Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

12.5.2019 - Varikkosuoran ylinopeus kostautui Mikko Eskeliselle ja Jake Rattenburylle Englannin Silverstonessa - Voitto karkasi tuomariston määräämään rangaistukseen

Lauantaina upeasti palkintokorokesijoituksella Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Englannin Silverstonen Formula-1 radalla avannut Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tallitoveri Jake Rattenbury olivat tukevasti Äitienpäivänä ajetun sarjan toisen osakilpailun voittotaistelussa mukana kunnes liian suuri tilannenopeus varikkosuoralla johti tuomariston määräämään varikon läpiajorangaistukseen ja niukkaan tipahtamiseen palkintokorokkeen ensimmäiselle ulkopuoliselle sijalle.


Rattenbury avasi kilpailun AM-luokan paalupaikalla, joka oikeutti yleiskilpailun seitsemänteen lähtöruutuun. Aurinkoisen keväisissä olosuhteissa ajettu kilpailun lähtö oli sekasortoinen, jossa Jake ajatuksen verran myöhästyi ja lähtökiihdytyksessä putosi kymmeneksi sekä epäonneksi myös pahimpien kanssakilpailijoiden taakse. Lisäksi kun oma PRO-luokan tiimikaveri jäi jumiin samaan ruuhkaan niin Rattenbury sai tehdä hartiavoimin töitä ohitusyrityksissään, jotka lopulta palkittiin hienolla nousulla takaisin seitsemännelle sijalle ja AM-luokkajohtoon. Kuitenkin kuljettajan vaihtoon tultaessa hänellä oli aavistuksen liian paljon vauhtia varikolla, jonka myötä tuomaristo mätkäisi tuntuvan rangaistuksen ja taistelu tuloillaan olleesta AM-luokan voitosta kaatui siihen.

Kuljettajan vaihdon ja rangaistuksen suorituksen jälkeen Eskelinen teki mitä pystyi ja sai, epäonnisen kanssakilpailijan avustuksella tuotua 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-auton maalilipulle vain neljä sekuntia palkintokorokesijoituksesta. Neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet olivat silti suuri pettymys Eskeliselle, joka tukevasta luokkajohdosta kutsuttiin suorittamaan tiimikaverin tekemä virhe.

- Kilpailun lähtö oli kaaosmainen kun paalupaikkamies venyytti kilpailun sääntöjä kun kovasti yritti pelata kanssakilpailijoilleen rangaistuksia. Siinä hitaasti toteutetussa startissa tiimikaverini hieman nukkui ja näin pahimmat kanssakilpailijat sekä myös oma tiimikaveri pääsi ohitse. Mikäli vain Jake olisi saanut ajaa omaa puhdasta ajosuoritustaan eikä hän olisi joutunut ajamaan PRO-luokan tiimikaveriamme vastaan niin tuloskin olisi voinut olla aivan toisenlainen kuin nyt. Sitten, huikean taistelun jälkeen, hänellä oli liikaa vauhtia varikolle tultaessa ja meidän taistelu voitosta päättyi jäännöspisteiden keräämiseen. Harmillinen virhe, josta nyt vain pitää ottaa opiksi, Eskelinen kertoo.

- Nyt kun ensimmäinen kuudesta osakilpailuviikonlopusta on ajettu niin olemme nähneet, että yhteenkään virheeseen ei tässä sarjassa ole varaa. Eilen kanssakilpailija painoi minut ulos hetkeksi ulos radalta ja se pudotti meidät johtoasemasta kolmanneksi. Tänään liiallinen nopeus varikkosuoralla johti tuomariston määräämään rangaistukseen ja siten jälleen mukavasta luokkajohdosta jäimme lopulta palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle. Kyllä todellakin harmittaa ja näistä on seuraaviin kilpailuihin pakko ottaa opiksi, Eskelinen summaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Englannin Silverstonen toisen osakilpailun AM-luokan voittoon ajoi, eiliseen tapaan, ranskalainen Nicolas Gomar, joka oli lipulta yli 10 sekuntia eilenkin kakkosijan napannutta italialaista Raffaele Giannonia nopeampi. Eskelinen ja Rattenbury jäivät lopulta 17,739 sekuntia voitosta ja 4,165 sekuntia palkintokorokesijoituksesta.

Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Italian Misanon radalla jossa keskikesän helteessä ajetaan sarjan ainoa ns. radan keinovalaistuksessa ajettava osakilpailu.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Silverstonen #1 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 23 kierrosta
2. Raffaele Giannoni (ITA), +4,009sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,215sek
4. JM Littman (GBR) & Grzegorz Moczulski (POL), +27,831sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +28,251sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Silverstonen #2 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 24 kierrosta
2. Raffaele Giannoni (ITA), +10,227sek
3. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) +13,694sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +17,739sek
5. Robert Swinger (SLO), +44,758sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 2/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 30 pistettä
2. Raffaele Giannoni (ITA), 24 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 20 pistettä
3. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 15 pistettä
5. JM Littman (GBR) & Grezegorz Mozulski (POL), 12 pistettä


11.5.2019 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja käynnistyi suomalaisittain kolmossijalla - Mikko Eskelinen ja Jake Rattenbury jäi voitosta vain neljä sekuntia

Kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarja polkaistiin käyntiin Englannin Silverstonen perinteikkäällä Formula-1 radalla, jossa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen yhdessä brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa uljaasti taisteli koko kilpailun keston eli 50 minuutin ajan jääden luokkavoitosta lopulta 4,125 sekuntia ja kakkossijasta 0,209 sekuntia.

Eskelinen lähti matkaan yleiskilpailun seitsemänneltä sijalta ja AM-luokan paalupaikalta. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari suoritui mallikkaasti aina osuutensa puoliväliin saakka, jossa kuitenkin, kiihkeän kilvanajon aikana, joutui pahimpien kanssakilpailijoidensa pussittamaksi ja näin johtopaikka vaihtui kolmanteen sijaan. Kilpailun puolivälin kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaveri Jake Rattenbury myös teki kaikkensa, mutta ei onnistunut ohittamaan voittoon ajanutta ranskalaista Nicolas Gomaria eikä kakkossijan napannutta italialaista Raffaele Giannonia.

Kolmossija oli silti erinomainen kilpailukauden avaus ja lupaus tasaisita voittokamppailuista myös tulevaisuudessa.

- Tosissaan sai alusta lähtien ajaa ja taistelu kärkisijoista oli sen mukaista. Kaikkeni tein kärkisijaa puolustaessa, mutta kun jouduin PRO-luokan autokunnan pussittamaksi niin siinä pääsi niin Gomar kuin Giannoni myös ohitse. Sitten vain yritin seurata heitä ja siinä mielestäni onnistuin hyvin. Kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaverini Jake Rattenbury myös yritti kaikkensa, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja meidän oli tyydyttävä kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Kilvanajon laadusta kertoo hyvin se, että kilpailun viimeisellä kierroksella Giannoni hieman kyseenalaisin keinoin puolusti kakkossijaa ja auton kylki näyttää siltä, että autolla olisi ajettu rallicrossia, Eskelinen kertoo.

- Tämä kilpailu vahvisti sen, että olemme tänä vuonna meillä on mahdollisuus ajaa Euroopanmestaruudesta ja että kaikki seuraavat osakilpailut tulevat olemaan samanlaista jännitysnäytelmää. Vauhtia meillä on vielä reservissä ja huomenna niitä valjastetaan käyttöön kun Silverstonen toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 13.10. Koitetaan tuoda Äitienpäiväksi kotiin muutakin kuin punaisia ruusuja, Eskelinen jatkaa.

Silverstonen avausosakilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi britit Jack Bartholomew ja Stuart Middleton. Eskelisen ja Rattenburyn belgialaiset tiimikaverit, Anthony Lambert ja Niels Lagrange joutuivat keskeyttämään kilpailun tekniseen vikaan.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Silverstonen #1 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 23 kierrosta
2. Raffaele Giannoni (ITA), +4,009sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,215sek
4. JM Littman (GBR) & Grzegorz Moczulski (POL), +27,831sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +28,251sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 1/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 15 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 12 pistettä
3. Raffaele Giannoni (ITA), 12 pistettä
4. JM Littman (GBR) & Grezegorz Mozulski (POL), 8 pistettä
5. Oliver Freymuth (DEU), 6 pistettä10.5.2019 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan EM-titteliä - Kilpailukausi alkaa Englannin Silverstonen F1-radalta

Järjestyksessään 12. kerran ajettava Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja käynnistyy nyt viikonloppuna perinteikkäältä Englannin Silverstonen Formula-1 radalta, jossa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen yhdessä brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa aloittaa 12 osakilpailun mittaisen urakan kohti unelmiaan eli Euroopanmestaruutta. Eskelinen starttaa kilpailukauteen hallitsevana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestarina ja sen myötä tavoitteet on asetettu toiseen peräkkäiseen titteliin. Näin hän myös hakee kirkastusta vuonna 2015 saavuttamalleen Lamborghini Super Trofeo EM-hopeamitallille.


Pitkällä moottoriurheilu-urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut suomalaiskuljettaja starttaa kilpailukauteen luottavaisin mielin; Tiimi ja auto ovat samat millä hän on viiden edellisen kilpailukauden aikana niin yhden mestaruuden kuin kaksi muuta mitalisijoitusta sekä sarjan yli 50 palkintokorokesijoitusta napannut. Kuljettajaparikseen hän saa walesin Cardifista kotoisin olevan 25-vuotiaan Jake Rattenburyn, joka myös on urallaan jo tämän samaisen sarjan maailmanmestaruuden kertaalleen voittanut. Lisäksi kun kaksikolla kilpailuinsinöörinä on Aasian mestaruuden taikurina ollut britti Chaz Cleland niin resepti tavoitteiden saavuttamiselle on olemassa.

- Kahden Aasiassa vietetyn ja menestyksekkään kilpailukauden jälkeen on erittäin mukavaa tulla takaisin kilpailemaan Euroopan mahtaville kilparadoille, jossa ajetaan niin minulle entuudestaan tuttuja kuin myös sopivasti tuntemattomiakin ratoja. Täällä Silverstonessa olen 12-vuotisen autourheilu-urani aikana kilpaillut viidesti aikaisemmin, joten tämä Formula-1 rata ja sen niksit ovat entuudestaan tuttaja niin minulle kuin tiimikaverilleni sekä insinöörillemme, jolle kummallekin tämä on heidän kotiratansa. Lähtökohdat ovat siis vähintäänkin herkulliset, Eskelinen kertoo.

- Nyt käynnistyvälle kilpailukaudelle vauhtiini liittyy uusi yhteistyökumppani Skydda, joka on jo yli 40 vuoden ajan keskittynyt henkilönsuojauksen ja työturvallisuuden kehittämiseen ja on Pohjoismaiden johtava toimittaja yli 30 000 tuotteen valikoimallaan. Lisäksi suomalainen ympäristöhuollon palveluja tuottava yritys Sihvari sekä tottakai muut pitkäaikaiset yhteistyökumppanit kuten mm. Plus Katsastus, MadCroc, UHY TietoAkseli ovat näkyvästi tukemassa autokuntaamme tavoitteitamme kohden. Tänäkin vuonna Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan lähetykset televisioidaan ns. jälkilähetyksinä C More TV-kanavalla, jolloin yhteistyökumppanit tulevat saamaan vastinetta panostukselleen, Eskelinen jatkaa.

Silverstonen osakilpailut käynnistyvät tänään perjantaina kahdella tunnin mittaisella harjoitusjaksolla. Lauantaina aamusta edessä on aika-ajot ja iltapäivästä Suomen aikaa klo 16.35 ensimmäisen kerran katsotaan kuka tulee kilpailussa kakkoseksi. Silverstonen osakilpailuviikonloppu huipentuu Äitienpäivänä klo 13.10 käynnistyvään toiseen osakilpailuun. Kumpaakin kilpailua voi seurata mm. Lamborghini Squadra Corsen Facebook-sivujen kautta lähetettävällä ns. Live-Stream lähetyksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailuviikonloput 2019:
- 11.-12.05.2019 - Silverstone (Englanti)
- 29.-30.06.2019 - Misano (Italia)
- 13.-14.07.2019 - Zaanvoort (Hollanti)
- 26.-27.07.2019 - SPA-Francorchamps (Belgia)
- 30.-31.08.2019 - Nurburgring (Saksa)
- 24.-25.10.2019 - Jerez (Espanja)
- 26.-27.10.2019 - World Finals, Jerez (Espanja)6.5.2019 - GTM Motorsport mukaan Luka Nurmen vauhtiin - Nuoren autourheiljan taustalle mestarillista kokemusta

Huhtikuun viimeisenä viikkona 15-vuotissyntymäpäiviä juhlinut, Flying Finn Academyn B-maajoukkueurheilija Luka Nurmi ja pitkällä autourheilu-urallaan runsaasti kansainvälistä menestystä saavuttaneen, jyväskyläläisen Mikko Eskelisen GTM Motorsport ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa nuorelle ja lahjakkaalle tamperelaiselle autourheilijalle erinomaisen perustan rakentaa kansainvälistä autourheilu-uraansa.


Toukokuun toisena viikonloppuna niin Luka Nurmi kuin Mikko Eskelinen avaavat kilpailukautensa; Nurmi mittaa taitojaan Latvian Riikasta käynnistyvästä Porsche Sprint Challenge NEZ sarjassa ja Eskelinen kilpailee Englannin Silverstonessa Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan avauksessa. Lisäksi Luka Nurmi tavoittelee Rallicrossin RX Academy sarjan voittoa. Näin nuorukainen saa runsaasti kansainvälistä kilpailukokemusta niin rata-autoilusta kuin rallicrossista, joissa Pohjoismaiden lisäksi ajetaan niin Virossa kuin Latviassa.

Luka Nurmi pitää uutta yhteistyötä merkittävänä tekijänä tulevia kilpailukausia silmällä pitäen.

- Kun pitkän suunnitelman tavoitteeni on päästä kilpailemaan rata-autoilun kansainvälisiin GT-sarjoihin niin silloin tarvitaan kokemusta ja tietotaitoa, jota saan hallitsevalta Lamborghini Super Trofeo Aasian mestari Mikko Eskeliseltä; Onhan hän viimeiset 10 vuotta GT-autolla kilpaillut niin Euroopan kuin Aasian radoilla ja myös saavuttanut vakuuttavaa menestystä, joten odotan paljon tältä yhteistyösopimukselta GTM Motorsportin kanssa. Sopimuksen myötä saan mm. Mikon valtavan GT-autojen kokemuksen käyttööni eikä siten tarvitse jokaista uutta asiaa opiskella ns. kantapään kautta, Nurmi kertoo.

Myös Mikko Eskelinen tietää, että suomalaiskuljettajien yhteistyö on jo todistetusti mahdollistanut tavoitteiden mukaisia tuloksia.

- GTM Motorsport on järjestänyt useita ns. Try-Out tilaisuuksia, joissa nuoret suomalaiskuljettajat ovat päässeet näyttämään osaamistaan. Vuoden 2017 tilaisuudessa Juuso Puhakka säväytti taidoillaan ja heti seuraavana vuonna, GTM Motorsportin avulla, hän teki kanssani suomalaista moottoriurheiluhistoriaa voittamalla kautta aikain ensimmäisen sinivalkoisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden. Lukan kohdalla sellaista tilaisuutta ei tarvinnut pitää, koska hänen tähänastiset suoritukset kartingissa ovat erinomaisesti näyttäneet hänen potentiaalin. Uuden yhteistyömme myötä alamme nyt määrätietoisesti rakentamaan hänelle Porsche Sprint Challenge ja RX Academyn jälkeistä askelmaa kohti kansainvälisyyttä, Mikko Eskelinen avaa yhteistyökuvioita.

Luka Nurmen autourheilu-uran tähänastinen CV:

– 2018: 3. Kartingin SM-sarjassa, OK
– 2017: Vuoden karting tulokas -palkinto
– 2017: 2. Kartingin SM-sarjassa, OKj
– 2016: 3. Kartingin Rotax MAX Challenge MM-finaaleissa
– 2016: 3. Kartingin Rotax BNL sarjassa
– 2016: 2. Kartingin Rotax MAX Challenge sarjassa

Luka Nurmen alustava kilpailukalenteri kaudelle 2019:

Porsche Sprint Challenge NEZ (North European Zone)
- 10.-12.5.2019 – Bikerniki (Riika), Latvia
- 7.-9.6.2019 – Ahvenisto (Hämeenlinna), Suomi
- 28.-30.6.2019 – Auto24Ring (Pärnu), Viro
- 26.-28.7.2019 – Kemora (Veteli), Suomi
- 23.-25.8.2019 – Porsche Club Finland Festival (Alastaro), Suomi
- 21.-23.9.2019 – Auto24Ring (Pärnu), Viro

RX Academy
- 17.-18.5.2019 – Höljes, Ruotsi
- 19.5.2019 – Höljes, Ruotsi
- 2.6.2019 – Nysum, Tanska
- 20.-21.7.2019 – Riikka, Latvia
- 17.-18.8.2019 – Kouvola, Suomi
- 21.-22.9.2019 – Tierp, Ruotsi


23.3.2019 - Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta - Tavoitteena historiallinen tuplamestaruus

Vuodesta 2008 lähtien jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on määrätietoisesti kehittänyt kansainvälistä autourheilu-uraansa ja se työ on palkittu useilla kansainvälisillä autourheilumestaruuksilla sekä lukuisilla muilla palkintokoroke- ja mitalisijoituksilla. 12-vuotisen kilpauransa aikana hän on voittanut useiden Euroopan maiden rata- ja ralliautoilun mestaruuksia, joista tuorein on vuodelta 2018, jolloin hän ja kirkkonummelainen tiimikaveri Juuso Puhakka nappasivat Suomen moottoriurheiluhistorian ensimmäisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden.


Nyt toukokuun puolivälissä Englannin Silverstonesta käynnistyvällä kilpailukaudella Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta brittiläisen Jake Rattenburyn kanssa, joka vuonna 2014 voitti sarjan maailmanmestaruuden. Eskelinen ja Rattenbury kilpailevat EM-sarjan kuudessa osakilpailuviikonlopussa ja lokakuussa Espanjan Jerezissä ajettavissa MM-kilpailuissa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Super Trofeo EVO autolla.

Kumpikin kuljettaja on viimeiset vuodet nauttineet Leipert Motorsportin luottamuksesta ja sen myötä saavuttaneet tavoitteidensa mukaisia tuloksia; Eskelinen on hallitseva Aasian mestari ja Rattenbury voitti tammikuussa Dubaissa ajetun 24 tunnin kestävyyskilpailun perinteikkään tiimin kilpailukalustolla. 14 kilpailua kattavalle kilpailukaudelle heillä onkin vain ja ainoastaan kaksi tavoitetta: Voittaa sarjan Euroopanmestaruuden lisäksi myös Maailmanmestaruus.

- Kilpailukausi 2018 oli 11-vuotisen autourheilu-urani menestyksekkäin kun 12/14 Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoitusta johti lopulta sarjan voittoon. Nyt britti Jake Rattenburyn kanssa yritämme samaa temppua niin EM-sarjasta kuin kauden päättävästä MM-kilpailuista, joissa kummassakin uskomme olevamme erittäin kilpailukykyinen autokunta. Tämä on minulle viides vuosi Leipert Motorsportin kuljettajana ja nämä vuodet ovat Mestaruuden lisäksi palkinneet kahdella hopealla ja MM-pronssilla, joten siksikin tavoitteemme on asetettu osakilpailujen voittoihin ja sarjan mestaruuteen, Eskelinen kertoo.

- On hienoa ollut nähdä, että minun ja Juuso Puhakan mestaruuden myötä myös muiden suomalaiskuljettajien kiinnostus sarjaa kohtaan on kasvanut ja uskon, että kilpailuissa nähdään useita härmäläisiä mittaamassa paremmuuttaan. Vuosi sitten yritykseni GTM Motorsport auttoi Juuso Puhakkaa näyttämään osaamistaan ja nyt ollaan tehdään töitä seuraavien suomalaisten nostamiseksi kansainvälisen GT-autoiluun ympyröihin mahdollistamalla heille parhaimmat mahdolliset lähtökohdat taitojensa näyttämiselle. On ollut ilo ja kunnia saada jaettua tietotaitoani eteenpäin ja nyt onkin ollut mukava seurata kuinka Juuso Puhakka kävi jo nappaamassa Lamborghini Super Trofeo Middle East sarjan hopeasijan, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjan osakilpailuviikonloput pitävät sisällään kaksi tunnin mittaista harjoitusjaksoa, kahdet 15 minuutin mittaiset aika-ajot sekä kaksi 50 minuutin mittaista osakilpailua, joiden aikana on tehtävä pakollinen kuljettajan vaihto. Autokunnat mittaavat paremmuuttaan Euroopan sarjan lisäksi niin Aasiassa kuin Amerikassa, jotka kaikki yhdistyvät lokakuun lopussa Espanjan Jerezissä ajettaviin MM-kilpailuihin.

Televisiolähetykset C More TV-kanavilla ja YouTubessa

Viimeiset viisi vuotta Lamborghini Super Trofeo EM- ja Aasian ratasarjojen tapahtumia on voitu seurata C More TV-kanavan välityksellä. Niin myös tänäkin vuonna kun GTM Motorsport tuottaa koostelähetykset osakilpailuviikonlopuista. Ensiesitykset on nähtävissä Formula-1 osakilpailuja ennen ja uusinnat pyörivät ns. päälähetyksen jälkeen. Lisäksi koosteet on nähtävissä YouTubessa heti C More ensiesityksen jälkeen.

- GTM Motorsportin toimenkuvaan on kansainvälisen autourheilutoiminnan tukeminen ja yksi osa sitä on TV-tuotanto, jota olemme viimeiset viisi vuotta Lamborghini Super Trofeo ratasarjasta tehneet. Tänäkin vuonna teemme tiivistä yhteistyötä MediaGuru Jack Baconin kanssa, joka toteuttaa lähetykset ja muutenkin hoitaa sarjan tiedotustoimintaa Suomeen, sinivalkoisin silmin katsottuna tottakai. Näin mm. maksimoidaan se, että kuljettajien yhteistyökumppanit saavat ansaitsemaansa näkyvyyttä, Eskelinen kertoo.Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
. 30.1.2019 - Arctic Lapland Ralli keskeytyi kaksi kertaa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun
- 24.1.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista
- 10.1.2019 - Mikko Eskelisellä Tunturirallissa tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi