Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä17.11.2017 - Mikko Eskelinen voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin - Taskussa myös Euroopan mestaruussarjan hopeamitali

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki nyt perjantaina Italian Imolan legendaarisella radalla sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ja voitti, ensimmäisenä suomalaisena koskaan, Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin. Samalla saavutettu mitalisijoitus oli erinomaista jatkoa hänen vuoden 2015 hopeamitalille, jonka hän saavutti Lamborghini Super Trofeo Euroopan mestaruussarjassa.


Pitkän kilpailukauden aikana PRO-AM luokkaa yhdessä kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa ajanut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi yhdeksän kahdestatoista mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta ja juhli sijoitusta lopulta 19 pisteen marginalilla ennen saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaa. Vastaavasti sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi hollantilaisen Rik Breukersin ja Hong Kongilaisen Nigel Farmerin autokunta, jotka lopulta saavuttivat 31 sarjapistettä enemmän kuin Eskelinen ja Ebenal.

Italian Imolan radalla saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan autoa käskyttävä kaksikko oli sen ensimmäisessä osakilpailussa upeasti PRO-AM luokan toinen ja muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa viimeisessä osakilpailussa niukasti palkintokorokesijoituksen ulkopuolella eli neljäs. Sinivalkoinen autokunta putosi palkintokorokesijoitukselta kärsittyään yhtaikaisesti kaksi rengasrikkoa. Silti Aasian mestaruussarjan hopeiseen mitaliin Eskelinen on enemmän kuin tyytyväinen.

- Kauden viimeistä edelliseen kilpailuun starttasin PRO-AM luokan hopeasijalta. Sain kuitenkin huonon lähdön ja tipahdin kolmanneksi, josta onnekkaasti kanssakilpailijan varikkosuoran ylinopeuden myötä nousimme takaisin hopeasijalle, jonka pidimme maalilipulle saakka. Sitten viimeisessä kilpailussa kärsimme lähes samanaikaisesti kaksi rengasrikkoa ja tipahdimme neljänneksi, jolla myös saavuimme maaliin. Kauden viides hopeasija ja yhteensö yhdeksäs palkintokorokesijoitus antoi itseluottamukselle ison askeleen kun ajatellaan sitä, että nyt lauantaina ja sunnuntaina meillä on edessä ns. World Final eli Lamborghini Super Trofeo kaksi MM-osakilpailua, Eskelinen kertoo.

- Tämä Aasian sarjan hopeasija on lähes maksimisuoritus mitä olisimme voineet saavuttaa. Tottakai kauden ainoa, Japanin Fujin toisen osakilpailun keskeytys jätti tilipussista 15 arvokasta pistettä pois, mutta siitäkin huolimatta meillä ei ollut tänä vuonna mitään mahdollisuutta vastata tulevan Lamborghini tehdaskuljettaja Rik Breukersin ja hänen tallitoveri Nigel Farmerin vauhtiin. Breukers ajaa paljon ja on todellinen ennakkosuosikki MM-kilpailujen nopeimmaksi kuljettajaksi. Tyytyväinen siis ehdottomasti olen kuluneeseen kilpailukauteen ja sen antamiin kokemuksiin, Eskelinen jatkaa.

Kauden 2018 suunnitelmat hahmottumassa

Täällä Imolassa Lamborghini fyysisesti esitteli uuden kehitysversion Huracan autostaan. Auto on aerodynamistisilta ominaisuuksiltaan huikeasti nopeampi kuin tämä kolme vuotta käytössä ollut versio - ja se houkuttelee 10-vuotista moottoriurheilutaivaltaan juhlistavaa suomalaiskuljettajaa.

- Olen neljä vuotta saanut mitata, ja myös kehittää, vauhtiani Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Näinä vuosina olen tähän mennessä ajanut 52 osakilpailua ja saavuttanut 27 palkintokorokesijoitusta. Vaikka mestaruutta en ole onnistunut nappaamaan niin siitä huolimatta se kertoo siitä, että asiat on tehty oikein. Aasian ja Euroopan hopeamitalit tarkoittavat sitä, että vielä voidaan yhdellä sijoituksella parantaa ja koska olen jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kuljettajamarkkinoilta niin vaikea olisi kieltäytyä, Eskelinen pohtii.

- Uudistettu Lamborghini Huracan näyttää todella aggressiviiselta superautolta ja olisi sääli jos kokemuksiani niin Aasian kuin Euroopan parhaimmilta kilparadoilta pitäisi jättää hyödyntämättä. Ajetaan nyt kuitenkin ensiksi lauantain ja sunnuntain MM-kilpailut ja nautiskellaan sitten hetken aikaa saavutuksista eli Aasian mestaruussarjan hopeamitalista. Kuitenkin päätöksiä olisi tehtävä pian, koska kuljettajamarkkinoilla parhaimmat paikat on jaossa ennen vuodenvaihdetta, Eskelinen jatkaa.

Aasian päätösosakilpailut ajettiin yhdessä Amerikan sarjan kanssa ja niiden molempien PRO-AM luokan voittoon ajoi tuleva Aasian mestaruussarjan amatööriluokan voittaja, indonesialainen Andrew Haryanto Lamborghinin tehdaskuljettaja Milos Pavlovicin kanssa. World Final aika-ajot ajetaan aikaisin lauantaina ja ensimmäinen osakilpailu iltapäivästä. Pitkä kilpailukausi huipentuu sunnuntaina toiseen MM-osakilpailuun, joka on samalla 14 kilpailustartti myös Eskeliselle.

- World Finalissa Aasian, Amerikan ja Euroopan ratasarjat yhdistetään, jolloin radalla tulee ruuhkaa riittämään. En Maxxin kanssa lähde nöyristelemään vaan tulemme tosissaan taistelemaan PRO-AM -luokan MM-tittelistä. Tottakai kun vastassa on entisiä ja tulevia sarjamestareita sekä muiden GT-autojen ja pikkuformuloiden mestareita niin kyllähän se saa tosissaan sekunnin tuhannesosista saa taistella mikäli tavoitteisiin meinaamme yltää. Mutta onneksi mitään ei ole vielä ratkaistu, joten yrittämään ehdottomasti lähdetään.

Lauantainen ja sunnuntainen osakilpailu on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä osoitteessa: https://squadracorse.lamborghini.com/live-streaming

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #11 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO-AM -luokka: Top-3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +11,096sek
3. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +41,176sek
4. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +41,977sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #12 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO-AM -luokka: Top-3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +7,725sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +44,236sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +59,253sek

Lamborghini Super Trofeo ASIA 2017: EPÄVIRALLISET lopputulokset 12/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 151 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 119 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 100 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä


16.11.2017 - Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo World Finaliin - Panoksena Aasian ratasarjan hopeamitali sekä MM-titteli

Kuusi osakilpailuviikonloppua sisältävä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja huipentuu nyt torstaina ja perjantaina legendaarisella Italian Imolan radalla ajettavilla sarjan kahdella päätösosakilpailulla sekä niiden jälkeen lauantaina ja sunnuntaina huristeltavilla kahdella Lamborghinin MM-osakilpailulla, jossa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja saa vastaansa parhaimmat kuljettajat niin Euroopan kuin Amerikan vastaavista sarjoista.


Jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä kulunut kilpailukausi on sujunut erittäin menestyksellisissä merkeissä; kymmenestä kilpailusta tuloksena on ollut kahdeksan PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta ja niiden turvin hän on kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa sarjapisteissä tukevalla hopeasijalla. Teoreettisesti tällä saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajakaksikolla on vielä mahdollisuus myös mestaruuteen tai pudota pronssisijalle; Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokunta on 29 pistettä edellä ja vastaavasti Richard Goddardinja Carrie Schreinerin autokunta on 17 pistettä takana. Eskelinen tietää, että vain suuri epäonni voisi nostaa heidät mestareiksi tai pudottaa pronssisijalle ja että perussuorituksilla hän nappaisi vuoden 2015 euroopanmestaruussarjan hopeamitalin rinnalle myös Aasian mestaruussarjan hopeamitalin.

- Koska jaossa on 30 mestaruuspistettä niin siten lähtökohtaisesti meillä on panoksena vain puolustaa hopeasijaa. Breukersin autokunta on 29 pisteen karkumatkalla, joten jos voitamme kummatkin kilpailut ja Breukers ei saa pistettäkään niin nousemme mestaruuteen. Vastaavasti mikäli minä ja Maxx ei saada yhtään pistettä niin pudotaan pronssille. Eli meille riittää kummassakin kilpailussa maalilipulle pääsy ja siksi ei sen suurempia paineita hartioillamme ole, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen on mennyt poikkeuksellisissa merkeissä kun maanantaina täällä Bolognan ympäristössä nähtiin luonnonoikku jonka seurauksena ratakin oli kahden päivän ajan lumen peitossa emmekä päässeet ajamaan kahden päivän testisessiota. Tänään torstaina edessä on kahdet tunnin mittaiset viralliset harjoitukset ja iltapäivästä ajetaan aika-ajot huomisiin kilpailuihin. Olemme valinneet normaalista poikkeavan kilpailustrategian, koska samanaikaisesti huomisissa kilpailuissa radalla on myös Amerikan mestaruussarjan kuljettajat ja siten uskomme, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee riittämään, Eskelinen jatkaa.

Perjantaisten huipennusten jälkeen Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjat yhdistyvät jolloin kaikki autokunnat lähtevät nollapistein tavoittelemaan MM-titteliä. Vuonna 2015 Eskelinen nappasi MM-pronssin, joten nyt lauantain ja sunnuntain kilpailuista tavoitteena on tuon sijoituksen parantaminen. Helppoa se ei missään tapauksessa tule olemaan.

- Lähtöluetteloa kun katsotaan niin siellä on usea kanssakilpailija ajoittanut pelaamaan kuljettajavalinnoilla. Esimerkiksi meidän PRO-AM luokkaan on tulossa yli 15 autokuntaa ja näistä puolessa on toisena kuljettajana edellisvuosien mestareita. Haastetta ja erittäin kovaa tasoa tulee siis riittämään myös MM-kilpailuissa. Käytännössä erittäin nautinnollinen kilpailukauteni tulee siis saamaan arvoisansa huipennuksen.

Shanghain osakilpailuviikonlopun televisiolähetys tänään C More Max kanavalla

Nyt perjantaista sunnuntaihin ajattavat kilpailut on nähtävillä internetin välityksellä ns. suorina Live-Stream lähetyksinä. Ajankohdat sekä tarkka osoite ilmoitetaan Mikon Facebook ryhmässä osoitteessa https://www.facebook.com/gtmikko kunhan Lamborghini julkaisee lähetyksen tarkan osoitteen. Viikonloppuun voi kätevästi valmistautua katsomalla tänään torstaina klo 20:35 ensiesityksen C More Max kanavalla saavan edellisen, Shanghain osakilpailuviikonlopun koostelähetyksen. Sama lähetys, sekä kaikki muut aikaisemmat koostelähetykset ovat ensiesityksen jälkeen nähtävillä Mikko Eskelisen kotisivuilla osoitteessa http://www.mikkoeskelinen.com.

Aasian mestaruussarjan kaksi finaalilähtöä ajetaan perjantaina Suomen aikaa klo 10.25 ja klo 14.30. World Finalin ensimmäinen osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 16.30 ja toinen sunnuntaina klo 15.00.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 10/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 128 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 99 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 82 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä


9.11.2017 - Suomalaiskuljettajia testasi Lamborghini Super Trofeo kilpuria Espanjassa!

Marraskuun ensimmäisinä päivinä Etelä-Espanjan Cartagenan kilparadalla nuoret suomalaiset Juuso Puhakka ja Marko Helistekangas testasivat saksalalaisen Leipert Motorsport autourheilutiimin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan kilpa-autoa - ja olivat vakuuttuneita kokemastaan.

Aikaisemmin syksyllä neljättä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa ajava Mikko Eskelinen ja Leipert Motorsport etsivät kahta kuljettajaa ns. Young Drivers Program ohjelmaan, joka mahdollistaa heille kilpailemisen uudella 2018 Lamborghini Huracan EVO autolla joko Euroopan tai Aasian Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Puhakka ja Helistekangas olivat ensimmäiset Young Drivers kuljettajat, jotka pääsivät radalle näyttämään osaamistaan italialaisen kilpa-ajoneuvon ratissa.

GTM Motorsport ja Leipert Motorsport olivat tyytyväisiä Helistekankaan ja Puhakan vauhtiin Cartagenan radalla, joka on tunnettu erityisesti Moto GP tiimien testauspaikkana. Myös vuoden 2014 EM-hopea ja MM-pronssimitalisti Mikko Eskelinen oli vakuuttunut näkemästään.

- Kummatkin suomalaiskuljettajat pääsivät heti sinuiksi auton kanssa ja erinomaisesti sillä ottivat radan haltuunsa. Välittömästi näimme, että niin Juusolla kuin Markolla on runsaasti kansainvälistä kilpailukokemusta ja siten varmasti he olisivat heti erittäin kilpailukykyisiä kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Onnistuneiden testipäivien jälkeen on hyvä jatkaa keskusteluja tulevaisuudesta, Eskelinen kertoo.

- Minulla kausi huipentuu kahden viikon päästä Italian Imolan radalla ajettavissa Aasian mestaruussarjan kahdessa päätösosakilpailussa sekä niiden jälkeen ajettavissa kahdessa ns. World Final eli Lamborghinin MM-kilpailuissa. Nyt kun täällä Cartagenassa näin Puhakan ja Helistekankaan otteet kilpurin ratissa niin vähitellen alkaa taas omaa vauhtijalkaa vipattaa. On siis aika aloittaa valmistautuminen kilpailukauden huipentumaan, Eskelinen jatkaa.

GTM Motorsport ja Leipert Motorsport ajaa myöhemmin loppusyksystä toisen Young Drivers testipäivän.

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 24.09.2017 - Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitusta Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuista
- 23.09.2017 - Eskelinen upeasti hopeasijalle Shanghaissa - Johtoasema ei kestänyt maaliin
- 21.09.2017 - Mikko Eskelinen hakee avausvoittoa Shanghaista - Mestaruustitteli panoksena
- 20.08.2017 - Eskeliselle ja Ebenalille upea kakkossija Japanin Fujista
- 19.08.2017 - Jarrumurheet jättivät Eskelisen neljänneksi Japanin Fujin lauantaina
- 17.08.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal haastajina Japanin Fujin Formula 1 -radalle
- 29.07.2017 - Eskelinen jälleen palkintokorokkeelle Nelivetomies rallissa
- 26.07.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tavoittelevat Nelivetomies ralli voittoa
- 25.06.2017 - Mikko Eskelinen juhli Juhannusta Suzukan Formula 1 radan palkintokorokkeella
- 24.06.2017 - Mikko Eskeliselle kitkerä pettymys Japanin ensimmäisestä kisasta
- 22.06.2017 - Mikko Eskelinen hakee kauden viidettä palkintokorokesijoitusta Japanista
- 21.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal kakkossijalla Thaimaan kisaviikonlopun jälkeen
- 20.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal palkintokorokkeelle Thaimaan kuumuudessa
- 18.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tavoittelevat palkintoja Thaimaasta
- 09.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal PRO-AM luokan toisena avauskilpailujen jälkeen
- 08.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal avasivat palkintokorokesijoituksella Malesiassa
- 07.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal tyydyttävistä asetelmista Malesian avauskilpailuihin
- 06.04.2017 - Eskelinen tähtää palkinnoille Lamborghini Super Trofeo Aasian avauksessa
- 15.02.2017 - Eskelinen nautiskellen Mikkelin SM-rallin kautta Muuramen rallisprinttiin
- 28.01.2017 - Mikko Eskelinen nopein WRC-kuljettaja Arctic Lapland Rallissa
- 26.01.2017 - Eskelinen toiveikkaana WRC-autollaan Tunturirallin upeille erikoiskokeille
- 17.01.2017 - Eskelinen ja Kapanen nautiskelemaan kovatasoiseen Arctic Lapland Ralliin
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi