Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

Highslide JS

26.9.2019 - GTM Motorsport Shoot Out testipäivä Barcelonan F1-radalla - Sinustako ratakuljettaja Euroopan tai Aasian ratasarjoihin kilpailukaudelle 2020?

Kolmatta kertaa järjestettävä, suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin yhteinen ns. Young Drivers Shoot Out tilaisuus ajetaan tänä vuonna Barcelonan GP-radalla, jossa marraskuun 6. ja 7. päivä on suomalaiskuljettajilla mahdollisuus näyttää osaamistaan joko 620 hevosvoimaisen Lamborghini Super Trofeo EVO ja/tai 510 hevosvoimaisen Mercedes AMG GT4 auton ratissa ja sitä kautta päästä neuvottelemaan kansainvälisestä kilpailuohjelmasta kaudelle 2020.


Vuonna 2017 kirkkonummelainen Juuso Puhakka osallistui ensimmäiseen ns. Shoot Out tilaisuuteen ja sen jälkeen jyväskyläläisen Mikko Eskelisen kanssa voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian Mestaruussarjan PRO-AM luokan ensimmäisinä suomalaisena sarjan 10-vuotisen historian aikana. Puhakka on jatkanut erinomasia otteitaan myös tänä vuonna kun hän hallitsevana sarjamestarina kahden mestaruuspisteen turvin johtaa saman sarjan PRO-luokkaa kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

- GTM Motorsport haluaa auttaa suomalaiskuljettajia kehittämään autourheilu-uriaan kansainvälisille kilparadoille. Siitä erinomainen esimerkki on Juuso Puhakka, joka ensiksi kävi Shoot Out -tilaisuudessamme väläyttämässä taitojaan ja sitten nousi heti sarjamestariksi, jollaisena hän myös aikoo olla tämänkin kauden jälkeen. On mielenkiintoista seurata Juuson uraa ja valintoja kilpailukaudelle 2020 nyt kun hän on upeasti kaksi vuotta menestynyt Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa, GTM Motorsportin Mikko Eskelinen kertoo.

- Barcelonan GP-radalla ajettava ns. Shoot Out tilaisuus on täysin räätälöitävissä kuljettajan suunnitelmien mukaisesti. Tarjolla on siis GT4-luokan Euroopanmestaruussarjan voittoauto kuin Lamborghini Super Trofeo EVO, jollaisella vuonna 2018 voitettiin Aasiassa. Koska Leipert Motorsport on ammattitiimi, jonka kilpailukalustolla on mahdollisuus menestyä niin tässä olisi mitä mainoin mahdollisuus nousta voittoautoilla kilpailemaan joko Eurooppan tai Aasian ratasarjoihin, Eskelinen jatkaa.

Shoot Out tilaisuus on ns. Come and Drive -avaimet käteen tyylinen kokonaisuus, joka sisältää mm. auton vuokran, kilpailuinsinöörin, mekaanikot, vakuutuksen, renkaat, tiimin palvelut, ratamaksun ja valmennuksen. Lisäksi tilaisuudesta toteutetaan TV-koostelähetys suomalaiselle TV-kanavalle.

Tule, testaa, aja ja voita! Räätälöity testimahdollisuus alkaen 3950eur.

Lisätietoja saa suoraan Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.1.9.2019 - Mikko Eskelisellä taipui Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan voittokamppailussa - Kolmossija Nurburgringiltä laiha lohtu

Saksan perinteikkäällä Nurburgringin GP-radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Supertrofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen walesilainen tiimikaveri Jake Rattenbury eivät yltäneet tavoitteisiinsa kun lauantaisen AM-luokan palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi sunnuntain osakilpailun tuloksena oli teknisen vian aiheuttama keskeytys. Tavoitteiden ulkopuolisten tulosten ja pahimpien kanssakilpailijoiden lähes täydellisten suorituksien myötä Eskelinen ja Rattenbury tipahtivat AM-luokan sarjatilanteessa kolmannelle sijalle kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.


Helteisessä säässä ajettu viikonloppu käynnistyi erinomaisesti kun Jake Rattenbury ajoi AM-luokan paalupaikan ja Eskelinen olla vuorollaan piti toiseksi nopeinta kyytiä. Hetkeä myöhemmin ajetussa kilpailukauden yhdeksännessä osakilpailussa Rattenbury erinomaisesti puolusti tuota sijaansa aina kuljettajan vaihtoon saakka ja näin kaksikko ajoi voitosta kunnes Mikko juuttui ruuhkaan ja niin sarjassa kolmannella sijalla ollut, slovakialainen Robert Zwinger sekä ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar saivat suomalaisen kiinni - ja lopulta painoivat väkisin ohitse. Kolmossija oli hallitsevalle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarille suuri pettymys.

- Tiesimme, että vain voitolla pystymme mestaruustaistelussa mukana ja näin kolmossija oli suuri pettymys. En vain pystynyt pitämään kahta pahinta kanssakilpailijaa takanani ja siksikin pettymys oli valtaisa. Jäin hitaan PRO-luokan auton taakse jumiin ja näin nopeasti menetimme Rattenburyn ajaman etumatkan. Samalla taivuimme myös mestaruustaistelussa, joka muuttui taisteluksi EM-hopeamitalista, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina ajetusta kilpailukauden kymmennestä startista saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajakaksikko sai maistaa lisää moottoriurheilun karvasta kalkkia kun ensiksi Mikko erinomaisesti starttasi AM-luokan kakkossijalta matkaan ja hurjasti puolusti tuota sijaa aina oman ajovuoronsa puoliväliin saakka. Kuitenkin hän sitten teki pieni virheen jarrutuksessa ja auton peräpää lähti alta sillä seurauksella, että hän spinnasi hiekoille ja tipahti yleiskilpailussa sijalle 22. Lopullisesti kaksikon kilpailu päättyi kun muutamaa kierrosta myöhemmin auton polttoainejärjestelmään tuli vika ja auto lakkasi kulkemasta.

- Kaikkeni yritin pitää lauantaisen luokkavoittajan takanani ja siinä hyvin onnistuin aina oman ajovuoroni puoliväliin saakka, jolloin tein jarrutuksessa yhden pienen virheen jonka myötä menetin autoni hallinnan. Spinnasin hiekoille ja kun sieltä pääsin takaisin radalle niin olin koko porukan viimeisenä. En kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoin kilpailemista kunnes muutamaa kierrosta myöhemmin sain huomata, että moottori ei enää toiminut oikein. Keskeytyksen jälkeen tiimi paikallisti vian auton polttoainejärjestelmään, joten spinnauksesta huolimatta kilpailu olisi joka tapauksessa jäänyt kesken, Eskelinen harmitteli.

Lähes täydellisen viikonlopun myötä Nicolas Gomar sinetöi AM-luokan Euroopanmestaruuden kun hän karkasi sarjatilanteessa tavoittamattomaan 32 pisteen johtoasemaan. Robert Zwinger nousi seitsemän mestaruuspisteen turvin kakkossijalle ennen Mikko Eskelistä ja Jake Rattenburya. Näin seitsemän viikon päästä Espanjan Jerezin radalla panoksena tulee olemaan AM-luokan hopeamitalin kohtalon ratkaiseminen.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Nurburgring #1, lauantai 31.8.2019, AM-luokka, top-5:
1. Robert Zwinger (SLK), 24 kierrosta
2. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +8,729sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +15,973sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +20,331sek
5. Antonio Wossos (GRE), +31,593sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, Nurburgring #2, sunnuntai 1.9.2019, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 24 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +16,559sek
3. Antonio Wossos (GRE), +49,227sek
4. Holger Harmsen (DEU), +1 kierros
5. Oliver Freymuth (DEU) +1 kierros
---
kesk. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), tekninen vika

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 10/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 129 pistettä
2. Robert Zwinger (SLK), 97 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 90 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 61 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä27.7.2019 - Kanssakilpailija keilasi Mikko Eskeliselle keskeytyksen Belgian SPA-Francorchampsin toisesta Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailusta

Perjantaina ajetussa kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury kokivat täydellisen kilpailupäivän kun he ensiksi aika-ajoissa pitivät kaksi kertaa AM-luokan nopeinta vauhtia ja myöhemmin iltapäivällä ajetusta kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta nappasivat täydet mestaruuspisteet. Kuitenkin kovin odotuksin toiseen osakilpailuun startannut kaksikko joutui kilpailun neljännellä kierroksella puolalaisen kanssakilpailijan kolaamaksi ja auton takapäähän kohdistuneiden vahinkojen seurauksena he joutuivat jättämään kilpailun kesken. Kaksikon tuskaa lisäsi ranskalaisen sarjajohtajan voitto ja siten karkaaminen jo lähes tavoittamattomaan 23 pisteen johtoasemaan kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.


Eskelinen oli tulta ja tappuraa kohdattuaan varikolla myöskin kolarivaurioiden seurauksena keskeyttämään joutuneen ja ongelmat aiheuttaneen puolalaisen kanssakilpailijansa.

- Pääsin lähdössä hyvin AM-luokan johtoasemassa matkaan ja sain tehtyä eroa niin sarjajohtaja Nicolas Gomariin kuin pronssisijalla ajavaan Robert Zwingeriin kunnes kokonaan toisen luokan puolalainen kanssakilpailija osui jarrutuksessa autoni peräpäähän ja aiheutti spinnauksen, jonka aikana hän vielä uudestaan niittasi autonsa keulalla pyörähtäneeseen autooni. Siinä osumassa hajosi niin iskunvaimennin kuin tukivarsi ja kilpailu jäi kesken, Eskelinen kertoo.

- Kyllä siinä härmäläinen veri kiehahti kun hetkeä myöhemmin tämän sankarin varikolla tapasin. Nollapisteet tarkoittivat sitä, että unelma Euroopanmestaruudesta on nyt täysin sarjajohtaja Nicolas Gomarin käsissä ja vaikka hän ottaisi yhden keskeyksen jäljellä olevista neljästä kilpailusta niin siltikin hän säilyttäisi sarjajohdon, joten kieltämättä vaikeaksi meni. Tämä olisi helppo hyväksyä jos olisin itse aiheuttanut keskeytyksen, mutta kun mestaruustaistelun ulkopuolinen kanssakilpailija lähes tahallaan ajaa perään ja pilaa kilvanajon niin kyllä siinä kaveri on palautteeni täysin ansainnut, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Saksan Nurburgringin perinteikkäällä radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 8/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +0,322sek
3. Antonios Wossos (GRE), +28,256sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +32,632sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +57,255sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 8/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +0,322sek
3. Antonios Wossos (GRE), +28,256sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +32,632sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +57,255sek
---
kesk. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), kolari


26.7.2019 - Mikko Eskeliselle makea voitto SPA-Francorchampsista - Sarjajohtaja enää kahdeksan pisteen päässä

Belgian SPA-Francorchampsin perinteikkäällä Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury saalistivat maksimimäärän jaossa olleissa mestaruuspisteistä kun ensiksi he kilpailujen aika-ajoissa nakuttivat kaksi AM-luokan paalupaikkaa ja hetkeä myöhemmin naatiskelivat makoisan AM-luokkavoiton kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta.

Helteisen kuumissa olosuhteissa ajettuun kilpailuun Jake Rattenbury starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja mahtavan startin myötä nousi viidennelle sijalle, jossa hän rauhassa sai kasvattaa AM-luokan johtoasemaansa aika kuljettajan vaihtoon saakka. Myös Mikko Eskelinen teki takuuvaramaa työtä ja toi auton luokkavoittajana maalilipulle. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi kolmanneksi, pokkasi Eskelinen ja Rattenbury seitsemän mestaruuspistettä enemmän kuin sarjajohdossa edelleen kahdeksalla pisteellä jatkava ranskalainen Nicolas Gomar.

Voitto oli Mikolle ja Jakelle enemmän kuin tärkeä, koska he tiesivät, että heidän olisi, keinolla millä hyvänsä, oltava sarjajohtajaa nopeampi ja siten saada hänen etumatkaansa kurottua umpeen. Suunnitelma onnistui täydellisesti ja sitä samaista on tarkoitus jatkaa myös huomisessa Belgian toisessa osakilpailussa, johon on kuitenkin luvattu erittäin rankkaa ukonilmaa.

- Lähtökohdat kilpailuviikonlopulle olivat sellaiset, että meidän olisi laitettava kaikki osaamisemme peliin, jotta sarjajohtajan pystyisimme voittamaan. Mielestäni siinä onnistuimme enemmän kuin hyvin kun Jake ajoi oman aika-ajonsa AM-luokan suvereenin paalupaikan ja minäkin onnistuin olemaan nopein, mutta vain 0,012 sekunnin erolla. Siltikin kaksi bonuspistettä takasi hyvät lähtökohdat trooppisen olosuhteen osakilpailuun, jossa Jake karkasi alussa maisemaan ja minun oli sitten helppo työ puolustaa hänen ajamaa etumatkaansa, Eskelinen kertoo.

- Tänään jälleen nähtiin se, että kun emme tee virheitä niin pystymme voittamaan. Nyt saatiin seitsemän mestaruuspistettä otettua eroa umpeen ja kun huomenna vielä pystyisimme sitä lisää kutistamaan niin syksyn kilpailuihin jäisi oikein mukavat lähtökohdat. Nyt hetki vielä nautitaan voitosta ja sitten käännetään katseet huomista kohden, jossa tosiaan luvassa on tulikuuman kesäjakson päätteeksi tuleva synkkä ukonilma. Vettäkin on luvattu sen verran, että meidän jälkeemme starttaava 24 tunnin kestävyysajon kilpailunjärjestäjä on myös huolissaan huomisesta kelistä, Eskelinen jatkaa.

Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa Suomen aikaa klo 12.55 ja myös se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 7/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +2,591sek
3. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +5,109sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +34,536sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +59,235sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 7/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 87 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 58 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 45 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä14.7.2019 - Mikko Eskelinen jatkaa hopeasijalla Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa - Hollannin Zandvoortin kilparata näytti jälleen vaativuutensa

Hollannin Zandvoortin entisellä, ja myös tulevalla, Formula-1 kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa yltänyt tavoitteisiinsa vaan kaksikko joutui tyytymään ensimmäisen kilpailähdön palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi toisen lähdön kuudenneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Vaikka ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar nappasi 10 sarjapistettä enemmän, jatkaa Eskelinen ja Rattenbury tukevasti sarjan hopeasijalla kun puolet kilpailukauden 12 osakilpailusta on nyt ajettu.


Lauantain osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin kaksikko ajoi erinomaisen ja tiukan 50 minuutin mittaisen kilpailun, joka värikkäiden vaihden jälkeen päättyi lopulta AM-luokan kolmanteen sijaan, vain 1,5 sekuntia voittajalle ja 0,4 sekuntia kakkossijalle ajaneita kanssakilpailijoita hitaampana. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi neljänneksi, sai Eskelinen ja Rattenbury kaksi pistettä kurottua hänen etumatkaansa umpeen.

Sunnuntain kilpailupäivä valkeni sateisissa merkeissä ja epävakaan sään myötä kilpailussa sattui ja tapahtui rengasruletin ja kahden turva-autoa vaatineen tapahtuman seurauksena. Sarjan ainoan suomalaiskuljettajan kilpailu meni pipariksi kun väärinkäsitys renkaan vaihdon kanssa pakotti Mikon vierailemaan ylimääräisen kerran varikolla. Lisäksi kun hetkeä myöhemmin liukkaat olosuhteet pääsivät yllättämään kovavauhtisen radalta suistumisen verran niin tuloksena oli pettymyksellinen AM-luokan kuudes sija. Kaiken kukkuraksi kun mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija jätti sortumatta amatöörimäisiin virheisiin ja voitti toisen osakilpailun niin Eskelinen ja Rattenbury lähtevät 15 pisteen takaa-ajomatkasta sarjan seuraavan Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajettavaan osakilpailuviikonloppuun.

- Kun lauantaina hävittiin voitto vain 1,5 sekunnilla ja sunnuntaina tehtiin typerä virhe renkaan vaihdon kanssa niin kyllä isosti nyt harmittaa. Minulle ja uudelle insinöörilleni sattui kommunikaatiossa virhe kun ymmärsin hänen radiosanomat lähtöluvaksi kuljettajan vaihdosta. Kuitenkin se viesti oli tarkoitettu mekaanikoille renkaan vaihdon suhteen ja näin kierrosta myöhemmin minun oli sitten tultava vaihdattamaan sadekelin renkaat alle. Siinä hävittiin voiton lisäksi kaikki muutkin palkintokorokesijoitukset, Eskelinen kertoo.

- Kaksi sijaa lisää tuli takkiin kun kilpailun loppupuolella ohitin hitaamman auton, joka pääsuoran päähän jarrutti aivan liian aikaisin - ja minä taas aivan liian myöhään. Siitä mentiin kauas hiekoille, josta kuitenkin pääsin palaamaan radalle lähes 15 sekuntia myöhemmin ja siinä pääsi kaksi AM-luokan kanssakilpailijaa ohitse. Koska nämä virheet maksoivat meille 10 mestaruuspistettä niin sen myötä loppukauden teemana tulee olemaan vain omaan ajoon keskittyminen ja virheiden minimoiminen, koska tiedämme, että ajamalla voimme sarjajohtajan jokaisessa kilpailussa voittaa, mutta näitä typeriä virheitä tekemällä ei, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja jatkuu jo kahden viikon päästä Belgian SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonlopulla, jonka ns. päälähtönä on legendaarinen 24 tunnin kilpailu. Suomalaismenestystä Hollannin Zandvoortin radalta saavutti Aaro Vainio, joka lauantain GT3-luokan EM-osakilpailussa nappasi upeasti Silver -luokan voiton.

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #1, lauantai 13.7.2019, AM-luokka, top-5:

1. Robert Zwinger (SLK), 29 kierrosta
2. Bakker & Harkema, +1,102sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +1,574sek
4. Nicolas Gomar (FRA), +14,798sek
5. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #2, sunnuntai 14.7.2019, AM-luokka, top-3:
1. Nicolas Gomar (FRA), 26 kierrosta
2. Mathis Bakker (NDL) & Paul Horkema (NDL), +0,245sek
3. Antonios Wossos (GRE), +21,277sek
---
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 1 kierros30.6.2019 - Mikko Eskeliselle ja Jake Rattenburylle lähes täysi pistepotti Italian Misanosta - Voiton ja kakkossijan myötä kaksikko nousi kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa lähes täydellistä työtä Italian Misanon tulikuumissa olosuhteissa ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruuussarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa kun kaksikko saavutti lauantain yökilpailussa mahtavan AM-luokan toisen sijan ja sunnuntaina he juhlivat täysiä mestaruuspisteitä palkintokorokkeen korkeimmalla askelmalla. Lähes täyden pistepotin myötä kaksikko nousi haastamaan ranskalaista sarjajohtaja Nicolas Gomaria, joka on enää vain viiden pisteen päässä.

Lauantain keinovalaistuksessa ajettuun yökilpailuun saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autolla startannut kaksikko lähti matkaan AM-luokan kuudennesta lähtöruudusta. Mikko avasi erinomaisesti ja pystyi nousemaan kaksi sijaa kunnes 15 minuutin kilvanajon jälkeen turva-auto tuli radalle kanssakilpailijan ulosajon seurauksena. 10 minuutin jälkeen turva-auto poistui radalta ja kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaveri Jake Rattenbury kylmästi latasi kolmesta kanssakilpailjasta ohitse ja toi auton maalilipulle AM-luokan toiseksi nopeimpana. Kaksikon suoritus oli vähintäänkin erinomainen, koska koko kilpailun ajan autoa vaivasi laturin temppuilu, joka taukoamatta antoi kilpurin kojetauluun varoituksia. Kuitenkin Mikko ja Jake päättivät ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi ja se periksiantamaton yritys palkittiin mestaruustaistelun kannalta kultaakin kallimmilla 12 mestaruuspisteellä.

- Niin aika-ajoissa, kuin koko lauantaisen kilpailun ajan, meitä vaivasi puoliksi toimimaton laturi, jonka myötä kovasti vaihdellut sähköjännite antoi kojetauluun varoituksia. Olin aivan viittävaille keskeyttää kilpailun moottoririkkoa välttääkseni, mutta onneksi insinöörimme käskytti meitä ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi. Lisäksi kun pystyimme lyömään mestaruustaistelua kannalta ajatellen pahimman kanssakilpailijamme niin enemmän kuin tyytyväisiä olimme toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina samaisessa hellesäässä alettuun toiseen kilpailun kaksikko starttasi AM-luokan hopea- ja yleiskilpailun yhdeksänneltä sijalta. Tiimi oli yötauon aikana selättänyt tekniset murheet ja sen myötä Jake nousi nopeasti luokkajohtoon, jota kuljettajan vaihdon jälkeen Eskelinen erinomaisesti puolusti maalilipulle saakka. Näin kilpailukauden kolmas palkintokorokesijoitus ja ensimmäinen voitto näki päivänvalon. Lisäksi kun toinen mestaruustaistelun kannalta pahin toinen kanssakilpailija Raffaele Giannoni sortui ajovirheeseen ja nollapisteisiin niin Mikko ja Jake nousivat sarjatilanteessa AM-luokan hopeasijalle, vain viisi mestaruuspistettä sarjajohtajaa perässä.

- Yötauon aikana Leipert Motorsport taikoi automme tekniset murheet pois ja pääsimme tosissamme ajamaan kilpailukauden ensimmäisestä voitosta. Jake avasi mahtavasti ja pystyi nostamaan meidät luokkajohtoon, jota minä kaikin mahdollisin keinoin puolustin maalilipulle saakka. Lopulta 50 minuutin kilvanajon jälkeen voitimme sarjajohtajan 1,566 sekunnin marginaalilla, joten kyllä niin minä kuin tiimikaverini teimme täydellistä työtä kilpurin ratin takana. Lisäksi kun keräsimme enemmän mestaruuspisteitä kuin kilpailijamme niin tyytyväisiä voimme olla myöskin siksi, että emme aikaisemmin ole tällä radalla kilpailleet. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja jälleen tiedämme, että Euroopanmestaruus on täysin omissa käsissämme, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarja jatkuu jo kauden viikon päästä Hollannin Zandvoortin kilparadalla ajettavissa kaudessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa. Eskelisen lisäksi Italian Misanossa suomalaismenestystä täydensi Aaro Vainio, joka oli sunnuntain osakilpailussa GT3-luokan EM-sarjan kolmanneksi nopein.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) la 29.6.2019: AM-luokka, top-5
1. Raffaele Giannoni (ITA), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,488sek
3. Nicolas Gomar (FRA), 10,564sek
4. Robert Zwinger (SLK), 15,356sek
5. Cyril Leimer (CHE), +18,596sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) su 30.6.2019: AM-luokka, top-5

1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 29 kierrosta
2. Nicolas Gomar (FRA), +1,566sek
3. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 7,682sek
4. Cyril Leimer (CHE), +11,847sek
5. Federico Paolino (ITA) & Massimo Mantovani (ITA), +32,255sek

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 30.08.2019 - Mikko Eskelisellä pakkovoittojen paikka Saksan Nurburgringillä
- 25.07.2019 - Mikko Eskelisellä edessä hikinen urakka Belgian SPA-Francorchampsissa
- 12.07.2019 - Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeon Euroopanmestaruussarjassa jatkuu Hollannin Zandvoortin entisellä F1-radalla
- 28.06.2019 - Mikko Eskelinen haki Rallicrossin SuperCar testeistä vauhtia Italian Lamborghini Super Trofeo osakilpailuihin
- 12.05.2019 - Varikkosuoran ylinopeus kostautui Eskeliselle ja Rattenburylle Englannin Silverstonessa
- 11.05.2019 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja käynnistyi suomalaisittain kolmossijalla - Eskelinen ja Rattenbury jäi voitosta vain 4 sekuntia
- 10.05.2019 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan EM-titteliä - Kilpailukausi alkaa Silverstonen F1-radalta
- 02.04.2019 - GTM Motorsport mukaan Luka Nurmen vauhtiin
- 23.03.2019 - Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta - Tavoitteena historiallinen tuplamestaruus
- 30.01.2019 - Arctic Lapland Ralli keskeytyi kaksi kertaa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun
- 24.01.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista
- 10.01.2019 - Mikko Eskelisellä Tunturirallissa tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi