Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Klikkaa ja lue kisalehti!
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

30.1.2019 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen keskeyttivät kaksi kertaa Arctic Lapland Rallissa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun

Erittäin arktisissa, noin -30 pakkasasteen olosuhteissa ajetussa Arctic Lapland Rallissa niin kuljettajat kuin heidän kilpailukalustonsa oli erittäin kovilla kun pakkasherra piti tunnelman jäätävänä niin kilpa-ajoneuvojen moottoritilassa kuin myös kabiinissa, jossa eristämätön ohjaamo aiheutti hyytäviä ongelmia usealle kilpailijaparille. Yksi murheista kärsinyt oli kymmenettä yhteistä Arctic Lapland Rallia ajaneet Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen, jotka teknisten vaikeuksien seurauksena oli pakotettu keskeyttämään kilpailun, kahdesti.


Luottavaisin mielin arvostetun kilpailun kaksi muuta ns. ratamiestä eli Valtteri Bottasta ja Mika Saloa iäkkäällä Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla haastamaan startannut kaksikko sai mukavan startin kilpailulle kun he sen kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella pystyivät vastaamaan Skoda Fabia R5 autolla ajaneen Salon ja huipputehokkaalla ja modernilla Ford Fiesta RS WRC autolla kilpailleen Bottaksen vauhtiin. Kuitenkin kolmannelle pikataipaleelle matkatessa Mitsubishin moottorissa oleva ns. imusarjan painesensori jäätyi ja matka jäi kesken kun auton moottori ei anturivian seurauksena käynyt kunnolla.

Anturin vaihdon jälkeen toisen kilpailupäivänä ns. superrallisäännön turvin kilpailua 15 minuutin aikasakon myötä jatkanut kaksikko pääsi jälleen mukavaan vauhtiin kunnes aamun ensimmäisen erikoiskokeen loppupuolella kilpurin takaperä alkoi pitämään meteliä ja matka jäi jälleen erikoiskokeen jälkeen kesken. Suurena arktisena seikkailuna tunnettu kilpailu päättyi Eskelisen ja Kapasen osalta suureen pettymykseen, johon kuitenkaan he eivät itse olisi mitenkään voineet vaikuttaa.

- Olimme huolellisesti valmistautuneet kilpailuun ja toiveikkaina erikoiskokeille suuntasimme. Kuitenkaan, koska tällä autolla ei ole kertaakaan kilpailtu näin kylmissä olosuhteissa niin jäätynyt imusarjan painesensori antoi moottorinohjausyksikölle virheellistä tietoa ja sen jälkeen moottori käyttäytyi kaikkea muuten kuin terveellisesti. Kun myöhemmin huoltomiehistö löysi vian ja vaihtoi sensorin niin moottori toimi jälleen normaalisti, Eskelinen kertoo.

- Vaikka keskeytyksen myötä saimme 15 minuuttia aikasakkoa niin silti halusimme toisena kilpailupäivänä lähteä uudestaan nautiskelemaan ns. Tunturirallin tunnelmasta. Kuitenkin se fiilis loppui lyhyeen kun aamun ensimmäisellä erikoiskokeella auton takapäästä alkoi kuulua laakerivikaista ääntä ja kilpailu oli jälleen jätettävä kesken. Pettymys oli valtava kun en tällä kertaa saanut toivomaani mahdollisuutta mitata vauhtia muita ns. ratakuljettajia vastaan, Eskelinen kertaa tapahtumia.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Emil Lindholm, joka lähes näytöstyyliin teki vakuuttavan debyytin Volkswagen Polo GTi R5 autolla. Rallin kaksi aikaisempaa Suomenmestaria eli Teemu Asunmaa ja Juha Salo jäivät lopulta 49,2 ja 59,6 sekuntia Lindholmin ja hänen kartanlukija Mikael Korhosen vauhdista. Valtteri Bottas oli WRC-autollaan yleiskilpailun viidenneksi nopein. Eskelinen antaa täyden tunnustuksen uransa ensimmäisen rallin ajaneelle F1-kuljettajalle.

- Valtteri teki sen mitä todellinen ammattimies tekee eli otti homman haltuun heti ensimetreistä lähtien. Hän ajoi erittäin kypsästi ja paransi vauhtiaan kilpailun edetessä. Samoin teki myös Mika Salo, joka kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa oli lopulta yleiskilpailun 11. nopein kilpailijapari. Toivotaan, että kummatkin pikipinnan erikoismiehet nähdään jatkossakin myös niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Minulla talven rallit oli tässä ja nyt seuraavaksi edessä on tiiviit sopimusneuvottelut kilpailemisesta tulevan kesän muissa kansainvälisissä kilpasarjoissa, Eskelinen avaa seuraavien kuukausien suunitelmiaan.

Lopputulokset Arctic Lapland Rally 2019, yleiskilpailu, top-5:
1. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Volkswagen Polo GTi R5, 1:58:54,0
2. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5, +49,2sek
3. Juha Salo & Topi Luhtinen, Skoda Fabia R5, +59,6sek
4. Henrik Pietarinen & Juha Lummaa, Skoda Fabia R5, +1:13,3sek
5. Valtteri Bottas & Timo Rautiainen, Ford Fiesta RS WRC, +1:59,2sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, tekniset murheet, ek2j ja ek6j

Incar leffoja:
- EK1: Aittajärvi: https://youtu.be/wSJSNCW8nFU
- EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/YvPm05nTgN8

Klikkaa ja katso kuvia vuoden 2019 Arctic Lapland Rallista

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

24.1.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista - Erikoiskokeet miesmuistiin nopeimmassa kunnossa

Yhteensä 34 Arctic Lapland Rallin kilpailukokemuksella Rovaniemen ympäristössä ajettavalle 10 pikataipaleen ja 243,78 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla starttaavat Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen juhlivat kilpailussa kymmenettä yhteistä ns. Tunturirallia kun he sen yhdeksäntenä kilpailijaparina Napapiirin ympäristössä ajettaville vauhtibaanoille suuntaavat.


Kaksikko on ottanut kovan tavoitteen eli olla nopein ns. ratakuljettaja eli modernilla Ford Fiesta WRC-autolla ajava Valtteri Bottas sekä Skoda Fabia R5 autolla kilpaileva Mika Salo olisi tuloslistalla pidettävä takanaan. Eskelinen povaa sen olevan haasteellinen tehtävä, koska kilpailun reitti on miesmuistiin nopeimmassa - ja myös vaativimmassa kunnossa; Lumipenkkoja ei juurikaan ole ja tiestön pohjat ovat jo nyt soralla. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari laittaa rallirenkaiden kestävyyden näyttelemään isoa roolia perjantaina käynnistyvässä kilpailussa.

- Alkuviikon nuotitusjaksolla olemme kaikki kilpailijat saaneet todeta erikoiskokeiden olevan erittäin vauhdikkaassa kunnossa. Esimerkiksi Siikakämän alkuosuuden isolla tiellä ajetaan jopa yli kymmenen kilometriä kaiken sen mitä autot vain kulkevat ja kun ei ole lumipenkkoja niin mutkat ovat ovat kovasti edellisvuosista loivempia. Koska erikoiskokeilla on jo nyt isot soraurat niin talvirallirenkaiden kestävyyden kanssa tulee varmasti kaikilla ongelmia, Eskelinen pohtii.

- Ei kuitenkaan anneta sen haitata vaan lähdetään nautiskelemaan ja katsomaan mitä vauhtia Valtteri Bottas ja Mika Salo kilpailussa pitävät. Meille riittää, että yritetämme iäkkäällä WRC-autollamme olla huomattavasti uudemmilla autoilla ajavia pikipinnan spesialisteja nopeampia ja tottakai suuresti nauttia minun ja Arton yhteisestä kymmenestä Arctic Lapland Rallista. Kun lasketaan osallistumiskertamme yhteen niin tämä on tosiaan meille järjestyksessään jo 34. Tunturiralli, joten se kertokoot siitä kuinka paljon me tästä suuresta seikkailusta tykkäämme, Eskelinen jatkaa.

Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 12 ja maaliin Rovaniemen keskustan Lordi -aukiolle kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 18.50.

Katso video kilpailuja edeltäneistä testeistä10.1.2019 - Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari Mikko Eskelinen haastaa Valtteri Bottaksen ja Mika Salon Arctic Lapland Rallissa - Tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja

Kilpailukaudella 2018 kirkkonummelaisen Juuso Puhakan kanssa viisi voittoa ja seitsemän himmeämpää palkintokorokesijoitusta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa saavuttanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemellä ajettavassa, perinteikkäässä Arctic Lapland Rallissa pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen kanssa. Vuodesta 2007 lähtien kilpailussa ajanut ja siinä mm. vuonna 2016 palkintokorokesijoituksen ajanut Eskelinen lähtee tavoittelemaan ns. nopeimman ratakuljettajan titteliä kun vastaansa hän saa mm. nykyisen F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen ja entisen F1-kuljettaja Mika Salon.


Hieman jo iäkkäällä Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla ajava kaksikko saa Bottaksen ja Salon lisäksi vastaansa myös niin entisiä rallimestareita kuin hallitsevia SM-mitalisteja kuin uusia nuoria tähtikuljettajia sekä ulkomaalaisia kanssakilpailijoita, joista lähes kaikki ajavat moderneilla R5-viritteisillä autoilla. Eskeliselle ja Kapaselle kaksipäiväinen, kymmenen pikataipaleen ja 243,78 erikoiskoekilometrin mittainen kilpailu on juhlallinen kun he nyt kymmenettä yhteistä kertaa mittaavat paremmuuttaan Rovaniemen arktisissa olosuhteissa.

- Kuluneiden kymmenen kilpailukauden aikana olemme Arton kanssa voittaneet palkintokorokesijoituksia niin Rallin SM-sarjassa kuin Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa Vetomies kilpailussa. Lisäksi olemme Arctic Lapland Rallissa olleet useasti kymmenen nopeimman kuljettajaparin joukossa sekä myös saavuttaneet palkintokorokesijoituksia Ralli SM-sarjan yhteydessä ajetussa Suomi Cup sarjassa, jonka vuonna 2010 myös yhdessä voitimme. Minulla edessäni on nyt ralliurani 12. ja Artolle 22. Arctic Lapland Ralli, joten kokemukseen tulemme rallin aikana luottamaan, Eskelinen kertoo.

- Vaikka WRC-automme ei ole kilpailukykyinen nykypäivän R5-autoja vastaan niin silti mielellämme lähdemme haastamaan F1-kuljettajat Valtteri Bottaksen, joka tosin ajaa täysin ylivoimaisella nykypäivän Ford Fiesta RS WRC-autolla ja Mika Salon, jolla alla on Skoda Fabia R5 voittaja-auto. Mielenkiintoista on siis nähdä pystyykö kuljettajani eli tuore Aasian ratamestari Mikko Eskelinen haastamaan nämä muut radalla kovasti uransa aikana viihtyneet kuljettajat. Siltikin me, joka tapauksessa, parhaamme tulemme erikoiskokeilla muutenkin tekemään ja katsomaan mihin saakka meidän pappojen vauhti iäkkäällä WRC-autolla riittää nuorisoa ja heidän uuden tekniikan autoja vastaan, Kapanen jatkaa.

Järjestyksessään 54. Arctic Lapland Ralli ajetaan 24-25.1.2019 Rovaniemen ympäristön perinteikkäillä erikoiskokeilla. Kilpailu on samalla Ralli SM-sarjan seitsemän osakilpailun mittaisen sarjan ensimmäinen, ja ehkäpä myös tärkein koitos.10.12.2018 - Sami Talvitie testasi Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autoa Espanjassa - GTM Motorsport auttaa suomalaiskuljettajia maailmalle

Etelä-Espanjan Almeriassa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin ja suomalaisen GTM Motorsport yhteistyössä järjestämässä ns. Shoot Out tapahtumassa Rata SM-sarjasta tuttu raisiolainen Sami Talvitie otti tuntumaa 620 hevosvoimaiseen Lamborghini Super Trofeo EVO autoon ja nopeasti pääsi toivomaansa vauhtiin.


Vuosi sitten samanlaisessa tapahtumassa kirkkonummelainen Juuso Puhakka kävi samaisessa tilaisuudessa näyttämässä osaamistaan ja loppu onkin historiaa kun Juuso ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen nappasivat niin 11/12 Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan palkintokorokesijoitusta sekä ennen kaikkea kautta aikain ensimmäisen Aasian sarjan suomalaismestaruuden.

Talvitie kiinnostui tilaisuudesta nähtyään GTM Finlandin ilmoituksen, jossa tarjolla oli testipäivä Espanjan Almerian Andalucia Circuitilla. Neljä kilpailukautta Formula Ford autolla Suomen Rata SM-sarjassa kilpaillut, ja siinä myös SM-hopeaa ja SM-pronssia voittanut Talvitie suuntasi ns. Shoot Out tilaisuuteen ilman kokemusta GT-autosta. Se ei kuitenkaan haitannut vaan hän nopeasti pääsi auton kanssa samalle aaltopituudelle ja oli kokemukseensa nähden erinomaisessa vauhdissa.

- Maanantaina sovitin penkkiä ja tutustuin Leipert Motorsport tiimin toimintaan. Tiistaina seurasin vierestä kun Anthony Lambert ja Luca Trefz testasivat autojaan. Tutkin insinöörin kanssa heidän tuottamaa dataa ja muutenkin seurasin tilannetta. Sitten keskiviikkona oli minun vuoroni, jonka aikana niin auton luistonestoa ja ABS-järjestelmiä säädettiin toivomukseni mukaisesti. Insinöörini antoi paljon palautetta sekä pyrki kokoajan kehittämään ajamistani. Olin todella tyytyväinen saamaani mahdollisuuteen täysiverisen kilpa-ajoneuvon ratissa ja uskon, että tämä olisi oikea tie myös minulle ajatellen seuraavaa porrasta autourheilu-urallani, Talvitie kertoo.

Testeissä paikalla oli myös tuore Lamborghini Super Trofeo Aasian mestari Mikko Eskelinen, joka jakoi kokemustaan ja näkemyksiään Talvitielle.

- Olen viimeiset neljä vuotta tehnyt Leipert Motorsportin kanssa tiivistä yhteistyötä ja se on poikinut yli 30 palkintokorokesijoitusta sekä ennen kaikkea Aasian Mestaruuden lisäksi myös Aasian hopea- ja Euroopan pronssimitalit sekä myös pronssimitalin vuoden 2015 MM-kilpailuissa. Sami pääsi nauttimaan minun mestaruuden tuoman insinöörin ammattitaidosta eli tämän paremmissa olosuhteissa hän ei olisi voinut olla, Eskelinen kertoo.

- Sami ajoi erittäin kehityskelpoisen testipäivän, jonka aikana hän niin näytti osaamistaan kuin myös oikeaoppisesti otti vastaan ruusut ja risut sekä ennen kaikkea kehitti vauhtiaan palautteen mukaisesti. Näenkin Samissa paljon yhtäläisyyksiä vuoden takaiseen hetkeen kun Juuso Puhakka oli vastaavanlaisessa tilanteessa ja uskonkin, että Talvitiellä voisi olla paljon annettavaa kun huhtikuussa vuoden 2019 Lamborghini Super Trofeo ratasarjat pyörähtävät käyntiin, Eskelinen jatkaa.

GTM Motorsport haluaa mahdollistaa suomalaiskuljettajille nousun kansainvälisiin GT-ratasarjoihin. Lisätietoja antaa Mikko Eskeliseen, mikko@gtm.fi, puh. +358 400 643 038

Sami Talvitien moottoriurheilu-uran parhaimmat saavutukset:
- 2018 Formula Ford Duratec: 3/3 podiumia. Momo Endurance (Honda Civic): Hopeaa.
- 2017 Formula Ford Duratec: SM-hopeaa ja Alastaro Circuitin kierrosennätys. Virtuaali JM-Liiga: SM-Kulta.
- 2016 Formula Ford Duratec: SM-Pronssi
- 2015 Formula Ford Zetec: 2/5 podiumia (omalla autolla). Virtuaali Jokamies-Liiga: SM-Kulta.
- 2008-2013 Jokamiesluokka. Useita palkintosijoituksia.

Klikkaa ja katso kuvia Shoot Out tilaisuudesta Espanjassa, Andalucia Circuit, Almeria

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS18.11.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jäivät niukasti Lamborghini Super Trofeo MM-pronssista - Aasian mestaruus historiallinen suomalaistulos

Italian Vallelungan radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-finaaleissa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen ensiksi nappasivat yhteisen kilpailukautensa 12. palkintokorokesijoituksen ja siten toiveikkaana starttasivat toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Kuitenkin pettymyksellinen kuudes sija pudotti heidät niukasti MM-mitalilta ja sarjan ainoan kokonaan suomalaisen autokunnan oli tyytyminen MM-kilpailujen neljänteen sijaan. Siltikin sijoitus oli parhain myös suomalaisittain katsottuna, koska MM-kilpailuissa ajanut kolmas suomalaiskuljettaja, lappeenrantalainen Tuomas Tujula joutui lähtökolarin seurauksena keskeyttämään kilpailunsa ennen kuin se oli edes ehtinyt alkamaan.


Kymmenettä juhlavuotta ajetussa kilpasarjassa Puhakka ja Eskelinen tekivät suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun he perjantaina, upean taistelun jälkeen, saavuttivat Aasian mestaruussarjan voiton. Lisäksi kun kaksikko nappasi MM-kilpailujen ensimmäisen osakilpailun palkintokorokesijoituksen niin tuloksellisesti nyt päättynyt kilpailukausi oli kummankin sinivalkoisen autourheilijan historian menestyksekkäin; 12/14 palkintokorokesijoituksen lisäksi Puhakka kävi ajamassa kolme voittoa ajamassaan kolmessa Kiinan ratasarjan osakilpailussa.

- Vaikka MM-kilpailussa jäimme kaksi mestaruuspistettä MM-pronssista niin siitä huolimatta enemmän kuin tyytyväisiä voimme suorituksiimme olla; Ensiksi voitto ja kolmossijan Aasian sarjan päätöskilpailuista ja sitten pronssi ja kutossija MM-finaaleista niin todellakin ylpeä saamme tekemisistämme olla. Koko pitkän kilpailukauden ajan suuresti teimme töitä menestyksen eteen ja siksi mestaruus oli täysin ansaittu. Lisäksi kun kilpailusta toiseen pystyimme kilpailukykyämme parantamaan niin nyt hyvillä mielellä voimme näistä huikeista hetkistä koko loppuvuoden nauttia, Puhakka kertoo.

- Aasian mestaruuden ratkettua starttasimme MM-kilpailuihin ilman minkäänlaista tulostavoitetta. Kuitenkin yllätyimme itsekin kun, huikean taistelun jälkeen, pystyimme palkintokorokesijoituksen sieltäkin tuomaan. Vaikka tässä toisessa MM-finaalissa ajoimme koko kilpailukauden huonoimman suorituksen ja olimme kuudes niin siitä huolimatta neljäs sija MM-finaalista on myöskin enemmän kuin osasimme odottaa. Juuso on koko kilpailukauden ajan tehnyt maksimaalista suoritusta ja kun minä olen tasoani pystynyt suuresti nostamaan niin kyllä me Mestaruustittelin olemme ansainneet. Tottakai MM-pronssi olisi ollut sulka hattuun, mutta yhtään ei meitä nelossijakaan harmita, Eskelinen jatkaa.

MM-finaaleissa nähtiin runsaasti tapahtumia ja suurta draamaa. Lopulta PRO-AM luokan MM-voittajaksi ajoivat yhdysvaltalainen JC Perez ja hänen italialainen tiimikaveri Loris Spinelli, joka vuonna 2015 voitti MM-tittelin Eskelisen ja hänen silloisen tiimikaveri Kelvin Snoeksin nenän edestä.

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, 1/2 osakilpailu, PRO-AM top-5:
1. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), 29 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), +12,517sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +17,790sek
4. Takeshi Kasai (ITA) & August Macbeth (USA), +18,127sek
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN) +18,486sek

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, 2/2 osakilpailu, PRO-AM top-5:
1. Simon Larsson (SWE) & Dennis Lind (DNK), 29 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), +1,256sek
3. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), +14,624sek
---
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +36,234sek

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, Epäviralliset loppupisteet, PRO-AM, Top-5
1. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), 25 pistettä
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), 24 pistettä
3. Simon Larsson (SWE) & Dennis Lind (DNK), 16 pistettä
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 14 pistettä
5. Shota Abkazava (GEO) & Sergej Afanisiev (RUS), 11 pistettä16.11.2018 - Kansainvälisen Lamborghini ratasarjan voitto Suomeen - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen uudet Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarit!

Italian Vallelungan kilparadalla ajetut Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan finaalikilpailut sujuivat suomalaisittain erinomaisesti kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat aamupäivän kilpailusta viidennen voittonsa ja iltapäivän kilpailusta kauden kolmannen kolmossijan. Näiden lisäksi kaksikko pokkasi kolme kakkossijaa eli puolen vuoden aikana olivat palkintokorokkeella yhteensä 11/12 kertaa. Erittäin jännittävien finaalikilpailujen jälkeen kaksikko kruunattiin kautta aikain ensimmäisiksi suomalaisiksi Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestareiksi.


Edelliset kaksi osakilpailuviikonloppua Puhakka ja Eskelinen ovat tehneet virheetöntä työtä ja samanlaisella suoritustasolla he jatkoivat myös Vallelungassa, josta aamulla voitto heltisi erittäin tiukan taistelun jälkeen; Eskelinen avasi kilpailun ja pystyi vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimman kanssakilpailijansa eli taiwanilaisen Evan Chenin ja hänen japanilaisen tiimikaveri Akihiro Asain vauhtiin. Kuljettajan vaihdon jälkeen Puhakka pitkään painosti johdossa ajaneita kanssakilpailijoitaan kunnes kilpailun viimeisillä kierroksilla käytännössä väkisin painoi ohitse ja näin voiton myötä suomalaiset siirtyivät sarjajohtoon kolmen mestaruuspisteen turvin.

Iltapäivän toiseen kilpailuun Puhakka starttasi eturivistä ja oli jo ehtinyt hyvälle karkumatkalle kunnes, kanssakilpailijan pyörähtämisen seurauksena, turva-auto tuli radalle ja keräsi kilpailijat yhteen letkaan. Uusintalähdön jälkeen Juuso pystyi jälleen tekemään eroa kanssakilpailijoihin ja toi auton PRO-AM luokan johtoasemassa Eskeliselle, joka pystyi puolustamaan tuota sijaa aina kilpailun loppumetreille saakka.

Hallitseva Aasian ratasarjan hopeamitalisti kuitenkin kaatui saappaat jalassa kun ensiksi japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai sekä hetkeä myöhemmin pahimmat kanssakilpailijat eli Asai ja Chen osuivat Eskelisen ja Puhakan autoon siten, että autosta varisi radan varteen niin etu- kuin takapuskurin aerodynamiisia osia eikä 620 hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO auto ollut enää parhaimmillaan.

Kuitenkaan, koska Asai ja Chen eivät voittaneet niin palkintokorokkeen alin sija riitti tuomaan mestaruuteen tarvittavat pisteet. 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa Eskelisen ja Puhakan pistesaldo oli 146 pistettä kun Asain ja Chenin 144 pistettä.

- Olemme viimeisessä kolmessa osakilpailuviikonlopussa olleet 2-3 mestaruuspistettä Asaita ja Cheniä parempia, joten tiesimme olevamme vahvoilla myös näissä finaaleissa, joka tuloksellisesti oli myös toisinto edellisestä Kiinan Shanghain kilpailusta. Eli meillä oli käsikirjoitus olemassa, jota orjallisesti noudattamalla saimme tavoitteet täytettyä eli nyt olemme suomalaisen moottoriurheiluhistorian ensimmäiset Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan mestarit, Puhakka kertoo ja jatkaa, - Kaikkemme annettiin ja tulos oli sen mukainen. Myöskään olotila ei voisi olla onnellisempi, koska tämä oli täydellinen huipentuma tähänastisen autourheilu-urani menestyksekkäimmälle kilpailukaudelle.

- Mestaruus ei tullut helpolla vaan koko pitkän kilpailukauden ajan olemme periksiantamattomasti töitä sen eteen tehneet. Erinomaisesti hyödynsimme minun sekä Leipert Motorsport tiimin lähes kymmenen vuoden kilpailukokemuksen tästä sarjasta; Pystyin osakilpailusta toiseen parantamaan omaa suoritustasoani ja kun Juuso on jokaisessa ajosessiossa ollut radan nopeimpia kuljettajia niin voidaan todeta, että tämä mestaruus oli ansaittu. Iso kiitos huikeasta vastuksesta kanssakilpailijoillemme, jotka viimeisen osakilpailun viimeiseen metriin saakka yrittivät päästä tähän tulokseen. Tämä päivä on ehdottomasti koko 11-vuotisen autourheilu-urani huikein, Eskelinen jatkaa.

Kaksikko ei kauaa ehdi titteliään juhlistamaan, koska aikaisin lauantaina heillä on edessään Lamborghini Super Trofeo MM-osakilpailujen aika-ajot ja myöhemmin iltapäivästä sen ensimmäinen osakilpailu, jossa Eskelinen ja Puhakka saavat vastaansa niin Euroopan ja Amerikan kuin Aasian parhaimmat kuljettajat. Lisäksi kilpailussa ajaa myös kolmas suomalaiskuljettaja, lappeenrantalainen Tuomas Tujula.

- Vaikka kilpailukautemme tärkein tavoite eli Aasian mestaruus on nyt saavutettu niin siitä huolimatta meillä riittää tavoiteltavaa myös MM-kilpailuissa, joissa kaikki menestys otetaan kiitollisena vastaan. Ehkäpä kokeilemme tätä samaista menestysreseptiä ja katsotaan mihin se riittää, Eskelinen pohtii edessä olevia kilpailukauden kahta viimeistä kilpailua.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 11/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 32 kierrosta

2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +0,190sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 17,523sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 12/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 29 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +10,633sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), +15,238sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLISET loppupisteet: 12/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 146 pistettä

2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 144 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 122 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 96 pistettä
5. Max Wiser (ITA), 66 pistettä

Klikkaa ja katso kuvia kisaviikosta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 15.11.2018 - Puhakalla ja Eskelisellä edessä autourheilun superviikonloppu - Panoksena Lamborghini Super Trofeo ratasarjan tittelit
- 23.09.2018 - Suomalaiskuljettajille kaksi podiumia Shanghain F1-radalta - Puhakka ja Eskelinen jaetussa sarjajohdossa Italian finaaleihin
- 22.09.2018 - Puhakka ja Eskelinen voittoon Shanghaissa - Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon
- 20.09.2018 - Puhakka ja Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle - Aasian ratasarjan mestaruustaistelu kiihtyy
- 31.07.2018 - Voimansiirtovika pilasi Mikko Eskelisen ja Henri Arpiaisen Vetomies rallin - Keskeytys kolmannelta sijalta
- 23.07.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä ei päivää ilman palkintokorokesijoitusta - Japanista kaksi podiumia!
- 21.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle voitto Japanin Fujista - Suomalaiskuljettajat uudet sarjajohtajat
- 20.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä
- 01.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu luokkavoitto Japanista
- 30.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen upeasti kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Japanin ensimmäisessä osakilpailussa
- 28.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorojesijoituksia Lamborghini Super Trofeo Suzukan osakilpailuista
- 13.05.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle karvas pettymys Thaimaan toisesta osakilpailusta
- 12.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Thaimaan osakilpailussa - Kaksikko venyi uskomattomaan suoritukseen
- 10.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuviikonloppuun
- 15.04.2018 - Puhakalle ja Eskeliselle ansaittu hopeasija Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Malesian toisesta osakilpailusta
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen vakuuttavasti palkintokorokkeelle Malesiassa - Eskeliselle hulppea 28 saman sarjan palkintosija
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa - Kilpailuista tulossa huikeat jännitysnäytelmät
- 13.04.2018 - Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa alkaa Malesian helteestä
- 09.03.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen suomalaisparina ajamaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voitosta
- 28.01.2018 - Mikko Eskeliselle syvä pettymys Arctic Lapland Rallista - Nuoriso jätti kaikki konkarikuljettajat statistin rooleihin
- 25.01.2018 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen valmiina suureen Arktiseen seikkailuun
- 10.01.2018 - Mikko Eskelinen tuliterällä Skoda Fabia R5 autolla Arctic Lapland Ralliin - Tulossa kovin kilpailu miesmuistiin
- Kauden 2017 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi