Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä8.11.2019 - Luka Nurmi ja Elias Niskanen upeassa vauhdissa 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo auton ratissa - Barcelonan F1-radalla täydelliset testipäivät

Määrätietoisesti kansainvälisiä autourheilu-uriaan kehittävät suomalaiskuljettajat, tamperelainen Luka Nurmi, 15, ja kuopiolainen Elias Niskanen, 19, tekivät marraskuun ensimmäisellä viikolla suuren vaikutuksen Barcelonan F1-radalla ajetuissa kahdessa Lamborghini Huracan Super Trofeo testipäivässä; Suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin järjestämässä kaksipäiväisessä ns. Shoot Out tilaisuudessa kumpikin suomalaiskuljettaja kellottivat ensimetreistään lähtien erittäin kilpailukykyisiä kierrosaikoja, jotka kaikki olivat asetettuja tavoitteita reilusti nopeampia.


Kilpailukaudella 2019 Luka Nurmi mittasi paremuuttaan niin Rallicrossin RX-Academyssä ja haki kokemusta Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjasta. Vastaavasti samaan aikaan hallitseva Formula Ford CUP- ja vuoden 2016 Formula Ford Suomenmestari Elias Niskanen keräsi kansainvälistä kilpailukokemusta Aasian Formula Renault ratasarjasta. Niin Nurmen kuin Niskasen matka 620 hevosvoimaisen GT-auton rattiin vei moninkertaisen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan suomalaismitalistin ja vuoden 2018 Aasian Mestari Mikko Eskelisen kautta, joka jo kolmatta kertaa järjesti Leipert Motorsportin kanssa suomalaiskuljettajille ns. Shoot Out tilaisuuden eli mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

Luka Nurmen tähtäin on asetettu kilpailukauteen 2021

Kuluneella kilpailukaudella tamperelainen Luka Nurmi valittiin Porsche Junior Program kuljettajaksi Porsche Sprint Challenge NEZ sarjaan, jossa hän taisteli pronssisijan Relaa Racingin kuljettajana. 15-vuotias nuorukainen tulee kaudella 2020 hakemaan kahden sijoituksen parannusta ja kilpailukokemuksen keräämistä ennen kuin aikoo ottaa askeleen kansainväliseen GT-autojen ratasarjaan. Barcelonan ns. Shoot Out tilaisuuden tulokset antoivat vahvistuksen sille, että suunnitelma on oikeanlainen.

- Askel 450-hevosvoimaisen Porsche GT CUP-auton ratista 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo autoon sujui paljon helpommin kuin olin osannut odottaa. Tottakai Huracan ottaa huippunopeuden nopeammin sekä pysähtyy huomattavasti reippaammin ja lisäksi kun auton aerodynamiikka mahdollistaa kovemmat mutkanopeudet niin tilanteet tulivat nopeammin silmille. Siltikin, koska auton- ja kilvanajon perusteet olivat samat ja vielä kun olin simulaattorissa huolellisesti opetellut radan niin yllättävän helposti sain juonesta kiinni, Nurmi kertoo.

- Kahden päivän aikana ajoin yhteensä 60 kierrosta, jonka aikana Leipert Motorsportin kilpailuinsinöörit jatkuvasti kehittivät ajamistani. Sain erittäin tärkeää oppia, jotka tulen hyödyntämään kauden 2020 Porsche ratasarjassa ja sitä kautta entisestään parantamaan vauhtiani. Koska ajamani kierrosajat olivat ensimmäisestä kierroksesta lähtien reilusti nopeampia kuin asettamamme tavoitteet niin luottavaisin mielin voin moottoriurheilun tulevaisuuttani rakentaa, Nurmi jatkaa.

Elias Niskanen oli kuin kotonaan Lamborghini Huracanin ratissa

Autourheilu-urallaan niin Kartingin KF6 Challenge sarjan hopeamitalin kuin Formula Ford CUP- ja Formula Ford Suomenmestaruuden voittanut Elias Niskanen nappasi kuluneella kilpailukaudella useita palkintokorokesijoituksia Aasian Formula Renault ratasarjassa. Koska myös hän määrätietoisesti pyrkii urallaan eteenpäin niin siksi GTM Motorsportin Shoot Out päivä oli erinomainen tilaisuus näyttää taitojaan. Kahden päivän aikana Niskanen kiersikin Barcelonan 4,6 kilometrin radan yhteensä 40 kertaa ja Luka Nurmen tapaan sai tiimin insinööreiltä arvokasta tietoa osaamisestaan.

- Hyppääminen pikkuformuloista ns. koppiautoon kävi helposti. Vaikka auto on runsaasti painavampi ja tehokkaampi Formula Fordin ja Formula Renaultiin verrattuna niin siitä huolimatta olin heti kuin kotonani. Lamborghini Huracanin balanssi on hyvä, jonka myötä sitä oli helppo käsitellä. Ainoastaan jarrutustekniikka oli kokonaan erilainen ja sen sisäistämisessä on vielä opiskeltavaa. Lisäksi emme testeissä kertaakaan käyttäneet täysin uusia renkaita, joten todellinen tulostasoni jäi hieman arvotukseksi. Siltikin, koska tiimin insinööri oli sitä mieltä, että olisin täysin valmis kilpailemaan joko Aasian tai Euroopan Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa niin nyt minun on taustatiimini ja yhteistyökumppaneideni kanssa pohdiskeltava mahdollisuutta jatkaa kansainvälistä kilpauraani GT-auton ratissa, Niskanen kertoo.

Mikko Eskelinen näkee suomalaiskuljettajilla valoisan tulevaisuuden

Kaksi vuotta sitten GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin Shoot Out testipäivässä Juuso Puhakka erottui joukosta ja sen jälkeen hän on juhlinut yhteensä 29/34 kertaa osakilpailujen palkintokorokkeella. Vuonna 2018 Puhakka nappasi Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestaruuden ja vuonna 2019 hän pokkasi samaisen sarjan PRO-luokan hopeamitalin. Nyt hän on ottamassa seuraavaa askelmaa urallaan ja tulee lähipäivinä testaamaan GT3-autoa. GTM Motorsportin yhtenä tavoitteena onkin tasoittaa suomalaiskuljettajille tietä kansainvälisiin ratasarjoihin.

- Barcelonan F1-radalla niin Luka Nurmi kuin Elias Niskanen ylittivät kaikki ennakko-odotukset ja ensimmäisestä kierroksestaan lähtien latoivat tulostaululle hämmästyttävän kovia kierrosaikoja. Lisäksi heidän kummankin mediataidot sekä saumaton yhteistyö tiimin mekaanikkojen ja insinöörien kanssa antaa hyvät lähtökohdat suunnitella tulevaisuutta. Mielestäni kummatkin kuljettajat ovat täysin valmiita haastamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kärkikuljettajat, joten toivotaan, että heidät kilpailuissa tullaan jo tulevana vuonna näkemään, Eskelinen kertoo.

- Näen Lukassa ja Eliaksessa paljon Juuso Puhakkaa, joka nuorena ja menestyksen nälkäisenä kuljettaja ensiksi keskittyi, sitten hyppäsi auton rattiin ja kylmästi laittoi nimensä tulostaulun kärkeen. Näiden kahden vuoden aikana on ollut ilo ja kunnia seurata Juuson kehitystä kun hän kartingista eteni pikkuformuloiden kautta ns. GT-koppiautoon. Olen varma, että Juuso jatkaa samaisella menestyksen tiellä myös tulevissa GT3-testeissä ja sitä seuraavissa sopimusneuvotteluissa, Eskelinen jatkaa.

Toinen testimahdollisuus Joulukuussa

Barcelonan testipäivässä Leipert Motorsportin autoa testasi yhteensä kuusi kuljettajaa. Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan niin GTM Motorsport ja Leipert Motorsport järjestävät toisen Come and Drive -avaimet käteen tyylinen kokonaisuuden, joka sisältää mm. auton, kilpailuinsinöörin, mekaanikot, vakuutuksen, renkaat, tiimin palvelut, ratamaksun ja valmennuksen. Lisätietoja saa suoraan Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.3.11.2019 - Mikko Eskelisellä murheellinen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden päätös - Auto romukasana ja EM-pronssi ei lämmitä

Vuodesta 2014 lähtien kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa kilpaillut Mikko Eskelinen saavutti jälleen erinomaista menestystä kun Espanjan Jerezissä ajetun kilpailuviikonlopun päätteeksi hän kävi brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa pokkaamassa Euroopanmestaruussarjan mitalisijoituksen. Tasan vuosi sitten Eskelinen juhli sarjan Aasian mestaruutta yhdessä maanmiehensä Juuso Puhakan kanssa, joka tänä vuonna jäi vain karvan verran uransa toisesta Aasian mestaruudesta.


Vaikka mitalisijoitus oli Eskeliselle kolmas peräkkäinen ja järjestyksessään jo viides niin suussa maistui karvas pettymys; Mestaruuteen ei ollut mahdollisuuksia kun Espanjan Andaluciassa ajetussa sarjan huipennuksessa 620 hevosvoimaisesta Lamborghini Huracan Super Trofeo autosta katkesi teräksinen jarrutasapainon säätötanko ja suomalaiskuljettajasta tuli takasuoran päätteeksi jarruttoman auton matkustaja. Seuraavassa hetkessä auto rysähti voimalla rataa reunustavaan valliin sillä seurauksella, että kori vääntyi korjauskelvottomaan kuntoon. Lisäksi äkkipysähdyksessä Eskelinen loukkasi kylkensä ja näin MM-kilpailut jäivät häneltä kokonaan väliin.

- Kilpailukausi päättyi valtaisaan pettymykseen kun yhdessä urani pahimmassa ulosajossa auto sukelsi rengaskasaan sellaisessa kulmassa, että kilpurin kori vääntyi ja kilpailuviikonloppu päättyi siihen. Kuitenkin kun ulosajo sattui kilpailun viimeisellä kierroksella ja vain muutamaa mutkaa ennen maalilippua niin ulosajosta huolimatta lopputuloksissa oltiin AM-luokan kolmanneksi nopeimpia kun takana olleet olivat jääneet jo kierroksella. Rysäyksessä loukkasin kylkeni ja sen myötä matkasin ambulanssikyydillä suoraan palkintokorokkeelle. Lopulta kipu äityi sellaiseksi, että minun oli jätettävä MM-finaalit väliin, jossa sitten tiimikaverini Jake Rattenbury ajoi Leipert Motorsport tiimin vara-autolla ja upeasti nappasi sarjan MM-pronssin, Eskelinen kertoo.

- Koska Euroopanmestaruutta ei tänä vuonna tullut niin sehän vain tarkoittaa sitä, että ensi vuonna on yritettävä uudelleen. Tykkään kovasti kilpailla tässä kansainvälisessä GT-autojen sarjassa ja samalla auttaa muita suomalaiskuljettajia urallaan eteenpäin. Vuosi sitten Juuso Puhakan kanssa saavutin Aasian mestaruuden ja nyt kun hän on määrätietoisesti matkalla GT3-autojen mestaruussarjohin niin on aika auttaa seuraavia kuljettajia ottamaan askelmaa urallaan; Tulevalla viikolla GTM Finland yhdessä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kanssa järjestää Barcelonan radalla ns. Shoot Out tilaisuuden, jonne on tulossa useita nuoria suomalaiskuljettajia näyttämään osaamistaan ja suunnittelemaan seuraavien vuosien kuvioitaan, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo PRO-luokan maailmanmestaruus matkasi Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan vuoden takaisen tanskalaisen tiimikaveri Frederik Schandorffin taskuun. AM-luokan maailmanmestaruuden voitti vasta 16-vuotias yhdysvaltalainen Steven Aghakhani.Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 24.10.2019 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen taistelivat Lamborghini Super Trofeo maanosiensa finaaleissa upeat lähtöpaikat
- 02.10.2019 - Mikko Eskelinen kotiuttaa jalometallia Espanjan Jerezissä ajettavista Lamborghini Super Trofeo World Finals kilpailuista
- 26.09.2019 - GTM Motorsport Shoot Out testipäivä Barcelonan F1-radalla - Sinustako ratakuljettaja Euroopan tai Aasian ratasarjoihin kilpailukaudelle 2020?
- 01.09.2019 - Mikko Eskelisellä taipui Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan voittokamppailussa
- 30.08.2019 - Mikko Eskelisellä pakkovoittojen paikka Saksan Nurburgringillä
- 27.07.2019 - Kanssakilpailija keilasi Mikko Eskeliselle keskeytyksen Belgian SPA-Francorchampsin toisesta osakilpailusta
- 26.07.2019 - Mikko Eskeliselle makea voitto SPA-Francorchampsista - Sarjajohtaja enää kahdeksan pisteen päässä
- 25.07.2019 - Mikko Eskelisellä edessä hikinen urakka Belgian SPA-Francorchampsissa
- 14.07.2019 - Eskelinen jatkaa hopeasijalla Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa - Hollannin Zandvoortin kilparata näytti jälleen vaativuutensa
- 12.07.2019 - Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeon Euroopanmestaruussarjassa jatkuu Hollannin Zandvoortin entisellä F1-radalla
- 30.06.2019 - Mikko Eskeliselle ja Jake Rattenburylle lähes täysi pistepotti Italian Misanosta
- 28.06.2019 - Mikko Eskelinen haki Rallicrossin SuperCar testeistä vauhtia Italian Lamborghini Super Trofeo osakilpailuihin
- 12.05.2019 - Varikkosuoran ylinopeus kostautui Eskeliselle ja Rattenburylle Englannin Silverstonessa
- 11.05.2019 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja käynnistyi suomalaisittain kolmossijalla - Eskelinen ja Rattenbury jäi voitosta vain 4 sekuntia
- 10.05.2019 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan EM-titteliä - Kilpailukausi alkaa Silverstonen F1-radalta
- 02.04.2019 - GTM Motorsport mukaan Luka Nurmen vauhtiin
- 23.03.2019 - Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta - Tavoitteena historiallinen tuplamestaruus
- 30.01.2019 - Arctic Lapland Ralli keskeytyi kaksi kertaa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun
- 24.01.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista
- 10.01.2019 - Mikko Eskelisellä Tunturirallissa tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi