalainen, joka on Ferrari Challenge ratasarjan MM-finaalin pystynyt voittamaan.

- Kolme hienoa voittoa kolmesta kisasta, uusi Mugellon radan kierrosennätys, kaikkien kilpailujen nopein kierrosaika ja MM-tittelin lisäksi myös tiimien Mestaruus. Eipä oikeastaan yhtään tämän paremmin olisi voinut mennä. Johdin jokaista kilpailua lähdöstä maaliin, joten eipä siinä oikeastaan muuta kerrottavaa kilpailuista jäänyt. Hienolta tuntuu voittaa MM-finaali tuhansien Tifosojen edessä, Luka Nurmi kertoo.

Kansainvälisen GT-autourheilusarjan debyyttivuottaan Nurmi summaa arvosanalla kiitettävä.

- Puoli vuotta sitten Monzassa saavutin urani ensimmäisen voiton. Sen jälkeen kesä meni tahmaisesti kun en minulle täysin aikaisemmin tuntemattomilla radoilla pystynyt toivotunlaiseen tulostasoon. Sitten syyskuussa SPA-Francorchampsissa ketsuppipullo jälleen voiton myötä aukesi ja nyt Mugellossa pääsin näyttämään osaamistani. Vaikka harmillisesti mahdollisuus sarjan voitosta ja hopeasijasta kaatui muutamiin pisteettömiin osakilpailuihin niin siitä huolimatta olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen kansainväliseen GT-autojen kilpailukauteen ja siihen, että sain myös maineikkaan AF Corsen tiimipäällikkö Amato Ferrarin hyräilemään tyytyväisyyttä, Luka Nurmi jatkaa.

Sunnuntain MM-finaalissa Luka Nurmi ratkaisi kilpailun edukseen jo sen ensimmäisillä metreillä kun hän pystyi jättämään Ferrari Challenge EM-sarjan tuoreen mestari Michelle Gattingin sekä italialaisen Niccolo Schiron taakseen. Gatting jäi lopulta palkintosijojen ulkopuolelle ja näin yhdysvaltalainen Cooper MacNeil nousi MM-pronssille. Nurmi voitti MM-hopeaa napanneen Niccolo Schiron lopulta 0,445 sekunnilla.

- Iso kiitos kaikille minua seuranneille faneille sekä ennen kaikkea yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat uskoneet samoihin unelmiin. Vaikka Mestaruutta ei tullutkaan niin viimeistään nyt Mugellossa täytin kaikki kilpailukaudelle asettamamme tavoitteet. Tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavan kilpailukauden suunnittelua, tuore MM-finaalin suomalainen voittaja päättää.

Lopputulokset Ferrari Challenge World Finals, Mugello su 21.11.2021:
1. Luka Nurmi (FIN), Formula Racing, 13 kierrosta
2. Niccolo Schiro (ITA), Rossocorsa, +0,445s
3. Cooper MacNeil (USA), Ferrari of Westlake, +5,835s

Luka Nurmen autourheilu-uran parhaimmat saavutukset
- 2023: Legends Jäärata - SUOMENMESTARI
- 2022: Ferrari Challenge EM-sarja - PRONSSIA
- 2021: Ferrari Challenge - MAAILMANMESTARUUS
- 2021: Ferrari Challenge EM-sarja - PRONSSIA
- 2021: Legends Finland PRO-luokka - MESTARUUS
- 2020: Porsche Sprint Challenge NEZ - MESTARUUS
- 2020: Legends Finland Semi-PRO-luokka - MESTARUUS
- 2019: Porsche Sprint Challenge NEZ - PRONSSIA
- 2019: RalliCross RX-Academy - VIIDES
- 2018: Kartingin SM-sarja, OK - PRONSSIA
- 2017: VUODEN TULOKASKULJETTAJA
- 2017: Kartingin SM-sarja, OKj - HOPEAA
- 2016: Rotax MAX Challenge MM-finaali - PRONSSIA
- 2016: Kartingin BNL-sarja, Rotax - PRONSSIA
- 2016: Kartingin Rotax MAX Challenge Finland - HOPEAA
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi