Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

23.9.2018 - Suomalaiskuljettajille kaksi palkintokoroketta Shanghain F1-radalta - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jaetussa sarjajohdossa Italian finaaliviikonloppuun

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saalistivat kaksi arvokasta palkintokorokesijoitusta Kiinan Shanghaissa ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa. Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajanut kaksikko nappasi lauantain osakilpailusta PRO-AM luokkavoiton ja sunnuntain osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman sijan eli runsaan pistepotin. Kuitenkin pitkän kilpailukauden kymmennennen osakilpailun voittokamppailu kariutui varaslähtöön ja sitä seuranneeseen varikon läpiajorangaistukseen.


Shanghain lauantain 50 minuutin mittaisessa kilpailussa sarjan ainoat suomalaiskuljettajat tekivät täydellistä työtä ja suvereeniseen tapaan saavuttivat täydet mestaruuspisteet. Lisäksi Juuso Puhakan huikean aika-ajokierroksen myötä sunnuntain kilpailuun he starttasivat yleiskilpailun kakkosruudusta eli eturivistä, jossa kuitenkin hallitseva PRO-luokan sarjamestari, malesialainen Afiq Yazid koulutti nuorta ja erittäin nopeaa Puhakkaa sillä seurauksella, että hänen kikkailu ennen vihreiden valojen vaihtumista johti suomalaiskuljettajan vääränaikaiseen johtoasemaan eli sääntöjen vastaiseen tekoon.

Vaikka ajovuorojensa aikana kummatkin suomalaiskuljettajat tekivät muuten virheettömät suoritukset, tuomariston antaman rangaistuksen seurauksena he tippuivat kolmanneksi ja jäivät kakkossijasta juurikin tuon rangaistuksen aiheuttaman aikahukan verran. Siltikin kummatkin kuljettajat, mukaan lukien tallipäälikkö Ingo Leipert pitivät viikonloppua erittäin onnistuneena, koska lauantain voiton myötä härmäläiset saalistivat kaksi mestaruuspistettä enemmän kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ja siten marraskuun puolivälissä Italian Vallelungan radalla ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään tasapistein.

- Ansaitsemani eturivin paikka suli täysin käsiin kun vain hetkeä ennen vihreiden valojen vaihtumista paalupaikkamies jarrutti autollaan sen verran, että minä en ehtinyt reagoimaan ja ohitin hänet ennen lähtöviivaa jonka myötä sain rangaistuksen. Tovin ajelin kilpailua johtaneena kuljettajana kunnes tulin suorittamaan tuon saamani rangaistuksen jonka myötä tipahdimme yleiskilpailun seitsemännelle ja PRO-AM luokan kolmannelle sijalle. Tärkeintä oli se, että sain henkisesti nollattua virheeni ja pystyin ajamaan kilpailun nopeimpia kierrosaikoja koko ajovuoroni ajan. Tästäkin opitaan, Puhakka kertoo.

- Kun kilpailusta oli ajettu noin puolet niin Juuso toi auton minulle ja vaikka kaikkeni tein niin en pystynyt mestaruustaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita saavuttamaan. Muutenkin PRO-AM luokan voittanut japanilaisautokunta ajoi yleiskilpailun kolmannelle sijalle eli heille tänään tuskin olisimme pystyneet vastaamaan, mutta kakkossija olisi ehkä ollut saavutettavissa. Vaikka palkintokorokesijoitus on tavoitteidemme mukainen tulos, maistuu se silti vähän karvaalta kun ajatellaan, että olemme nyt tasapisteissä pahimpien kanssakilpailijoidemme kanssa. Sen myötä reilun kuukauden päästä Italiassa tullaan aivan varmasti näkemään huikea taistelu mestaruustittelistä, Eskelinen jatkaa.

Leipert Motorsport tiimin toinen australialainen autokunta kävi huikean taistelun yleiskilpailun palkintokorokesijoituksesta, mutta joutui kilpailun loppumetreillä antautumaan PRO-AM luokan voittaneelle japanilaisten Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnille. Neljäs sija oli silti heille arvokas, koska heidän autokunnan Ben Gerskowski ajaa Italian finaaliviikonloppuna hopeisesta sijasta. Kilpailukausi huipentuu marraskuun puolivälissä Italian Rooman läheisyydessä olevalla Vallelungan radalla, jossa Aasian, Euroopan ja Amerikan sarjojen finaalilähtöjen lisäksi ajetaan myös Lamborghini Super Trofeo ratasarjan maailmanmestaruudesta.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, lauantain osakilpailu, 22.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +8,310sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +18,362sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, sunnuntain osakilpailu, 23.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +12,277sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +39,515sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 10/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 120 pistettä
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 120 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 96 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 80 pistettä
5. Max Wiser (ITA), 50 pistettä

Klikkaa ja katso kuvia kisasta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

22.9.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen voittoon Shanghaissa - Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon

Kymmennettä vuotta ajettavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden yhdeksäs osakilpailu päättyi suomalaisjuhliin kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisen suorituksen ja nousivat kolmannelta sijalta PRO-AM luokan voittoon. Yleiskilpailussa he olivat neljänneksi nopeimpia, vain reilu viisi sekuntia yleiskilpailussa kakkossijan napanneita australialaisia tiimikavereitaan Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia. Voiton myötä Puhakka ja Eskelinen nousivat PRO-AM luokan sarjajohtoon kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.


Shanghain F1-radalla ajetuun 50 minuutin mittaiseen kilpailuun Eskelinen starttasi yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta ja erinomaisen lähtön saatuaan pääsi haastamaan kanssakilpailijoitaan. Koko 22 minuutin ajovuoronsa aikana Mikko sai ajaa täysin omaa suoritustaan ja pystyi pitämään eron kärkikuljettajiin sellaisena, että kilpailun toisella osuudella tallitoveri Juuso Puhakka pääsi nopeasti nousemaan kanssakilpailijoiden imuun ja vakuuttavasti ohitse. Puhakka oli radalla täysin omaa luokkaansa ja suvereenisesti ohitteli kanssakilpailijoitaan siten, että PRO-AM luokan ykkössijan lisäksi Juuso ajoi jopa Lamborghinin tehdaskuljettajan eron kiinni - ja lopulta myös vastustamattomasti ohitse.

Teknisesti täysin murheettoman ja ajosuorituksellisesti täydellisesti sujuneen kilpailun palkintokorokkeella oli riemu ylimillään, koska voiton ja sarjajohdon lisäksi saksalaisen Leipert Motorsport tiimin toinen autokunta teki koko kilpailukauden parhaimman suorituksen ja yleiskilpailun hopeisen palkintokorokesijoituksen myötä tiimipäällikkö Ingo Leipert oli yhtä hymyä.

- Aika-ajoissa PRO-AM luokan kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs sija takasi hyvät lähtökohdat. Lisäksi kun sain erinomaisen startin ja pystyin hyvin vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin niin olen valtavan tyytyväinen omaan suorittamiseeni. Koutsini Jani Kekoni on koko kilpailukauden ajan vaatinut minulta lisää kyytiä ja tänään palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen hän oli hiljaista miestä, joten varmaankin tein asiat oikein. Voitto ja sarjajohto on juurikin sitä mitä me tältä kilpailulta lähdettiin hakemaan eli tavoitteet täytettiin, Eskelinen kertoo.

- Mikko pystyi ajovuorollaan minimalisoimaan eron kanssakilpailijoihini ja kun hän auton minulle toin niin olihan se suuri nautinto ajella ohitse ensiksi PRO-AM -luokan pahimmista kanssakilpailijoista ja sitten vielä bonuksena pääsin haastamaan Lamborghinin tehdaskuljettajia, joista viimeisellä kierroksella sipaisin ohitse. Tosin insinöörini ei oikein asiasta tykännyt, koska ohittamani kuljettaja ajaa PRO-luokan pisteistä ja siten sillä suorituksella ei ollut mitään merkitystä meidän mestaruuspisteiden kannalta. Mutta olihan se hauskaa kiusata sarjaa vuosia hallinneita tähtikuljettajia ja sipaista toisesta sellaisesta ohitse, nuori ja ajotaidoiltaan äärettömän lahjakas Juuso Puhakka jatkaa.

Sunnuntaiseen toiseen Shanghain 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun aika-ajoissa Juuso Puhakka oli koko joukon toiseksi nopein. Näin ollen hän starttaa eturivistä ja tavoitteenaan aivan samanlainen tulos kuin tänään eli PRO-AM luokan voitto. Kilpailukauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 6.40 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghain lauantain osakilpailu, top-3, PRO-AM:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 22 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +6,235sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +9,124sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 9/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 110 pistettä
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 108 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 81 pistettä
4. Prabakaran Kumar (IND), 72 pistettäAikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 20.09.2018 - Puhakka ja Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle - Aasian ratasarjan mestaruustaistelu kiihtyy
- 31.07.2018 - Voimansiirtovika pilasi Mikko Eskelisen ja Henri Arpiaisen Vetomies rallin - Keskeytys kolmannelta sijalta
- 23.07.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä ei päivää ilman palkintokorokesijoitusta - Japanista kaksi podiumia!
- 21.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle voitto Japanin Fujista - Suomalaiskuljettajat uudet sarjajohtajat
- 20.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä
- 01.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu luokkavoitto Japanista
- 30.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen upeasti kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Japanin ensimmäisessä osakilpailussa
- 28.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorojesijoituksia Lamborghini Super Trofeo Suzukan osakilpailuista
- 13.05.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle karvas pettymys Thaimaan toisesta osakilpailusta
- 12.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Thaimaan osakilpailussa - Kaksikko venyi uskomattomaan suoritukseen
- 10.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuviikonloppuun
- 15.04.2018 - Puhakalle ja Eskeliselle ansaittu hopeasija Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Malesian toisesta osakilpailusta
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen vakuuttavasti palkintokorokkeelle Malesiassa - Eskeliselle hulppea 28 saman sarjan palkintosija
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa - Kilpailuista tulossa huikeat jännitysnäytelmät
- 13.04.2018 - Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa alkaa Malesian helteestä
- 09.03.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen suomalaisparina ajamaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voitosta
- 28.01.2018 - Mikko Eskeliselle syvä pettymys Arctic Lapland Rallista - Nuoriso jätti kaikki konkarikuljettajat statistin rooleihin
- 25.01.2018 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen valmiina suureen Arktiseen seikkailuun
- 10.01.2018 - Mikko Eskelinen tuliterällä Skoda Fabia R5 autolla Arctic Lapland Ralliin - Tulossa kovin kilpailu miesmuistiin
- Kauden 2017 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi