Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Elias Niskanen tekevät yhteistyötä! GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

TESTIMAHDOLLISUUS ESPANJASSA!

Järjestämme ainutlaatuisia mahdollisuuksia testata 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autoa useilla Espanjan moottoriradoilla. Testit ovat myös täydellinen paikka saada tietoa kilpailutoimintasi mahdollisuuksista Euroopan ja Aasian GT-ratasarjoissa!

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!


Klikkaa ja katso kuvia yhdestä Espanjan Barcelonan F1-radalla järjestetystä testitilaisuudesta, jossa niin kuopiolainen Elias Niskanen kuin tamperelainen Luka Nurmi testasi autoa.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

18.1.2021 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen sukelsivat hankeen Arctic Lapland Rallissa - Tunturiralli keskeytyi ulosajon vaurioihin

Yhtäjaksoisesti neljättätoista kertaa perinteikkäässä Tunturirallissa kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen petäjävetinen luottokartanlukija Arto Kapanen starttasivat kilpailun seitsemälle pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 200 erikoiskoekilometrille tarkoituksenaan parantaa vuoden takaista vauhtia.


Tavoitteet täyttyivät aina kolmannen erikoiskokeen puoliväliin saakka, jossa kuitenkin runsaasti myöhässä ollut jarrutus johti kovavauhtiseen ulosajoon. Koska tartuntatautitilanteen vuoksi yleisön pääsy erikoiskokeelle oli estetty, kesti paikalla olleella media- ja pelastushenkilöstöllä seitsemän minuuttia saada auto kaivettua takaisin tielle. Vaikka kilpailussa WRC-autoharvinaisuudella ajanut kaksikko pääsi lopulta jatkamaan matkaa, päättyi kilpailu seuraavan päivän aamun erikoiskokeen jälkeen ulosajossa syntyneiden vaurioiden myötä.

- Kaihuavaaran erikoiskokeella auton vaihdeanturi rikkoontui ja sen myötä vaihdenäyttö eli täysin omaa elämää. Se ei kuitenkaan ollut seuraavan Vanttauskosken ulosajon syy vaan syyllinen siihen löytyi täysin ratin ja penkin välistä. Muistin nypyn jälkeen olleen mutkayhdistelmän täysin oikein, mutta omasta huolimattomuudestani johtuen jarrutin 50 metriä liian myöhään. Näin pulkkana mentiin syvälle risukkoon kunnes liike pysähtyi voimalinjojen alle sarkaojan reunalle, Eskelinen kertasi tapahtunutta.

- Auto jäi pohjastaan kiinni ja eikä lähtenyt irti ennen kuin paikalla olleet mediamiehet ja pelastushenkilökunta sai liinan auton perään kiinni ja vetästyä meidät takaisin tielle
ja kohti huoltoa. Sitten yötauon jälkeen lähdimme jatkamaan kilpailua, mutta koska auto ei ulosajon vaurioiden myötä toiminut halutulla tavalla niin jätimme rallin kesken ja lähdimme saunan lämmitykseen, hallitseva Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruusratasarjan hopeamitalisti jatkaa.

Kilpailun voittoon ajoi hallitseva Suomenmestari Teemu Asunmaa, joka oli 22 sekunnin turvin juhli täysiä sarjapisteitä ennen moninkertaista rallin Suomenmestari Juha Saloa. Videotallenne Mikko Eskelisen ulosajosta löytyy hänen Facebook -sivuilta osoitteesta: https://www.facebook.com/gtmikko.

Lopputulokset 56. Arctic Lapland Rally 2021: SM1-luokka, Top-6:
1. Teemu Asunmaa & Marko Salminen, Skoda Fabia R5 EVO, 1:45:56,6
2. Juha Salo & Mikko Markkula, Skoda Fabia R5 EVO, +22,0s
3. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5 EVO, +34,0s
4. Juuso Metsälä & Matti Kangas, Skoda Fabia R5, +3:49,0s
5. Riku Tahko & Markus Soininen, Hyundai i20 R5, +5:19,1s
6. Niclas Grönholm & Antti Linnaketo, Volkswagen Polo GTI R5, +5:22,1s
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC, ulosajon vauriot

Katso kuvia kilpailusta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS15.11.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalistit - 8/10 palkintokorokesijoitusta enemmän mitä kilpailukauden alussa kaksikko uskalsi odottaa

Rata-autoilun kaksi Suomenmestaria, kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisyyttä hipovat suoritukset Etelä-Ranskan Paul Ricardilla ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan päätösosakilpailussa kun sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta nappasi lauantaisesta osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman ja sunnuntaina saman luokan hopeasijan. Niiden turvin sinivalkoinen tiimi juhli ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa kun he kummassakin kilpailuviikonlopun lähdössä pystyivät lyömään samaa sijaa tavoitelleen italialaisen Lorenzo Bomtempellin.


Hopeamitali ei ollut suomalaisille sattumaa vaan puhtaasti kovan työn tulos kun kilpailusta toiseen niin Lamborghinin junioriohjelman kuljettajana ajanut Elias Niskanen kuin useita EM- ja Aasian sarjan mitalisijoituksia napannut Mikko Eskelinen paransivat suoritustaan jokaisessa kilpailukauden osakilpailussa. Hopeasija oli täysin ansaittu myös siksikin, että kaksikko toi auton maaliin jokaisessa ajamassaan sarjan kymmenessä osakilpailussa. Näin hopeasijan voittomarginaaliksi muodostui lopulta 21 pistettä kun taas PRO-AM luokan voitto karkasi 45 pisteen päähän.

Jokaisessa osakilpailuviikonlopussa asetettujen tavoitteiden ylittäminen laittoi pitkällä autourheilu-urallaan saavuttaneen Mikko Eskelisen herkistymään.

- Urallaan rata-autoilun Formula Ford luokan Suomen- ja CUP mestaruuksia saavuttanut tiimikaverini Elias Niskanen oli mies paikallaan kun hän tänäänkin erinomaisesti haastoi sarjan yleisen luokan kärkikuljettajia. Vastaavasti kun minä pystyin maaliviivalle saakka puolustamaan PRO-AM luokan hopeasijaa niin sen myötä kilpailukausi sai arvoisensa päätöksen. Kultamitaliin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia kun puolalaisten Karl Baszin ja Andrew Lewandowskin autokunta oli jokaisessa kilpailussa meitä karvan verran parempi. Näin ollen hopeamitali tuntuu täysin voitetulta sijoitukselta, koska se oli ihan maksimi tulos mitä olisimme muutenkaan voineet saavuttaa. Kaikin puolin tavoitteet saatiin täytettyä ja siksi erittäin ylpeä olen niin Eliaksen kuin koko tiimimme toiminnasta menestyksemme eteen, Mikko Eskelinen kertoo.

- Tänä vuonna jokainen Euroopan kilparata oli minulle täysin uusi kokemus ja kun jokaisella viidellä radalla pystyttiin vähintään neljänneksi korkeimmat pisteet tuomaan kotiin niin tyytyväinen olen. Mikko hoiti oman tonttinsa paremmin kuin hyvin ja kun minäkin pystyin näyttämään osaamistani niin hopea oli täysin ansaittu. Määrätietoisesta toiminnasta kertoo myös se, ettemme myöskään lähteneet varmistelemaan vaan tänäänkin ajettiin aivan maksimisuoritus alusta loppuun. Siksikin oli hienoa päättää pitkä kilpailukausi PRO-AM luokan palkintokorokkeen hopeiselle sijalle ja samalla pokata myös saman luokan sarjan hopeamitali. Kaikkinensa mahtava päätös upealle kilpailukaudelle, joka antoi minulle runsaasti kokemusta kansainvälisestä GT-autoilusta ja todisteen siitä, että vauhtini riittää kilpailujen kärkikahinoihin. Nyt hetki juhlitaan ja sitten aletaan rakentaa kilpailukautta 2021, Elias Niskanen jatkaa.

Eskelisen ja Niskasen saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä oli suuret juhlat kun heidän toinen autokuntansa voitti AM-luokan mestaruuden, kolmas autokunta nappasi sunnuntaisen yleiskilpailun voiton ja neljännessä autossa ajanut 16-vuotias tamperelaisen Luka Nurmi teki vahvan debyytin kansainvälisiin ratasarjaan. Nurmi ajoi koko viikonlopun virheettömästi ja kellotti erittäin lupaavia ja vertailukelpoisia kierrosaikoja.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 14.11.2020, Lauantain kilpailu, PRO-AM, Top-4
1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta
2. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +28.632sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +41.734sek
4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +52.363sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 15.11.2020, Sunnuntain kilpailu, PRO-AM, Top-4
1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +52.602sek
3. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +52.974ek
4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +1;25.633sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 lopputulokset 10/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-10
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 147 pistettä
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 102 pistettä
3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 81 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Bronislav Formanek (CZE), 40 pistettä
6. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
7. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä
8. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 26 pistettä
9. Josef Zaruba (CZE), 23 pistettä
10. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä27.9.2020 - GTM Motorsport junioriohjelman kuljettajat Elias Niskanen ja Luka Nurmi saavuttivat suomalaisen rata-autoilun Mestaruuksia - Määrätietoinen työ vie autourheilijat Maailmalle

Jyväskyläläisen Mikko Eskelisen luotsaama GTM Finland on avannut nuorille suomalaisille moottoriurheilijoille polun kansainvälisiin GT-autojen kärkitiimeihin kun vuonna 2018 espoolainen Juuso Puhakka voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Nyt kaksi viikkoa sitten kuopiolainen Elias Niskanen pokkasi samaisen tiimin autolla kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset GT-autojen palkintokorokesijoitukset kun oli kaksi kertaa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan PRO-AM luokan toiseksi nopein ja on siten sarjan mitalikamppailussa kun seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan lokakuun toisena viikonloppuna Barcelonan kilparadalla.


Lähes vuosi sitten eli lokakuussa 2019 Barcelonan radalla niin Elias Niskanen kuin tamperelainen Luka Nurmi kävivät näyttämässä ajotaitojaan GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin järjestämässä ns. Shoot Out tilaisuudessa. Sen jälkeen yhden rata-autoilun Suomen- ja kaksi CUP-mestaruutta voittanut Niskanen siirtyi kilpailemaan kansainvälisille kilparadoille kun vastaavasti Luka Nurmi jatkoi vielä yhden Mestarillisen kilpailukauden kotimaisessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa. Nyt myös 16-vuotias Luka Nurmi on nousemassa kaudelle 2021 GT-autojen kansainvälisille kilpa-areenoille.

- GTM Motorsport haluaa edesauttaa suomalaisia moottoriurheilijoita tarjoamalla 13-vuoden GT-autojen kokemuksen ja tietotaidon sekä ennen kaikkea polun ns. valmiiseen pöytään jossa todistetusti on voitettu useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia; Juuso Puhakka voitti Mestaruuden Aasiassa ja sen jälkeen jatkoi uraansa kohti GT3-autoilla ajettavaa GT World Challenge ratasarjaa, jonka edellisessä Magny Coursin osakilpailuviikonlopussa hän juhli uransa ensimmäistä luokkavoittoa sekä seuraavassa osakilpailussa kakkossijaa. GTM Motorsport sai kunnian olla mukana nostamassa Juusoa ja nyt samaista temppua haetaan Elias Niskasen kanssa ja parasta aikaa rakennetaan Luka Nurmelle sopivaa kilpailuohjelmaa tulevalle vuodelle, Mikko Eskelinen kertoo.

- Niin Elias kuin Luka ovat kumpikin näyttäneet taitonsa kun niin vuoden takaisen Barcelonan testipäivässä 620-hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo kilpa-auto sopi välittömästi heidän ajohansoihin. Lisäksi kun kilpailukaudella 2020 Niskanen täysien mestaruuspisteiden myötä nappasi Formula Open Finland ratasarjan historian ensimmäisen CUP-mestaruuden ja Luka Nurmi voitti Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan sen historian nuorimpana kuljettajana niin GTM Motorsport näkee kummankin kuljettajan tulevaisuuden valoisana, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgringin osakilpailuviikonlopun koostelähetys C More TV-kanavalla ennen Venäjän F1-kilpailua

Tulevana sunnuntaina klo 14.05 käynnistyy Formula-1 Venäjän osakilpailu, jota ennen klo 12:35 nähdään C More MAX TV-kanavalla kaksi viikkoa sitten Saksan Nurburgringillä ajetun Lamborghini Super Trofeo ratasarjan toisen osakilpailuviikonlopun koostelähetys, jonka on tuottanut GTM Motorsportin pitkäaikainen yhteistyökumppani MediaGuru Jack Bacon. Järjestyksessään jo kuudetta vuotta on kansainvälinen GT-ratasarja näkynyt Suomen televisiokanavilla sekä myös www.gtm.fi kotisivuilla, joista ne ovat katsottavissa silloin kuin se parhaiten katsojalle sopii.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgring 2020:
- Su 27.09.2020 klo 12:35 C More MAX
- Ti 29.09.2020 klo 18:55 C More Sport 1
- Pe 02.10.2020 klo 00:35 C More Sport 2
- Pe 02.10.2020 klo 23:50 C More MAX

Formula Open Finland 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-3:
1. Elias Niskanen, 100p
2. Juha Fred, 69p
3. Axel Saarniala, 50p

Porsche Sprint Challenge NEZ 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-5:
1. Luka Nurmi, 320p
2. Tommi Haru, 314p
3. Jim Rautiainen, 267p
4. Raimo Niemi, 242p
5. Pekka Myllykangas, 205p

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 24.10.2020 - Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitusta SPA-Francorchampsissa - Suomalaiskaksikko tiukasti kiinni EM-hopeamitalissa
- 23.10.2020 - Useita suomalaiskuljettajia palkintokorokkeille SPA-Francorchampsissa - Niskanen ja Eskelinen EM-sarjan hopeasijalle!
- 22.10.2020 - Elias Niskasella ja Mikko Eskelisellä murheena rikkoontunut iskunvaimennin SPA-Francorchampsin harjoituksissa
- 11.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kiilasivat Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mitalitaisteluun Barcelonassa
- 10.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen upeasti hopealle Barcelonan F1-radalla
- 09.10.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajavat Koronalta karkuun Barcelonassa - Myrskyn silmässä mitalisijoitukset panoksena
- 06.09.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintokorokkeella Saksassa
- 09.08.2020 - Niskanen ja Eskelinen kaksi kertaa neljänneksi nopein Misanossa - Taistelu hopeasijasta ratkesi kilpailun viimeisessä mutkassa
- 08.08.2020 - Elias Niskanen Lamborghini Squadra Corsen junioriohjelman jäseneksi - Misanon aika-ajoissa PRO-AM -luokan kolmas lähtöruutu
- 26.06.2020 - Suomenmestarit Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Euroopanmestaruudesta
- 18.02.2020 - Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä - Kilpailukaudella 2021 kansainväliseen kilpasarjaan?
- 20.01.2020 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen täyttivät tavoitteensa Arctic Lapland Rallissa
- Kauden 2019 Lamborghini Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi