Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

27.7.2019 - Kanssakilpailija keilasi Mikko Eskeliselle keskeytyksen Belgian SPA-Francorchampsin toisesta Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailusta

Perjantaina ajetussa kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury kokivat täydellisen kilpailupäivän kun he ensiksi aika-ajoissa pitivät kaksi kertaa AM-luokan nopeinta vauhtia ja myöhemmin iltapäivällä ajetusta kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta nappasivat täydet mestaruuspisteet. Kuitenkin kovin odotuksin toiseen osakilpailuun startannut kaksikko joutui kilpailun neljännellä kierroksella puolalaisen kanssakilpailijan kolaamaksi ja auton takapäähän kohdistuneiden vahinkojen seurauksena he joutuivat jättämään kilpailun kesken. Kaksikon tuskaa lisäsi ranskalaisen sarjajohtajan voitto ja siten karkaaminen jo lähes tavoittamattomaan 23 pisteen johtoasemaan kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.


Eskelinen oli tulta ja tappuraa kohdattuaan varikolla myöskin kolarivaurioiden seurauksena keskeyttämään joutuneen ja ongelmat aiheuttaneen puolalaisen kanssakilpailijansa.

- Pääsin lähdössä hyvin AM-luokan johtoasemassa matkaan ja sain tehtyä eroa niin sarjajohtaja Nicolas Gomariin kuin pronssisijalla ajavaan Robert Zwingeriin kunnes kokonaan toisen luokan puolalainen kanssakilpailija osui jarrutuksessa autoni peräpäähän ja aiheutti spinnauksen, jonka aikana hän vielä uudestaan niittasi autonsa keulalla pyörähtäneeseen autooni. Siinä osumassa hajosi niin iskunvaimennin kuin tukivarsi ja kilpailu jäi kesken, Eskelinen kertoo.

- Kyllä siinä härmäläinen veri kiehahti kun hetkeä myöhemmin tämän sankarin varikolla tapasin. Nollapisteet tarkoittivat sitä, että unelma Euroopanmestaruudesta on nyt täysin sarjajohtaja Nicolas Gomarin käsissä ja vaikka hän ottaisi yhden keskeyksen jäljellä olevista neljästä kilpailusta niin siltikin hän säilyttäisi sarjajohdon, joten kieltämättä vaikeaksi meni. Tämä olisi helppo hyväksyä jos olisin itse aiheuttanut keskeytyksen, mutta kun mestaruustaistelun ulkopuolinen kanssakilpailija lähes tahallaan ajaa perään ja pilaa kilvanajon niin kyllä siinä kaveri on palautteeni täysin ansainnut, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Saksan Nurburgringin perinteikkäällä radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 8/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +0,322sek
3. Antonios Wossos (GRE), +28,256sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +32,632sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +57,255sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 8/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 102 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 70 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 53 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä


26.7.2019 - Mikko Eskeliselle makea voitto SPA-Francorchampsista - Sarjajohtaja enää kahdeksan pisteen päässä

Belgian SPA-Francorchampsin perinteikkäällä Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden seitsemännessä osakilpailussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury saalistivat maksimimäärän jaossa olleissa mestaruuspisteistä kun ensiksi he kilpailujen aika-ajoissa nakuttivat kaksi AM-luokan paalupaikkaa ja hetkeä myöhemmin naatiskelivat makoisan AM-luokkavoiton kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta.

Helteisen kuumissa olosuhteissa ajettuun kilpailuun Jake Rattenbury starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja mahtavan startin myötä nousi viidennelle sijalle, jossa hän rauhassa sai kasvattaa AM-luokan johtoasemaansa aika kuljettajan vaihtoon saakka. Myös Mikko Eskelinen teki takuuvaramaa työtä ja toi auton luokkavoittajana maalilipulle. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi kolmanneksi, pokkasi Eskelinen ja Rattenbury seitsemän mestaruuspistettä enemmän kuin sarjajohdossa edelleen kahdeksalla pisteellä jatkava ranskalainen Nicolas Gomar.

Voitto oli Mikolle ja Jakelle enemmän kuin tärkeä, koska he tiesivät, että heidän olisi, keinolla millä hyvänsä, oltava sarjajohtajaa nopeampi ja siten saada hänen etumatkaansa kurottua umpeen. Suunnitelma onnistui täydellisesti ja sitä samaista on tarkoitus jatkaa myös huomisessa Belgian toisessa osakilpailussa, johon on kuitenkin luvattu erittäin rankkaa ukonilmaa.

- Lähtökohdat kilpailuviikonlopulle olivat sellaiset, että meidän olisi laitettava kaikki osaamisemme peliin, jotta sarjajohtajan pystyisimme voittamaan. Mielestäni siinä onnistuimme enemmän kuin hyvin kun Jake ajoi oman aika-ajonsa AM-luokan suvereenin paalupaikan ja minäkin onnistuin olemaan nopein, mutta vain 0,012 sekunnin erolla. Siltikin kaksi bonuspistettä takasi hyvät lähtökohdat trooppisen olosuhteen osakilpailuun, jossa Jake karkasi alussa maisemaan ja minun oli sitten helppo työ puolustaa hänen ajamaa etumatkaansa, Eskelinen kertoo.

- Tänään jälleen nähtiin se, että kun emme tee virheitä niin pystymme voittamaan. Nyt saatiin seitsemän mestaruuspistettä otettua eroa umpeen ja kun huomenna vielä pystyisimme sitä lisää kutistamaan niin syksyn kilpailuihin jäisi oikein mukavat lähtökohdat. Nyt hetki vielä nautitaan voitosta ja sitten käännetään katseet huomista kohden, jossa tosiaan luvassa on tulikuuman kesäjakson päätteeksi tuleva synkkä ukonilma. Vettäkin on luvattu sen verran, että meidän jälkeemme starttaava 24 tunnin kestävyysajon kilpailunjärjestäjä on myös huolissaan huomisesta kelistä, Eskelinen jatkaa.

Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa Suomen aikaa klo 12.55 ja myös se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 7/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +2,591sek
3. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +5,109sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +34,536sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +59,235sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 7/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 87 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 58 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 45 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä


25.7.2019 - Mikko Eskelisellä edessä hikinen urakka Belgian SPA-Francorchampsissa - Kilvanajo Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruudesta kovenee

Keski-Eurooppaa piinaavassa intensiivisessä +40c lämpöasteen helteessä ajettavaan Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden neljänteen osakilpailuviikonloppuun sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttaa toiveikkain mielin. Kolmen ajetun osakilpailuviikonlopun ja yhteensä kuuden kilpailun jälkeen hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan PRO-AM luokan mestari ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury ovat tukevasti sarjan hopeasijalla kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko avasi kilpailuviikon lupaavasti kun kaksikko oli torstain vapaiden harjoitusten toiseksi nopein AM-luokan kilpailijapari ja sen myötä tavoitteet on asetettu kahteen osakilpailuvoittoon. Nyt perjantaina ja lauantaina ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa jälleen on luvassa periksiantamatonta kilvanajoa, jossa yhteenkään virheeseen ei ole varaa, koska 15 mestaruuspistettä edellä oleva sarjajohtaja Nicolas Gomar ei saisi enää päästä yhtään enempää karkuun. Gomar on tiedostanut asian ja ottanut tiimikaverikseen hieman itseään nopeamman maanmiehensä Gillet Vanneletin, joka on pitkällä autourheilu-urallaan voittanut niin GT3-luokan Euroopanmestaruuden. Näin kilpailu AM-luokan Euroopanmestaruudesta kovenee ja vielä vähemmän Mikolla ja Jakella on varaa yhteenkään virheeseen kilpailusuorituksiensa aikana.

- Olosuhteet ovat todella paahtavan helteiset kun Keski-Eurooppaa paistava 40 lämpöasteen helle erityisesti piinaa tätä Belgian SPA-Francorchampsin aluetta. Autot, tiimit ja kuljettajat ovat kovilla ja siksi aikaisemmissa kilpailuissa itsestään ajanut sarjajohtaja Nicolas Gomar ajaa tässä kilpailussa pelottavan nopean ranskalaisen maanmiehensä kanssa. Näin myös hänen autokuntansa yrittää maksimoida autonsa suorituskyvyn lähdöstä maaliin saakka, koska kuukausi sitten Italian Misanon samaisen paahteen alla Gomar hyytyi kilpailun loppuhetkillä. Vanneletin myötä meidän autokunnallemme tuli myös lisää haastetta kun mestaruutta ajatellen meidän nimenomaisesti olisi oltava Gomarin autokuntaa nopeampi, Eskelinen kertoo.

- Torstain harjoituksissa pidimme AM-luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja siten ihan luottavaisin mielin nyt perjantaina ajettaviin aika-ajoihin sekä ensimmäiseen osakilpailuun starttaamme. Olen pitkällä autourheilu-urallani useasti tällä SPA-Francorchampsin perinteikkäällä F1-radalla kilpaillut ja myös hyvin menestynyt, joten parhaamme tehdään ja katsotaan sitten mihin ne suoritukset sitten riittääkään. Siltikin tiedämme, että nyt jos Gomar on meitä nopeampi niin mestaruustaistelussa on silloin jo ratkaisun makua eli ilmassa on jo ns. pakkovoittojen tuntumaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan aika-ajot ajetaan perjantaina klo 10.30 ja ensimmäinen osakilpailu käynnistyy klo 14.20. Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa klo 12.55. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

HUOM HUOM! Muista myös katsoa kaksi viikkoa sitten Hollannin Zandvoortin osakilpailujen koostelähetykset C More TV-kanavilta, jonka ensiesitys on sunnuntaina vain hetkeä ennen Saksan F1-kilpailun lähtöä.
- su 28.07.2019 klo 14:35 - C More Max
- ma 29.07.2019 klo 20:00 - C More Sport 1
- ti 30.07.2019 klo 18:30 - C More Max
- ke 31.07.2019 klo 16:00 - C More Max
- to 01.08.2019 klo 17:45 - C More Max
- pe 02.08.2019 klo 18:05 - C More Max
- la 03.08.2019 klo 12:10 - C More Sport 114.7.2019 - Mikko Eskelinen jatkaa hopeasijalla Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa - Hollannin Zandvoortin kilparata näytti jälleen vaativuutensa

Hollannin Zandvoortin entisellä, ja myös tulevalla, Formula-1 kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa yltänyt tavoitteisiinsa vaan kaksikko joutui tyytymään ensimmäisen kilpailähdön palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi toisen lähdön kuudenneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Vaikka ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar nappasi 10 sarjapistettä enemmän, jatkaa Eskelinen ja Rattenbury tukevasti sarjan hopeasijalla kun puolet kilpailukauden 12 osakilpailusta on nyt ajettu.


Lauantain osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin kaksikko ajoi erinomaisen ja tiukan 50 minuutin mittaisen kilpailun, joka värikkäiden vaihden jälkeen päättyi lopulta AM-luokan kolmanteen sijaan, vain 1,5 sekuntia voittajalle ja 0,4 sekuntia kakkossijalle ajaneita kanssakilpailijoita hitaampana. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi neljänneksi, sai Eskelinen ja Rattenbury kaksi pistettä kurottua hänen etumatkaansa umpeen.

Sunnuntain kilpailupäivä valkeni sateisissa merkeissä ja epävakaan sään myötä kilpailussa sattui ja tapahtui rengasruletin ja kahden turva-autoa vaatineen tapahtuman seurauksena. Sarjan ainoan suomalaiskuljettajan kilpailu meni pipariksi kun väärinkäsitys renkaan vaihdon kanssa pakotti Mikon vierailemaan ylimääräisen kerran varikolla. Lisäksi kun hetkeä myöhemmin liukkaat olosuhteet pääsivät yllättämään kovavauhtisen radalta suistumisen verran niin tuloksena oli pettymyksellinen AM-luokan kuudes sija. Kaiken kukkuraksi kun mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija jätti sortumatta amatöörimäisiin virheisiin ja voitti toisen osakilpailun niin Eskelinen ja Rattenbury lähtevät 15 pisteen takaa-ajomatkasta sarjan seuraavan Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajettavaan osakilpailuviikonloppuun.

- Kun lauantaina hävittiin voitto vain 1,5 sekunnilla ja sunnuntaina tehtiin typerä virhe renkaan vaihdon kanssa niin kyllä isosti nyt harmittaa. Minulle ja uudelle insinöörilleni sattui kommunikaatiossa virhe kun ymmärsin hänen radiosanomat lähtöluvaksi kuljettajan vaihdosta. Kuitenkin se viesti oli tarkoitettu mekaanikoille renkaan vaihdon suhteen ja näin kierrosta myöhemmin minun oli sitten tultava vaihdattamaan sadekelin renkaat alle. Siinä hävittiin voiton lisäksi kaikki muutkin palkintokorokesijoitukset, Eskelinen kertoo.

- Kaksi sijaa lisää tuli takkiin kun kilpailun loppupuolella ohitin hitaamman auton, joka pääsuoran päähän jarrutti aivan liian aikaisin - ja minä taas aivan liian myöhään. Siitä mentiin kauas hiekoille, josta kuitenkin pääsin palaamaan radalle lähes 15 sekuntia myöhemmin ja siinä pääsi kaksi AM-luokan kanssakilpailijaa ohitse. Koska nämä virheet maksoivat meille 10 mestaruuspistettä niin sen myötä loppukauden teemana tulee olemaan vain omaan ajoon keskittyminen ja virheiden minimoiminen, koska tiedämme, että ajamalla voimme sarjajohtajan jokaisessa kilpailussa voittaa, mutta näitä typeriä virheitä tekemällä ei, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja jatkuu jo kahden viikon päästä Belgian SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonlopulla, jonka ns. päälähtönä on legendaarinen 24 tunnin kilpailu. Suomalaismenestystä Hollannin Zandvoortin radalta saavutti Aaro Vainio, joka lauantain GT3-luokan EM-osakilpailussa nappasi upeasti Silver -luokan voiton.

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #1, lauantai 13.7.2019, AM-luokka, top-5:

1. Robert Zwinger (SLK), 29 kierrosta
2. Bakker & Harkema, +1,102sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +1,574sek
4. Nicolas Gomar (FRA), +14,798sek
5. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #2, sunnuntai 14.7.2019, AM-luokka, top-3:
1. Nicolas Gomar (FRA), 26 kierrosta
2. Mathis Bakker (NDL) & Paul Horkema (NDL), +0,245sek
3. Antonios Wossos (GRE), +21,277sek
---
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 1 kierros12.7.2019 - Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeon Euroopanmestaruussarjassa jatkuu Hollannin Zandvoortin entisellä F1-radalla - Kahdeksan vuotta sitten 220km vauhdista ratavalliin

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury pitävät hallussaan sarjan AM-luokan hopeasijaa kun kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu ajetaan nyt Hollannin Zandvoortin ns. vanhan liiton kilparadalla. Kaksi viikkoa sitten Italian Misanossa Eskelinen ja Rattenbury saavuttivat lähes täyden pistepussin ja sillä samalla kaavalla he aikovat nyt jatkaa teknisesti erittäin haastavalla kilparadalla, jossa 25-vuoden tauon myötä, vuonna 2020, ajetaan jälleen Formula-1 osakilpailu.


Zandvoortin 4,1 kilometrin mittaiselle areenalle Eskelinen astelee kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2011 hän kilpaili Rata-autoilun GT3-luokan Euroopanmestaruussarjassa ja silloin tuloksena oli koko hänen 12-vuotisen autourheilu-uran hurjin ulosajo; Aika-ajoissa hän, 220km vauhdista meneetti Ford GT kilpa-ajoneuvon hallinnan ja kova osuma ratavalliin päättyi ambulanssikyytiin. Traumoja tilanteesta ei kuitenkaan jäänyt ja sen myötä hän luottavaisin mielin suuntaa tuleviin kahteen vapaaseen tunnin mittaisen harjoitusjaksoon, aika-ajoihin sekä kahteen 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun radalla, joka on lähes kaikille sarjan kuljettajille kokonaan uusi tuttavuus.

- Sarjatilanne kertoo sen, että olemme mestaruustelussa hyvin mukana ja sen myötä tavoitteemme on asetettu sellaisiksi, että sunnuntaina tältä radalta kotiin lähdetään sarjajohdossa. Olen niitä harvoja kuljettajia, jolta löytyy kilpailukokemusta tältä todella syheröiseltä ja teknisesti erittäin haastavalta radalta, jolla on vuonna 1985 edellisen kerran ajettu Formula-1 kilpailu. Sen myötä olen myös niitä harvoja kuljettajia, jotka ovat täällä välittömästi rataa reunustavaan seinään kolahtanut, joten tiedän myös sen, että yhteenkään ajovirheeseen ei ole varaa, koska radan reunustan turva-alueet ovat olemattomat ja siten erityisen tarkkana pitää koko ajosuorituksen ajan olla, Eskelinen kertoo.

- Tällä todella kapealla ns. 70-luvun perinteikkäällä kilparadalla ei oikein kunnollisia ohituspaikkoja tahdo olla ja siten aika-ajojen merkitys tulee korostumaan. Haastetta ei siis kilpailuviikonlopusta tule puuttumaan myöskään sen takia, että tiimikaverini Jake Rattenbury ei myöskään tällä radalla ole ikinä aikaisemmin kilpaillut. Siltikään pelkäämään ei lähdetä vaan otetaan italialaista härkää sarvista ja lähdetään tekemään työt niin hyvin kuin vain osaamme, jotta lauantain ja sunnuntain osakilpailuissa olisimme paremmat kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kilpakumppanit, ranskalainen Nicolas Gomar ja italialainen Raffaele Giannoni, Eskelinen jatkaa.

Lauantain osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 17.05 ja sunnuntaina klo 11.05. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä internetin välityksellä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Edellisen Misanon osakilpailun TV-koostelähetyksen ns. ensiesitys näkyy C More Max TV-kanavalla sunnuntaina 14.7.2019 klo 14:30 vain hetkeä ennen Silverstonen F1-kilpailua. Lisäksi C More lähettää yhteensä seitsemän uusintalähetystä. Lisäksi lähetys on ensiesityksen jälkeen nähtävissä Mikon kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Italia Misano TV-koostelähetys:
- Su 14.07.2019 klo 14:30: C More Max
- Ma 16.07.2019 klo 23:05: C More Sport 1
- Ti 17.07.2019 klo 18:40: C More Sport 2
- Ke 18.07.2019 klo 21:50: C More Max
- To 19.07.2019 klo 20:00: C More Sport 2
- La 21.07.2019 klo 20:05: C More Sport 1
- Su 22.07.2019 klo 16:00: C More Max
- Ke 25.07.2019 klo 21:25: C More Sport 1

Muista katsoa myös:
- Zandvoort 2011 Crash: https://youtu.be/N0HIndMns9A?t=132
- Lamborghini Super Trofeo Europe Misano: MikkoCam: https://youtu.be/nVrI5aZQX4s
- Lamborghini Super Trofeo Europe Silverstone: TV-lähetys: https://youtu.be/1pl50Hhtgj0
- Lamborghini Super Trofeo Europe Silverstone: MikkoCam: https://youtu.be/gW5Oe-qYAC430.6.2019 - Mikko Eskeliselle ja Jake Rattenburylle lähes täysi pistepotti Italian Misanosta - Voiton ja kakkossijan myötä kaksikko nousi kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa


Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa lähes täydellistä työtä Italian Misanon tulikuumissa olosuhteissa ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruuussarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa kun kaksikko saavutti lauantain yökilpailussa mahtavan AM-luokan toisen sijan ja sunnuntaina he juhlivat täysiä mestaruuspisteitä palkintokorokkeen korkeimmalla askelmalla. Lähes täyden pistepotin myötä kaksikko nousi haastamaan ranskalaista sarjajohtaja Nicolas Gomaria, joka on enää vain viiden pisteen päässä.

Lauantain keinovalaistuksessa ajettuun yökilpailuun saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autolla startannut kaksikko lähti matkaan AM-luokan kuudennesta lähtöruudusta. Mikko avasi erinomaisesti ja pystyi nousemaan kaksi sijaa kunnes 15 minuutin kilvanajon jälkeen turva-auto tuli radalle kanssakilpailijan ulosajon seurauksena. 10 minuutin jälkeen turva-auto poistui radalta ja kuljettajan vaihdon jälkeen tiimikaveri Jake Rattenbury kylmästi latasi kolmesta kanssakilpailjasta ohitse ja toi auton maalilipulle AM-luokan toiseksi nopeimpana. Kaksikon suoritus oli vähintäänkin erinomainen, koska koko kilpailun ajan autoa vaivasi laturin temppuilu, joka taukoamatta antoi kilpurin kojetauluun varoituksia. Kuitenkin Mikko ja Jake päättivät ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi ja se periksiantamaton yritys palkittiin mestaruustaistelun kannalta kultaakin kallimmilla 12 mestaruuspisteellä.

- Niin aika-ajoissa, kuin koko lauantaisen kilpailun ajan, meitä vaivasi puoliksi toimimaton laturi, jonka myötä kovasti vaihdellut sähköjännite antoi kojetauluun varoituksia. Olin aivan viittävaille keskeyttää kilpailun moottoririkkoa välttääkseni, mutta onneksi insinöörimme käskytti meitä ajaa niin kauan kunnes auto vain liikkuisi. Lisäksi kun pystyimme lyömään mestaruustaistelua kannalta ajatellen pahimman kanssakilpailijamme niin enemmän kuin tyytyväisiä olimme toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, Eskelinen kertoo.

Sunnuntaina samaisessa hellesäässä alettuun toiseen kilpailun kaksikko starttasi AM-luokan hopea- ja yleiskilpailun yhdeksänneltä sijalta. Tiimi oli yötauon aikana selättänyt tekniset murheet ja sen myötä Jake nousi nopeasti luokkajohtoon, jota kuljettajan vaihdon jälkeen Eskelinen erinomaisesti puolusti maalilipulle saakka. Näin kilpailukauden kolmas palkintokorokesijoitus ja ensimmäinen voitto näki päivänvalon. Lisäksi kun toinen mestaruustaistelun kannalta pahin toinen kanssakilpailija Raffaele Giannoni sortui ajovirheeseen ja nollapisteisiin niin Mikko ja Jake nousivat sarjatilanteessa AM-luokan hopeasijalle, vain viisi mestaruuspistettä sarjajohtajaa perässä.

- Yötauon aikana Leipert Motorsport taikoi automme tekniset murheet pois ja pääsimme tosissamme ajamaan kilpailukauden ensimmäisestä voitosta. Jake avasi mahtavasti ja pystyi nostamaan meidät luokkajohtoon, jota minä kaikin mahdollisin keinoin puolustin maalilipulle saakka. Lopulta 50 minuutin kilvanajon jälkeen voitimme sarjajohtajan 1,566 sekunnin marginaalilla, joten kyllä niin minä kuin tiimikaverini teimme täydellistä työtä kilpurin ratin takana. Lisäksi kun keräsimme enemmän mestaruuspisteitä kuin kilpailijamme niin tyytyväisiä voimme olla myöskin siksi, että emme aikaisemmin ole tällä radalla kilpailleet. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja jälleen tiedämme, että Euroopanmestaruus on täysin omissa käsissämme, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarja jatkuu jo kauden viikon päästä Hollannin Zandvoortin kilparadalla ajettavissa kaudessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa. Eskelisen lisäksi Italian Misanossa suomalaismenestystä täydensi Aaro Vainio, joka oli sunnuntain osakilpailussa GT3-luokan EM-sarjan kolmanneksi nopein.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) la 29.6.2019: AM-luokka, top-5
1. Raffaele Giannoni (ITA), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +4,488sek
3. Nicolas Gomar (FRA), 10,564sek
4. Robert Zwinger (SLK), 15,356sek
5. Cyril Leimer (CHE), +18,596sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano (Italia) su 30.6.2019: AM-luokka, top-5

1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 29 kierrosta
2. Nicolas Gomar (FRA), +1,566sek
3. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), 7,682sek
4. Cyril Leimer (CHE), +11,847sek
5. Federico Paolino (ITA) & Massimo Mantovani (ITA), +32,255sek

Klikkaa ja katso kuvia kisasta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 28.06.2019 - Mikko Eskelinen haki Rallicrossin SuperCar testeistä vauhtia Italian Lamborghini Super Trofeo osakilpailuihin
- 12.05.2019 - Varikkosuoran ylinopeus kostautui Eskeliselle ja Rattenburylle Englannin Silverstonessa
- 11.05.2019 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja käynnistyi suomalaisittain kolmossijalla - Eskelinen ja Rattenbury jäi voitosta vain 4 sekuntia
- 10.05.2019 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan EM-titteliä - Kilpailukausi alkaa Silverstonen F1-radalta
- 02.04.2019 - GTM Motorsport mukaan Luka Nurmen vauhtiin
- 23.03.2019 - Mikko Eskelinen hakee Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruutta - Tavoitteena historiallinen tuplamestaruus
- 30.01.2019 - Arctic Lapland Ralli keskeytyi kaksi kertaa - Jäätynyt MAP-anturi ja rikkoontunut takaperä katkaisi kaksikon juhlakilpailun
- 24.01.2019 - Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista
- 10.01.2019 - Mikko Eskelisellä Tunturirallissa tavoitteena olla nopein ns. ratakuljettaja
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi