Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

30.3.2020 - Maailman rata-autourheilusarjojen avaukset viivästyvät - Myös Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen voimakkaasti kehoittavat noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä

Nyt maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kuopiolaisen Elias Niskasen ja jyväskyläläisen Mikko Eskelisen piti kilpailla Malesian Sepangin entisellä Formula-1 radalla, jossa he olisivat ajaneet ensimmäiset kaksi kilpailua yhteensä kuuden osakilpailuviikonlopun ja yhteensä 12 osakilpailun mittaisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta.

Kuitenkin kun maailmanlaajuinen Koronavirus -pandemia riehuu ympäri maapalloamme, ei kilpamoottoreiden jyrinää kuulu missään. Näin ollen myös suomalaiskuljettajat ovat kotonaan eristyksissä läheistensä kanssa ja seuraavat huolestuneena tilannetta, joka on hurrikaanin lailla laittanut kaikkien Maailman ihmisten elämät mullin mallin.

- Moottoriurheilussa korostetaan turvallisuutta. Se samainen teema on nyt meidän jokaisen elämässä kun huolestuneina katsomme yleismaailmallista tilannetta, jossa ihmiskunta on voimattomana koronaviruksen edessä; Pohjois-Italiassa sijaitsee myös Lamborghinin pääkonttori, jossa tälläkään hetkellä ei paljoa moottoriurheilua mietitä kun se alue on yksi niistä pahimmista Euroopan pandemiakeskuksista. Täällä Suomessa olemme paljon onnekkaampia, koska olemme saaneet tulevaan uhkaan varautua. Näin ollen niin minä kuin Elias haluamme kannustaa kanssaeläjiämme noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja toimimaan sen mukaisesti, alkaen oma-aloitteisesta eristäytymisestä omaan kotiin, urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut Mikko Eskelinen kertoo.

- On olemassa suunnitelmia, että kilpailukausi alkaisi toukokuun lopulla Japanin Fujista, mutta näyttää pahasti siltä, että vaikka koronavirus -pandemia olisikin nyt laantumassa niin kestää vielä kauan ennen kuin maat avaavat rajojaan ja pääsemme matkustamaan. Lisäksi kun meillä täällä Kuopiossa ei ole vielä edes tämä kriisi edennyt sellaiseen pisteeseen, jota terveysviranomaiset arvioivat niin realistisesti ajateltuna kilpailukausi ei tule alkamaan vielä pitkään aikaan. Nyt on meillä kaikilla tärkeämpää tekemistä eli yrittää kaikin keinoin välttää koronaviruksen saamista ja sitä kautta pelataan aikaa, jotta sairaaloiden tehohoito ei kuormittuisi sitten kun tämä superflunssa meidät saavuttaa, Elias Niskanen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjan lisäksi myös ihan kaikki muut Maailman autourheilusarjojen osakilpailut ja sarjat ovat joko siirretty tai kokonaan tältä vuodelta peruttu. Lisätietoja asioista saadaan kevään kuluessa kun nähdään mihin suuntaan pandemia etenee.


21.2.2020 - Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratamestaruutta - Kaksikko muodostaa suomalaistiimin ja ajaa PRO-AM -luokan tittelistä

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Malesian Sepangin entiseltä Formula-1 radalta käynnistyvässä Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa nähdään jälleen suomalaisväriä kun kuopiolainen Elias Niskanen, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 47, muodostavat sinivalkoisen autokunnan ja lähtevät ajamaan PRO-AM -luokan mestaruudesta. Kaksikko ajaa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla ja Malesian lisäksi hakevat korkeimpia mestaruuspisteitä niin Thaimaan Buriramin, Japanin Fujin ja Suzukan kuin Kiinan Shanghain sekä Italian Misanon kilparadoilta. 12 osakilpailun mittainen kilpailukausi huipentuu lokakuun viimeisenä viikonloppuna Lamborghinin tehtaan lähellä sijaitsevalle Adriaticon kilparadalle, jossa ajetaan ns. World Finals eli MM-kilpailut yhdessä Euroopan ja Amerikan ratasarjojen parhaimpien kuljettajien kuljettajat kanssa.


Kilpailukaudesta 2014 lähtien Lamborghini Super Trofeo Euroopan ja Aasian ratasarjoja ajanut Mikko Eskelinen on viimeisen kuuden kilpailukauden aikana voittanut niin Aasian mestaruuden kuin kolme muuta mitalisijoitusta. Vuonna 2018 hän voitti Aasian PRO-AM -luokan mestaruuden espoolaisen Juuso Puhakan kanssa ja nyt siis tavoittelee toista titteliään vuonna 2019 Aasian Formula Renault ratasarjassa neljänneksi sijoittuneen Elias Niskasen kanssa.

- Lamborghini Super Trofeo ratasarjat niin Euroopassa kuin Aasiassa ovat niin tasoltaan kuin laadultaan ehkäpä parhain mahdollinen porras ennen GT3-luokan autoja; 620 hevosvoimaiset Huracan EVO -kilpa-autot ovat kaikki teknisesti toisiinsa nähden identtisiä ja siten kuljettajien ajotaidot ovat se, mikä paremmuusjärjestyksen ratkaisee. Lisäksi kun kilpailut ajetaan GT3-luokan GT World Challenge autojen kanssa samana viikonloppuna niin kaikilla on mahdollisuus tutustua myös ns. pääluokan tiimien toimintaan, Eskelinen kertoo.

- Viimeiset kuusi kilpailukautta olen erinomaisesti viihtynyt näissä sarjoissa ja nyt minulla on ilo sekä ennen kaikkea kunnia kilpailla toisen rata-autoilun Suomenmestarin kanssa. Lokakuussa Barcelonan testeissä Elias näytti osaamistaan ja se vakuutti niin minut kuin saksalaisen Leipert Motorsport tiimin insinöörit. Sen jälkeen ja koko talven ajan olemme kovasti tehneet töitä kauden 2020 sarjaa ajatellen ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet yltää tavoitteesiimme, urallaan myös kaksi rata-autoilun Suomenmestaruutta pokannut Eskelinen jatkaa.

Elias Niskanen noudattaa suunniteltua urheilijan urapolkua ja siirtyy formuloista GT-autoihin

Vuonna 2014 Kartingin KFJ-luokan NEZ-sarjan pronssitilan jälkeen Elias Niskanen nousi ajamaan kotimaisen rata-autoilun Formula Ford -luokkaa ja se vuonna 2016 palkittiiin Suomenmestaruudella sekä kaudella 2018 Suomen CUP-mestaruudella. Nousijohteinen ura laajeni kansainväliseksi kun vuonna 2019 Niskanen ajoi Aasian Formula Renault sarjaa, jossa oli lopulta neljänneksi nopein.

Kuopiolaisen tie Lamborghini Super Trofeo EVO auton rattiin vei suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin järjestämän ns. Shoot Out tilaisuuden kautta, jossa niin Elias Niskanen kuin tamperelainen nuori 16-vuotias Porsche Junior Driver Luka Nurmi tekivät kummatkin poikkeuksellisen vahvat suoritukset.

- Kun vuonna 2019 tein taustajoukkojeni ja yhteistyökumppaneideni kanssa päätöksen lähteä kilpailemaan Aasian Formula Renault sarjaan niin samalla jo suunnittelimme tulevaa eli siirtymistä GT-autoihin. Moottoriurheilussa nopeille kuljettajille on aina kysyntää ja siten tavoitteena on nyt näyttää osaamiseni ja siten edetä ammattilaisuralla eteenpäin. Kaksi vuotta sitten Juuso Puhakka voitti Aasian ratamestaruuden ja se kaudelle 2019 avasi hänelle oven Lamborghinin tehdastiimin alaiseen tiimiin, Niskanen kertoo.

- Lokakuussa 2019 Barcelonan ns. Shoot Out tilaisuudessa sain yhden testipäivän verran näyttää osaamistani ja kun täytin myös omat asettamani tavoitteet niin tiesin, että suunnitelmassa hypätä GT-auton rattiin on oikea ratkaisu. Lisäksi kun nyt saan tiimikaverikseni sarjan jo kertaalleen voittaneen ja kolme muuta mitalisijoitusta saavuttaneen toisen suomalaiskuljettajan niin lähtökohdat ovat erittäin hyvät; Mikolta löytyy runsaasti kilpailukokemusta kaikilta ajettavilta radoilta ja tiimillä on lähes kymmenen vuoden kokemus samasta sarjasta niin luottavaisin mielin voimme kilpailukauden avausta odotella, Niskanen kertoo.

Sarjan televisiointi C More TV-kanavilla

Jokainen sarjan osakilpailuista on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream -lähetyksinä. Sen lisäksi C More TV-kanavat lähettävät ns. jälkilähetyksenä koosteen jokaisesta osakilpailuviikonlopusta ja muutenkin niin Elias Niskanen kuin Mikko Eskelinen vie katsojat sosiaalisen median kanaviemme kautta suomalaiskuljettajien ns. sisäpiiriin eli videoblogien kautta voi seurata kilpailuviikonlopun tapahtumia.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2020 osakilpailut:
- 27.-29.03.2020 - Sepang (Malesia)
- 24.-26.04.2020 - Buriram (Thaimaa)
- 22.-24.05.2020 - Fuji (Japani)
- 19.-21.06.2020 - Suzuka (Japani)
- 11.-13.09.2020 - Shanghai (Kiina)
- 28.-29.10.2020 - Misano (Italia)
- 30.-31.10.2020 - World Finals Misano (Italia)


18.2.2020 - Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä - Kilpailukaudella 2021 kansainväliseen kilpasarjaan?

Määrätietoisesti ja ennen kaikkea päättäväisesti autourheilu-uraansa rakentava tamperelainen Luka Nurmi, 15, kilpailee kaudella 2020 kauhajokelaisen Relaa Racingin Junior Program kuljettajana Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjassa. Toista peräkkäistä kilpailukautta Porschella kilpaileva nuorukainen starttaa sarjan hallitsevana pronssimitalistina ja saa tälle kaudelle alleen kilpailukykyisemmän 999.1 versioisen auton. Näin hänen tavoitteensa on toukokuussa alkavalle kilpailukaudelle asetettu vain ja ainoastaan sarjan mestaruuskamppailuun.


Vuosi sitten Luka Nurmi ja jyväskyläläinen GTM Motorsport sopivat yhteistyöstä, jonka tavoitteena on edesauttaa ja ennen kaikkea tasoittaa hänen tietään kohti kansainvälisiä autourheilusarjoja. Kaudella 2019 GTM Motorsport mm. mahdollisti Luka Nurmelle tutustumisen saksalaisen ammattilaistiimi Leipert Motorsportin kilpailutoimintaan sekä Barcelonan F1-radalla ajetun testin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Nyt kaudella 2020 Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä, jonka tavoitteena on nostaa Luka Nurmi kilpailemaan GT-autojen kansainväliseen kilpasarjaan kaudelle 2021.

- Kaudelle 2020 suunnitelmat ovat selkeät kun Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjan mitalia on tarkoitus kirkastaa sekä tietysti Relaa Racingille voittamaamme tiimimestaruutta olisi puolustettava. Tämä vuosi kerrytetään vielä ajokokemusta tutussa sarjassa ja keskitytään ajotekniikan parantamiseen syvällisemmin. Luvassa on myös testejä ammattitiimien kanssa ulkomaan radoilla, jotta sitten kaudella 2021 olisi sitten valmius siirtyä kilpailemaan kansainvälisempiin sarjoihin, Luka Nurmi kertoo.

- Vuosi sitten alkanut yhteistyö GTM Motorsportin kanssa on antanut juuri sen mitä siltä halusin eli jo viime vuonna sain tutustua eurooppalaisten ammattitiimien toimintaan niin testeissä kuin kilpailuissa. Lisäksi lokakuussa vietin kaksi testipäivää modernin GT-auton ratissa ja siinä sain valtavasti tietoa ajamisestani sekä ennen kaikkea kehitettyä sitä tiimin insinöörien kanssa. GTM Motorsportin Mikko Eskelisellä on aito halu ollut auttaa ja siitä olen enemmän kuin kiitollinen, Luka Nurmi jatkaa.

GTM Motorsport näkee suomalaisen rata-autoilun tulevaisuuden olevan menestyksekäs.

- F1- ja ns. pikkuformuloissa on hyvin suomalaiskuljettajia rakentamassa tulevaisuuttaan ja nyt myös niin Euroopan, Aasian ja Amerikan GT-autosarjoihin on tullut hienosti menestystä janoavia sinivalkoisia tulevaisuuden tähtiä. GTM Motorsport on saanut runsaasti yhteydenottoja varsinkin kartingin SM-sarjasta eteenpäin siirtyviltä kuljettajilta ja tottakai mikäli vain avuksi voimme olla niin olemme jakaneet tietotaitoamme, koska tavoitteemme on jatkaa suomalaisten moottoriurheilijoiden tien tasoittamista heidän ottaessaan askelia kohti kansainvälisiä kilpa-areenoita, GTM Motorsportin Mikko Eskelinen kertoo.

- Kaksi vuotta sitten GTM Motorsport oli mukana nostamassa espoolaista Juuso Puhakkaa ja nyt kahden menestyksekkään Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjavuoden jälkeen mielenkiinnolla odotamme uutisia hänen tulevaisuudestaan. Parasta aikaa teemme Luka Nurmen lisäksi yhteistyötä kuopiolaisen Elias Niskasen kanssa, jonka kanssa tulen maaliskuun lopulla käynnistyvällä kaudella 2020 kilpailemaan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa. Luka ja Elias ovat kummatkin testeissä hämmästyttäneet vauhdillaan ja siten molemmat kuljettajat kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan, urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut Eskelinen jatkaa.

Luka Nurmen kilpailukalenteri 2020
- 22.-23.05.2020 – Porsche Sports Cup Weekend Ahvenisto, Hämeenlinna (3 lähtöä)
- 06.-07.06.2020 – Rata-SM Kymiring, Kouvola
- 26.-27.06.2020 – Porsche Sports Cup Weekend Pärnu, Viro (3 lähtöä)
- 07.-08.08.2020 – Porsche Sports Cup Weekend Kymiring, Kouvola (3 lähtöä)
- 28.-30.08.2020 – Porsche Club Festival Finland, Alastaro (2 lähtöä ja team-mestaruus Endurance)

Autourheilu-uran kohokohdat:
- 2019: 3. Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarja
- 2019: 5. RalliCross RX-Academy
- 2018: 3. Kartingin SM-sarja, OK
- 2017: Vuoden tulokaskuljettaja
- 2017: 2. Kartingin SM-sarja, OKj
- 2016: 3. Rotax MAX Challenge MM-finaaleissa
- 2016: 3. Kartingin BNL-sarja, Rotax
- 2016: 2. Kartingin Rotax MAX Challenge Finland sarjassa

20.1.2019 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen täyttivät tavoitteensa Arctic Lapland Rallissa - Suomenmestaruuspisteille suuresta ralliseikkailusta syvästi nautiskellen

Tällä hetkellä maailman ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla Mitsubishi Lancer WRC Step2 ralliautolla perinteikkäässä Arctic Lapland rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja jo 23. kerran Tunturirallissa kilpaillut petäjävetinen kartanlukija Arto Kapanen tekivät sen minkä lupasivat; 55. kerran järjestetty perinteikäs "Lumiteiden Grand Prix" tarjosi jälleen suuria rallielämyksiä sekä viisi Rallin SM-sarjan mestaruuspistettä.


Kilpailukausi 2020 sai arvoisensa startin kun usea Suomenmestariksi haluava oli päivittänyt kilpailukalustonsa uunituoreeksi Skoda Fabia R5 EVO versioksi eikä siten ollut yllätys, että 10 pikataipaleen ja 201,73 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa SM1-luokan kärkikolmikko saavutti sijoituksensa uudella kehitysversiolla. Itse asiassa kaksipäiväisen kilpailun SM1-luokan tuloksissa yhdeksän ensimmäistä sijaa napattiin joko uudella tai muutaman vuoden vanhalla Skoda Fabia R5 autolla.

- Ennen kilpailua sanoin, että ei mopolla mahdottomia eli kun käytössämme on vuosisadan alun kilpa-ajoneuvo niin tiesimme, ettei meillä olisi mitään mahdollisuuksia edes haastaa moderneilla Skoda Fabia R5 menestysautolla ajavia kanssakilpailijoita. Siltikin koska olen vuodesta 2008 lähtien valtavasti rakastanut ajaa tässä hienossa tapahtumassa niin Arton kanssa lähdimme vain nautiskelemaan rallin kuhinasta, Eskelinen kertoo.

- Nautiskelusta huolimatta olin asettanut itselleni tavoitteeksi SM1-luokan TOP-10 sijoituksen ja sen lopulta saimme. Lisäksi kun toimme auton maaliin juhlallisen tuntuisen kymmennen kerran koko rallin 55 vuotisessa historiassa niin kisaviikkoa antoi meille juuri sitä mitä lähdimme hakemaan; Arctic Lapland Ralli on edelleenkin maineensa veroinen suuri ralliseikkailu. Viisi mestaruuspistettä rallin moninkertaisten Suomenmestarien ja uusien nuorten lahjakkaiden rallikuljettajien keskuudessa on uhkaavasti seniori-ikää lähestyvälle kuljettajalle hyvä tulos, Eskelinen jatkaa.

SM1-luokan voittoon ajoi hallitseva Suomenmestari Teemu Asunmaa, joka dramaattisesti nousi kärkisijalle kun suvereenisessa johdossa ajanut Emil Lindholm sortui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheeseen ja putosi kolmanneksi. Yleiskilpailun voittoon WRC-autolla ajoi Toyota Gazoo Racingin tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä. Mercedez AMG Formula-1 tiimin Valtteri Bottas oli yleiskilpailun yhdeksäs.

Lopputulokset 55. Arctic Lapland Rally 2020: SM-luokka, top-3:
1. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5 Evo, 1:41:30,4
2. Eerik Pietarinen & Miikka Anttila, Skoda Fabia R5 Evo, +48,3sek
3. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5 Evo, +1:11,3sek
---
10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +8:38,2sek

Katso kisan incar videot:
- Arctic Lapland Rally 2020 EK1: Aittajärvi: https://youtu.be/-C0puM8lhMM
- Arctic Lapland Rally 2020 EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/_v2M_E3VXmE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK3: Kaihuavaara: https://youtu.be/OxGZ0DgajjE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK4: Jyrhämäjärvi: https://youtu.be/_EmgC-81hCQ
- Arctic Lapland Rally 2020 EK5: Mäntyvaara #2: https://youtu.be/x6Kuq06Dk6s
- Arctic Lapland Rally 2020 EK7: Mäntyvaara #3: https://youtu.be/KCb9PIMXMRY
- Arctic Lapland Rally 2020 EK8: Sarriojärvi: https://youtu.be/ktyprfBshSE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK9: Untamovaara: https://youtu.be/2wMtvy4JQcA

Klikkaa ja katso kuvia kilpailusta
Kuvat: Jani Kekoni / Mediaguru.fi

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

16.1.2020 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen yhteensä jo 37. Tunturirallin kokemuksella Arctic Lapland ralliseikkailuun - Kilpurina todellinen autoharvinaisuus


Rovaniemen ympäristössä järjestyksessään jo 55. kertaa ajettavaa Arctic Lapland Rallia tähdittävät jyväskyläläinen Toyota Gazoo Racing tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä ja nastolalainen Mercedez AMG Formula-1 tehdastiimin Valtteri Bottas, jotka moderneilla WRC-autoillaan ajavat yleiskilpailun voitosta.


10 erikoiskokeen ja 201,73 erikoiskoekilometrin mittaisessa nopeuskilpailussa mukana on myös 14. kerran kilpailussa ajava Mikko Eskelinen ja luottokartanlukija Arto Kapanen, jolle startti on jo järjestyksessään numero 23. Kilpurina heillä on Mitsubishi Lancer WRC Step2, joka vuonna 2003 teki Jani Paasosen ja Arto Kapasen käsissä ensiesiintymisen rallin MM-sarjassa. Harvinaisuuden autosta tekee se, että tällä hetkellä se on maailman ainoa aktiivisessa kilpailukäytössä oleva yksilö.

Upeassa talvirallin kunnossa olevalle reitille Eskelinen ja Kapanen suuntaavat ilman menestyspaineita. Vaikka kouvolalaisen Dynamo tiimin kuljettajina he ajavat WRC-autolla, kilpailevat he silti Ralli SM-sarjan SM1-luokan moderneita R5-autoja kuskaavia kanssakilpailijoita vastaan; Mikon ja Arton tavoitteet ovatkin asetettu vain ja ainoastaan todellisesta arktisesta seikkailusta nauttimiseen.

- Tiedämme, että WRC-autoharvinaisuutemme ei kilpailukyvyssä mitenkään pärjää Kalle Rovanperän, Valtteri Bottaksen ja Matti Koskelon käyttämille nykypäivän WRC-autoille ja heikoilla olemme myös R5-autojen kanssa. Siltikin toiveissa olisi, että jos edes pikkasen pystyisimme runsaslukuisia kanssakilpailijoitamme kiusaamaan niin tyytyväisiä olisimme. Vaikka olemme yksi koko kilpailun kokeneimmista autokunnista niin siltikään mopolla ei tehdä mahottomia, Eskelinen tiedostaa.

- Olen viimeiset 12 kilpailukautta erinomaisesti viihtynyt niin rallissa kuin radalla eikä tämäkään vuosi muutosta siihen tuo. Radalla kaksi vuotta sitten voitin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruuden ja vuonna 2019 nappasin EM-pronssin, joten hieman jäi asioita parannettavaksi. Siltikin kaikki nämä vuodet Arctic Lapland Ralli on aina minulle ollut erinomainen kilpailukauden aloitus eikä uusi vuosikymmen tuonut asiaan muutosta. Katsotaan sitten lauantaina maalilipun jälkeen, että ajammeko muut Ralli SM-sarjan talven kilpailut vai istunko seuraavat kuukaudet simulaattorissa F1-asfalttiratoja opiskellen, Eskelinen pohtii.

Eskelinen kuuluu Arctic Lapland Rallin vakiokalustoon; Tilastoissa starteissa hän on vuoden 2020 kilpailuun osallistuvien kuljettajien keskuudessa määrällisesti kolmantena Juha Salon (22) ja Ville Hautamäen (17) jälkeen. Kuitenkin kun lasketaan mukaan myös kartanlukijat niin Arto Kapanen pitää johtoasemaa; Hän on 23 kertaa osallistunut 55 kertaa järjestettävään Arctic Lapland Ralliin.

- Minulla on todellinen ilo ja kunnia saada seikkailla Napapiirillä todellisen Arctic Lapland Rallin "Grand Old Man" kartanlukija Arto Kapasen kanssa, joka teki Tunturirallin debyytin vuonna 1991 kun hän Napapiirillä luotsasi Jarmo Kytölehtoa Opel Kadett GSi autolla. Paljon on vettä Kemijoessa virrannut näiden vuosien välissä eikä varmaan osata olla poissa myöskään ensi vuonna, jolloin Artolla olisi mahdollisuus olla kilpailun todellinen kartanlukija-kuningas mikäli aktiivikartanlukijat Timo Rautiainen ja Timo Hantunen eivät kilpailuun osallistu; Rautiainen on ajanut ensimmäisen Tunturirallinsa vuonna 1987 Mikko Kalliomaan kanrtanlukijana ja Timo Hantunen vuonna 1982 Mika Arpiaisen kartturina, tilastotieteilijä Eskelinen kertoo.

Arctic Lapland Ralli pyörähtää käyntiin perjantaina klo 11 ja maaliin Rovaniemen keskustan Lordi -aukiolle kilpailijoita odotellaan lauantaina klo 19.20. Eskelinen ja Kapanen ajavat rallissa lähtönumerolla 10.

Klikkaa ja katso videoita sekä kuvia Nilsiän ja Uuraisten testierikoiskokeilta:
(Kuvat & Videot @ Jani Kekoni / Mediaguru.fi)

- WRC-talvitestit @ Nilsiä: https://youtu.be/jPYxwQV8Ui8
- WRC-talvitestit @ Uurainen: https://youtu.be/ZBsnSvM81qI
- WRC-kyydityselämys @ Mökkiperä: https://youtu.be/gs4FxVtj5jI
- Mikko & Veeti Eskelinen testaa WRC-kilpuria: https://youtu.be/kcoyQpcB_x4

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- Kauden 2019 Lamborghini Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi