Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

23.3.2019 - Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta - Tavoitteena historiallinen tuplamestaruus

Vuodesta 2008 lähtien jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on määrätietoisesti kehittänyt kansainvälistä autourheilu-uraansa ja se työ on palkittu useilla kansainvälisillä autourheilumestaruuksilla sekä lukuisilla muilla palkintokoroke- ja mitalisijoituksilla. 12-vuotisen kilpauransa aikana hän on voittanut useiden Euroopan maiden rata- ja ralliautoilun mestaruuksia, joista tuorein on vuodelta 2018, jolloin hän ja kirkkonummelainen tiimikaveri Juuso Puhakka nappasivat Suomen moottoriurheiluhistorian ensimmäisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden.


Nyt toukokuun puolivälissä Englannin Silverstonesta käynnistyvällä kilpailukaudella Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta brittiläisen Jake Rattenburyn kanssa, joka vuonna 2014 voitti sarjan maailmanmestaruuden. Eskelinen ja Rattenbury kilpailevat EM-sarjan kuudessa osakilpailuviikonlopussa ja lokakuussa Espanjan Jerezissä ajettavissa MM-kilpailuissa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Super Trofeo EVO autolla.

Kumpikin kuljettaja on viimeiset vuodet nauttineet Leipert Motorsportin luottamuksesta ja sen myötä saavuttaneet tavoitteidensa mukaisia tuloksia; Eskelinen on hallitseva Aasian mestari ja Rattenbury voitti tammikuussa Dubaissa ajetun 24 tunnin kestävyyskilpailun perinteikkään tiimin kilpailukalustolla. 14 kilpailua kattavalle kilpailukaudelle heillä onkin vain ja ainoastaan kaksi tavoitetta: Voittaa sarjan Euroopanmestaruuden lisäksi myös Maailmanmestaruus.

- Kilpailukausi 2018 oli 11-vuotisen autourheilu-urani menestyksekkäin kun 12/14 Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoitusta johti lopulta sarjan voittoon. Nyt britti Jake Rattenburyn kanssa yritämme samaa temppua niin EM-sarjasta kuin kauden päättävästä MM-kilpailuista, joissa kummassakin uskomme olevamme erittäin kilpailukykyinen autokunta. Tämä on minulle viides vuosi Leipert Motorsportin kuljettajana ja nämä vuodet ovat Mestaruuden lisäksi palkinneet kahdella hopealla ja MM-pronssilla, joten siksikin tavoitteemme on asetettu osakilpailujen voittoihin ja sarjan mestaruuteen, Eskelinen kertoo.

- On hienoa ollut nähdä, että minun ja Juuso Puhakan mestaruuden myötä myös muiden suomalaiskuljettajien kiinnostus sarjaa kohtaan on kasvanut ja uskon, että kilpailuissa nähdään useita härmäläisiä mittaamassa paremmuuttaan. Vuosi sitten yritykseni GTM Motorsport auttoi Juuso Puhakkaa näyttämään osaamistaan ja nyt ollaan tehdään töitä seuraavien suomalaisten nostamiseksi kansainvälisen GT-autoiluun ympyröihin mahdollistamalla heille parhaimmat mahdolliset lähtökohdat taitojensa näyttämiselle. On ollut ilo ja kunnia saada jaettua tietotaitoani eteenpäin ja nyt onkin ollut mukava seurata kuinka Juuso Puhakka kävi jo nappaamassa Lamborghini Super Trofeo Middle East sarjan hopeasijan, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjan osakilpailuviikonloput pitävät sisällään kaksi tunnin mittaista harjoitusjaksoa, kahdet 15 minuutin mittaiset aika-ajot sekä kaksi 50 minuutin mittaista osakilpailua, joiden aikana on tehtävä pakollinen kuljettajan vaihto. Autokunnat mittaavat paremmuuttaan Euroopan sarjan lisäksi niin Aasiassa kuin Amerikassa, jotka kaikki yhdistyvät lokakuun lopussa Espanjan Jerezissä ajettaviin MM-kilpailuihin.

Televisiolähetykset C More TV-kanavilla ja YouTubessa

Viimeiset viisi vuotta Lamborghini Super Trofeo EM- ja Aasian ratasarjojen tapahtumia on voitu seurata C More TV-kanavan välityksellä. Niin myös tänäkin vuonna kun GTM Motorsport tuottaa koostelähetykset osakilpailuviikonlopuista. Ensiesitykset on nähtävissä Formula-1 osakilpailuja ennen ja uusinnat pyörivät ns. päälähetyksen jälkeen. Lisäksi koosteet on nähtävissä YouTubessa heti C More ensiesityksen jälkeen.

- GTM Motorsportin toimenkuvaan on kansainvälisen autourheilutoiminnan tukeminen ja yksi osa sitä on TV-tuotanto, jota olemme viimeiset viisi vuotta Lamborghini Super Trofeo ratasarjasta tehneet. Tänäkin vuonna teemme tiivistä yhteistyötä MediaGuru Jack Baconin kanssa, joka toteuttaa lähetykset ja muutenkin hoitaa sarjan tiedotustoimintaa Suomeen, sinivalkoisin silmin katsottuna tottakai. Näin mm. maksimoidaan se, että kuljettajien yhteistyökumppanit saavat ansaitsemaansa näkyvyyttä, Eskelinen kertoo.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailuviikonloput 2019:
- 11.-12.05.2019 - Silverstone (Englanti)
- 29.-30.06.2019 - Misano (Italia)
- 13.-14.07.2019 - Zaanvoort (Hollanti)
- 26.-27.07.2019 - SPA-Francorchamps (Belgia)
- 30.-31.08.2019 - Nurburgring (Saksa)
- 24.-25.10.2019 - Jerez (Espanja)
- 26.-27.10.2019 - World Finals, Jerez (Espanja)30.1.2019 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen keskeyttivät kaksi kertaa Arctic Lapland Rallissa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun

Erittäin arktisissa, noin -30 pakkasasteen olosuhteissa ajetussa Arctic Lapland Rallissa niin kuljettajat kuin heidän kilpailukalustonsa oli erittäin kovilla kun pakkasherra piti tunnelman jäätävänä niin kilpa-ajoneuvojen moottoritilassa kuin myös kabiinissa, jossa eristämätön ohjaamo aiheutti hyytäviä ongelmia usealle kilpailijaparille. Yksi murheista kärsinyt oli kymmenettä yhteistä Arctic Lapland Rallia ajaneet Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen, jotka teknisten vaikeuksien seurauksena oli pakotettu keskeyttämään kilpailun, kahdesti.


Luottavaisin mielin arvostetun kilpailun kaksi muuta ns. ratamiestä eli Valtteri Bottasta ja Mika Saloa iäkkäällä Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla haastamaan startannut kaksikko sai mukavan startin kilpailulle kun he sen kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella pystyivät vastaamaan Skoda Fabia R5 autolla ajaneen Salon ja huipputehokkaalla ja modernilla Ford Fiesta RS WRC autolla kilpailleen Bottaksen vauhtiin. Kuitenkin kolmannelle pikataipaleelle matkatessa Mitsubishin moottorissa oleva ns. imusarjan painesensori jäätyi ja matka jäi kesken kun auton moottori ei anturivian seurauksena käynyt kunnolla.

Anturin vaihdon jälkeen toisen kilpailupäivänä ns. superrallisäännön turvin kilpailua 15 minuutin aikasakon myötä jatkanut kaksikko pääsi jälleen mukavaan vauhtiin kunnes aamun ensimmäisen erikoiskokeen loppupuolella kilpurin takaperä alkoi pitämään meteliä ja matka jäi jälleen erikoiskokeen jälkeen kesken. Suurena arktisena seikkailuna tunnettu kilpailu päättyi Eskelisen ja Kapasen osalta suureen pettymykseen, johon kuitenkaan he eivät itse olisi mitenkään voineet vaikuttaa.

- Olimme huolellisesti valmistautuneet kilpailuun ja toiveikkaina erikoiskokeille suuntasimme. Kuitenkaan, koska tällä autolla ei ole kertaakaan kilpailtu näin kylmissä olosuhteissa niin jäätynyt imusarjan painesensori antoi moottorinohjausyksikölle virheellistä tietoa ja sen jälkeen moottori käyttäytyi kaikkea muuten kuin terveellisesti. Kun myöhemmin huoltomiehistö löysi vian ja vaihtoi sensorin niin moottori toimi jälleen normaalisti, Eskelinen kertoo.

- Vaikka keskeytyksen myötä saimme 15 minuuttia aikasakkoa niin silti halusimme toisena kilpailupäivänä lähteä uudestaan nautiskelemaan ns. Tunturirallin tunnelmasta. Kuitenkin se fiilis loppui lyhyeen kun aamun ensimmäisellä erikoiskokeella auton takapäästä alkoi kuulua laakerivikaista ääntä ja kilpailu oli jälleen jätettävä kesken. Pettymys oli valtava kun en tällä kertaa saanut toivomaani mahdollisuutta mitata vauhtia muita ns. ratakuljettajia vastaan, Eskelinen kertaa tapahtumia.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Emil Lindholm, joka lähes näytöstyyliin teki vakuuttavan debyytin Volkswagen Polo GTi R5 autolla. Rallin kaksi aikaisempaa Suomenmestaria eli Teemu Asunmaa ja Juha Salo jäivät lopulta 49,2 ja 59,6 sekuntia Lindholmin ja hänen kartanlukija Mikael Korhosen vauhdista. Valtteri Bottas oli WRC-autollaan yleiskilpailun viidenneksi nopein. Eskelinen antaa täyden tunnustuksen uransa ensimmäisen rallin ajaneelle F1-kuljettajalle.

- Valtteri teki sen mitä todellinen ammattimies tekee eli otti homman haltuun heti ensimetreistä lähtien. Hän ajoi erittäin kypsästi ja paransi vauhtiaan kilpailun edetessä. Samoin teki myös Mika Salo, joka kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa oli lopulta yleiskilpailun 11. nopein kilpailijapari. Toivotaan, että kummatkin pikipinnan erikoismiehet nähdään jatkossakin myös niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Minulla talven rallit oli tässä ja nyt seuraavaksi edessä on tiiviit sopimusneuvottelut kilpailemisesta tulevan kesän muissa kansainvälisissä kilpasarjoissa, Eskelinen avaa seuraavien kuukausien suunitelmiaan.

Lopputulokset Arctic Lapland Rally 2019, yleiskilpailu, top-5:
1. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Volkswagen Polo GTi R5, 1:58:54,0
2. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5, +49,2sek
3. Juha Salo & Topi Luhtinen, Skoda Fabia R5, +59,6sek
4. Henrik Pietarinen & Juha Lummaa, Skoda Fabia R5, +1:13,3sek
5. Valtteri Bottas & Timo Rautiainen, Ford Fiesta RS WRC, +1:59,2sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, tekniset murheet, ek2j ja ek6j

Videoita kilpailusta:
- Arctic Lapland Rally 2019 Tests: https://www.youtube.com/watch?v=OTIH3C1UaUY
- Arctic Lapland Rally 2019 Slowmotion: https://www.youtube.com/watch?v=4tu7xfUkvHI
- Arctic Lapland Rally 2019 EK1: Aittajärvi: https://youtu.be/wSJSNCW8nFU
- Arctic Lapland Rally 2019 EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/YvPm05nTgN8

Kuvia kilpailusta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 24.1.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista
- 10.1.2019 - Mikko Eskelisellä Tunturirallissa tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi