Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä21.9.2017 - Mikko Eskelinen hakee avausvoittoa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuviikonlopusta - Mestaruustitteli panoksena

10-vuotista moottoriurheilu-uraansa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa juhliva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla, jossa edessä on 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajettavat kauden yhdeksäs ja kymmenes 50 minuutin mittaiset osakilpailut.

Kuluvalla kilpailukaudella kuusi PRO-AM luokan palkintokoroketta kahdeksasta mahdollisesta napannut Eskelinen suuntaa toiveikkain mielin Shanghain teknisesti erittäin haastavalle radalle, jossa panoksena ei ole, sen enempää eikä vähempää, kuin mestaruustitteli; PRO-AM luokan sarjajohtaja, hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat 21 pisteen karkumatkalla ennen hopeasijalla olevaa Eskelistä ja Ebenalia. Vastaavasti pronssisijalla oleva australialainen Richard Goddard ja hänen saksalainen tiimikaveri Carrie Schreiner ovat Eskelisen autokunnasta 16 pistettä perässä. Koska yhdestä kilpailusta voittaja saa 15 mestaruuspistettä, on Breukersin autokunnalla mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Eskelinen ja Ebenal ovat siis lähes pakkovoittojen edessä.

- Shanghain Formula-1 rata on aikaisempien Japanin Suzukan kilparadan kanssa teknisesti erittäin haastava; On isoa ja kovaa ajettavaa suoraosuutta ja alati suuntaan ja toiseen kääntyvää pitkää mutkayhdistelmää, joissa kuljettajaan kohdistuvat G-voimat laittavat kehon jokaisen lihaksen töihin. Lisäksi kun kilpailupäiville on luvattu vesisateita niin tiedän jo nyt viikonlopusta tulevan erittäin vaativan. Eikä sitä helpota yhtään se tieto, että olemme pakkovoittojen edessä pitääksemme mestaruustaistelu elossa marraskuun puolivälissä Italian Imolassa ajettaviin finaaleihin, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen minulle entuudestaan täysin tuntemattomaan rataan on mennyt simulaattorissa istumisessa ja rentoutumisessa andalucialaisilla golf-kentillä. Silti toiveikkaina kauden viidenteen osakilpailuviikonloppuun startataan, koska nyt ajetaan täällä kiinassa asuvan kanadalaisen Maxx Ebenalin kotiradalla, jolla hän on urallaan kilpaillut paljon ja tuntee tämän kilparadan kuin omat taskunsa. Näin ollen PRO-AM luokan palkintokoroke on minimitavoitteemme ja tiedän, että meillä on mahdollisuudet ajaa myös voitosta, Eskelinen jatkaa.

Shanghain osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin tänään torstaina ajettavilla epävirallisilla harjoituksilla. Perjantaina edessä on viralliset harjoitukset ja lauantaina aika-ajojen lisäksi ensimmäinen kilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 10. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 11:40. Kumpikin kilpailu näkyy internetin välityksellä ns. live-stream lähetyksenä ja sen osoite julkaistaan Mikko Eskelisen Facebook sivuilla perjantaina: http://www.facebook.com/gtmikko.

Japanin Fujin kilpailuviikonlopun TV-lähetys C More Max kanavalla

Elokuussa Japanin Fujin Formula 1 radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. TV-lähetystä voi perjantaista alkaen katsoa myös Mikon kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 97 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 76 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 60 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia


20.8.2017 - Mikko Eskeliselle ja Maxx Ebenalille upea kakkossija Lamborghini Super Trofeo Japanin Fujista - Kilpailuviikonloppu täynnä draamaa

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa, ja nyt ensimmäistä kokonaista sen Aasian mestaruussarjassa, urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat upean PRO-AM luokan kakkossijan Suomen aikaa sunnuntai-aamuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajetusta kilpailukauden kahdeksannesta osakilpailuista. Kauden kolmannen hopeasijan ja yhteensä kuudennen palkintokorokesijoituksen myötä suomalaiskuljettaja pitää tukevasti hallussaan sarjan hopeasijaa kun ajamatta on vielä Kiinan Shanghain ja Italian Imolan osakilpailuviikonloput.


Lauantaisessa seitsemännessä kilpailussa jarrumurheiden takia neljännelle sijalle jäänyt saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko starttasi PRO-AM luokan kärkisijalta toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Draamaa ei vaihtelevissa olosuhteissa ajetulta puuttunut kun se alkoi jo heti ensimmäisestä mutkasta, jossa edelliset kolme osakilpailua luokkansa voittanut japanilaiskuljettaja Toshiyaki Ochiai syöksyi pääsuoran päässä olleeseen tiukkaan oikealle kääntyneeseen mutkaan puolittain radan ulkopuolelta eikä hän saanut autoa pysähtymään ajoissa vaan osui niin Eskelisen autokunnan Maxx Ebenalin ajamaan autoon kuin kahteen muuhun kanssakilpailijaan. Osuman myötä Ebenal putosi kärkisijalta kolmanneksi ja samalla yleiskilpailun kymmeneksi, josta hän kuitenkin pystyi 23 minuutin ajovuoronsa aikana nousemaan takaisin PRO-AM luokan johtoasemaan.

Epäonnistuneen syöksyn seurauksena kilpailun tuomaristo langetti Ochiaille varikon läpiajorangaistuksen ja hänen autokuntansa jäi sen myötä kolmanneksi. Eilinen hopeatyttö, saksalainen Carrie Schreiner joutui myös osalliseksi kolariin, jonka myötä hän kärsi rengasrikon ja sen seurauksena jäi tänään palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle. Kilpailun puolivälissä Ebenal toi auton Eskeliselle, joka pitkään yritti pidätellä suvereenisesti PRO-AM luokan sarjajohtajaa Rik Breukersia takanaan. Kuitenkin, avausmutkan osumasta johtuen auton ohjaus ei ollut enää iskussa ja Eskelinen joutui vikuroivalla autollaan lopulta taipumaan ammattilaiskuljettajan painostuksen alla. Silti kauden kolmas hopeasija ja toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitivät suomalaiskuljettajan hymyn herkässä.

- Kun televisiokuvista näin kanssakilpailijan syöksyn ja osumisen tallitoveriini Maxx Ebenaliin niin olin satavarma, että kilpailumme loppuisi siihen. Onneksi Maxx pääsi jatkamaan ja suorituksensa päätteeksi toi auton minulle PRO-AM luokan kärkisijalla. Kun omaa kilpailusuoritustani lähdin tekemään niin välittömästi huomasin, että ainakin renkaiden aurauskulmat olivat sekaisin ja se näkyi alavireisissä kierrosajoissani enkä siten voinut taistella Breukersia vastaan. Kun hän lopulta suhahti ohitseni niin päätin jättää taistelun sikseen ja tyytyä toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, jotka olivat enemmän kuin tervetulleita eilisen jarrumurheiden jälkeen, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteessa kahdeksan osakilpailun jälkeen hollantilainen Rik Breukers ja hänen hongkongilainen tallitoveri Nigel Farmer ovat jo karanneet 21 pisteen karkumatkalle. Vastaavasti kolmantena oleva saksalainen Carrie Schreider ja hänen australialainen tallitoveri Richard Goddard ovat meistä 16 pistettä, joten luottavaisin mielin saamme kuukauden päästä jatkaa kilvanajoa Kiinan Shanghaissa. Realistisesti ajateltuna mikäli Breukers ei seuraavissa keskeytyksiä ota niin hänen autokuntansa tulee tämän sarjan voittamaan ja vastaavasti ilman murheita meille on tarjolla hopeasija. Toisaalta kun muistetaan, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa niin nöyränä kilpailu kerralla mennään ja katsotaan miten meidän niissä käy, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi, eiliseen tapaan, japanilainen Kei Francesco Cozzolino ja hänen malesialainen Afiq Yaziz. Käytännössä eilisenkin voiton myötä he ovat jo varmistaneet PRO-luokan Aasian sarjamestaruuden kun kakkossijalla ollut, Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui varaslähtöön ja liian lyhyeen varikkopysähdykseen, joiden myötä heille jäi käteen vain kaksi viidettä sijaa. Muutenkin koko kilpailua sävytti tuomariston langettamat ns. Stop and Go rangaistukset niin varaslähdöistä kuin osumisista kanssakilpailijoihin.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan viides ja samalla viimeistä edellinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun neljäntenä viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #1 osakilpailu, la 19.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), 28 kierrosta
2. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU)
3. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG)
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #2 osakilpailu, su 20.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +17,245sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), +59,235sek
4. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 97 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 76 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 60 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia

Klikkaa ja katso kuvia kisasta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 19.08.2017 - Jarrumurheet jättivät Eskelisen neljänneksi Japanin Fujin lauantaina
- 17.08.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal haastajina Japanin Fujin Formula 1 -radalle
- 29.07.2017 - Eskelinen jälleen palkintokorokkeelle Nelivetomies rallissa
- 26.07.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tavoittelevat Nelivetomies ralli voittoa
- 25.06.2017 - Mikko Eskelinen juhli Juhannusta Suzukan Formula 1 radan palkintokorokkeella
- 24.06.2017 - Mikko Eskeliselle kitkerä pettymys Japanin ensimmäisestä kisasta
- 22.06.2017 - Mikko Eskelinen hakee kauden viidettä palkintokorokesijoitusta Japanista
- 21.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal kakkossijalla Thaimaan kisaviikonlopun jälkeen
- 20.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal palkintokorokkeelle Thaimaan kuumuudessa
- 18.05.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tavoittelevat palkintoja Thaimaasta
- 09.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal PRO-AM luokan toisena avauskilpailujen jälkeen
- 08.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal avasivat palkintokorokesijoituksella Malesiassa
- 07.04.2017 - Eskelinen ja Ebenal tyydyttävistä asetelmista Malesian avauskilpailuihin
- 06.04.2017 - Eskelinen tähtää palkinnoille Lamborghini Super Trofeo Aasian avauksessa
- 15.02.2017 - Eskelinen nautiskellen Mikkelin SM-rallin kautta Muuramen rallisprinttiin
- 28.01.2017 - Mikko Eskelinen nopein WRC-kuljettaja Arctic Lapland Rallissa
- 26.01.2017 - Eskelinen toiveikkaana WRC-autollaan Tunturirallin upeille erikoiskokeille
- 17.01.2017 - Eskelinen ja Kapanen nautiskelemaan kovatasoiseen Arctic Lapland Ralliin
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi