Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

26.6.2020 - Euroopan ratasarjat käynnistyvät elokuussa - Suomenmestarit Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Euroopanmestaruudesta

Alun perin kansainvälisen rata-autoilun kilpailukausi piti käynnistyä maaliskuun lopulla Malesian Sepangin entisellä Formula-1 radalta, jossa suomalaiskuljettajat, kuopiolainen Elias Niskanen ja Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen piti aloittaa urakkansa Lamborghini Super Trofeo Aasian kilpasarjassa. Kuitenkin maailmanlaajuisen Koronavirus -pandemian myötä sarja peruuntui ja siten myös heidänkin kilpailuohjelmansa meni uusiksi.


Nyt kun Euroopassa pandemia on vihdoin alkanut hellittämään niin sen myötä valtioiden rajat ovat avautumassa niin siten myös kilpa-ajoneuvojen moottoreita ollaan käynnistämässä. Kuitenkaan, koska kaudella 2020 ei Aasian ratasarjaa ajeta, tullaan Niskanen ja Eskelinen näkemään Lamborghini Super Trofeo Euroopan ratasarjan PRO-AM luokassa, jossa he saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla tavoittelevat 10 osakilpailun mittaisen kilpasarjan mestaruutta.

Eskelinen suuntaa jo uransa 13 kansainväliseen kilpailukauteen hallitsevana Lamborghini Super Trofeo EM-pronssimitalistina. Vuodesta 2014 lähtien Lamborghini Super Trofeo Euroopan ja Aasian ratasarjoja ajanut suomalainen on viimeisen kuuden kilpailukauden aikana voittanut niin Aasian mestaruuden kuin kolme muuta mitalisijoitusta. Hänen viimeisin titteli on vuodelta 2018, jolloin hän nappasi Aasian PRO-AM -luokan mestaruuden espoolaisen Juuso Puhakan kanssa.

Vuonna 2014 Kartingin KFJ-luokan NEZ-sarjan pronssitilan jälkeen Elias Niskanen nousi ajamaan kotimaisen rata-autoilun Formula Ford -luokkaan ja se vuonna 2016 palkittiiin Suomenmestaruudella sekä kaudella 2018 Suomen CUP-mestaruudella. Nousijohteinen ura laajeni kansainväliseksi kun vuonna 2019 Niskanen ajoi Aasian Formula Renault sarjaa, jossa oli lopulta neljänneksi nopein.

Kuopiolaisen tie Lamborghini Super Trofeo EVO auton rattiin vei suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin järjestämän ns. Shoot Out tilaisuuden kautta, jossa niin Elias Niskanen teki poikkeuksellisen vahvan suorituksen.

- Kun vuonna 2019 tein taustajoukkojeni ja yhteistyökumppaneideni kanssa päätöksen lähteä kilpailemaan Aasian Formula Renault sarjaan niin samalla jo suunnittelimme tulevaa eli siirtymistä GT-autoihin. Moottoriurheilussa nopeille kuljettajille on aina kysyntää ja siten tavoitteena on nyt näyttää osaamiseni ja siten edetä ammattilaisuralla eteenpäin. Kaksi vuotta sitten Juuso Puhakka voitti Aasian ratamestaruuden ja se kaudelle 2019 avasi hänelle oven Lamborghinin tehdastiimin alaiseen tiimiin josta tie on vienyt GT3-auton rattiin, Niskanen kertoo.

- Lokakuussa 2019 Barcelonan ns. Shoot Out tilaisuudessa sain yhden testipäivän verran näyttää osaamistani ja kun täytin myös omat asettamani tavoitteet niin tiesin, että suunnitelmassa hypätä GT-auton rattiin on oikea ratkaisu. Lisäksi kun nyt saan tiimikaverikseni sarjan jo kertaalleen voittaneen ja kolme muuta mitalisijoitusta saavuttaneen toisen suomalaiskuljettajan niin lähtökohdat ovat erittäin hyvät; Mikolta löytyy runsaasti kilpailukokemusta kaikilta ajettavilta radoilta ja tiimillä on lähes kymmenen vuoden kokemus samasta sarjasta niin luottavaisin mielin alkavaan kilpailukauteen starttaamme, Niskanen kertoo.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 käynnistyy elokuun toisella viikolla Italian Misano Adriaticon kilparadalta, josta noin kuukauden välein matkataan Saksan Nürburgringin, Espanjan Barcelonan ja Belgian SPA-Francorchampsin kilparadoille. Poikkeuksellinen vuosi huipentuu marraskuun puolivälissä Etelä-Ranskan Paul Ricardin Formula-1 radalle, jossa ei koskaan ole ajettu näin vuodenaikaan nähden myöhäiseen ajankohtaan. Pohjoisen jäämiehille se sopii hienosti.

- Viimeiset kuusi kilpailukautta olen erinomaisesti viihtynyt näissä laadukkaissa kansainvälisissä kilpasarjoissa ja nyt minulla on ilo sekä ennen kaikkea kunnia kilpailla toisen rata-autoilun Suomenmestarin kanssa. Lokakuussa Barcelonan testeissä Elias näytti osaamistaan ja se vakuutti niin minut kuin saksalaisen Leipert Motorsport tiimin insinöörit. Sen jälkeen koko talven sekä kevään ajan ajan olemme kovasti tehneet töitä nyt vihdoin elokuussa käynnistyvää kilpasarjaa ajatellen ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet yltää tavoitteesiimme, urallaan myös kaksi rata-autoilun Suomenmestaruutta pokannut Eskelinen kertoo.

- Misano on fyysisesti kaikkein kovin, koska Eurooppaa piinaava 40 lämpöasteen helle on silloin kovimillaan. Vastaavasti viimeisessä Nizzan lähellä ajettavissa kilpailuissa koetaan välimerelliset alkutalven olosuhteet, joten haastetta tulee riittämään. Kilpailukaukauteen valmistautuminen on jo täydessä vauhdissa kun itse olen runsaasti hikisiä päiviä simulaattorissa viettänyt. Lisäksi Elias on pitänyt ajotuntumaa yllä seinäjokelaisen HMH Racingin Formula-3 autolla, jolla hän myös heinäkuussa tulee yhden kilpailun Suomessa ajamaan. Kyllä tässä omia ajohanskojakin isosti polttelee, joten minunkin puolestani kilpailukausi voisi alkaa vaikka heti, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 osakilpailut:
- 07.-09.08.2020: Misano Adriatico, Italia
- 04.-05.09.2020: Nürburgring, Saksa
- 09.-11.10.2020: Barcelona, Espanja
- 20.-24.10.2020: SPA-Francorchamps, Belgia
- 13.-15.11.2020: Paul Ricard, Ranska12.6.2020 - Testiä KymiRingillä

Kesäkuussa tamperelaisen Luka Nurmen kanssa korkkasin uuden KymiRingin kilparadan kauhajokelaisen Relaa Racingin Porsche GT3 CUP autolla. Klikkaa kuvia ja katso miltä uusi suomalainen moottoriurheilupyhättö näyttää!


Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

18.2.2020 - Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä - Kilpailukaudella 2021 kansainväliseen kilpasarjaan?

Määrätietoisesti ja ennen kaikkea päättäväisesti autourheilu-uraansa rakentava tamperelainen Luka Nurmi, 15, kilpailee kaudella 2020 kauhajokelaisen Relaa Racingin Junior Program kuljettajana Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjassa. Toista peräkkäistä kilpailukautta Porschella kilpaileva nuorukainen starttaa sarjan hallitsevana pronssimitalistina ja saa tälle kaudelle alleen kilpailukykyisemmän 999.1 versioisen auton. Näin hänen tavoitteensa on toukokuussa alkavalle kilpailukaudelle asetettu vain ja ainoastaan sarjan mestaruuskamppailuun.


Vuosi sitten Luka Nurmi ja jyväskyläläinen GTM Motorsport sopivat yhteistyöstä, jonka tavoitteena on edesauttaa ja ennen kaikkea tasoittaa hänen tietään kohti kansainvälisiä autourheilusarjoja. Kaudella 2019 GTM Motorsport mm. mahdollisti Luka Nurmelle tutustumisen saksalaisen ammattilaistiimi Leipert Motorsportin kilpailutoimintaan sekä Barcelonan F1-radalla ajetun testin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Nyt kaudella 2020 Luka Nurmi ja GTM Motorsport syventävät yhteistyötä, jonka tavoitteena on nostaa Luka Nurmi kilpailemaan GT-autojen kansainväliseen kilpasarjaan kaudelle 2021.

- Kaudelle 2020 suunnitelmat ovat selkeät kun Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjan mitalia on tarkoitus kirkastaa sekä tietysti Relaa Racingille voittamaamme tiimimestaruutta olisi puolustettava. Tämä vuosi kerrytetään vielä ajokokemusta tutussa sarjassa ja keskitytään ajotekniikan parantamiseen syvällisemmin. Luvassa on myös testejä ammattitiimien kanssa ulkomaan radoilla, jotta sitten kaudella 2021 olisi sitten valmius siirtyä kilpailemaan kansainvälisempiin sarjoihin, Luka Nurmi kertoo.

- Vuosi sitten alkanut yhteistyö GTM Motorsportin kanssa on antanut juuri sen mitä siltä halusin eli jo viime vuonna sain tutustua eurooppalaisten ammattitiimien toimintaan niin testeissä kuin kilpailuissa. Lisäksi lokakuussa vietin kaksi testipäivää modernin GT-auton ratissa ja siinä sain valtavasti tietoa ajamisestani sekä ennen kaikkea kehitettyä sitä tiimin insinöörien kanssa. GTM Motorsportin Mikko Eskelisellä on aito halu ollut auttaa ja siitä olen enemmän kuin kiitollinen, Luka Nurmi jatkaa.

GTM Motorsport näkee suomalaisen rata-autoilun tulevaisuuden olevan menestyksekäs.

- F1- ja ns. pikkuformuloissa on hyvin suomalaiskuljettajia rakentamassa tulevaisuuttaan ja nyt myös niin Euroopan, Aasian ja Amerikan GT-autosarjoihin on tullut hienosti menestystä janoavia sinivalkoisia tulevaisuuden tähtiä. GTM Motorsport on saanut runsaasti yhteydenottoja varsinkin kartingin SM-sarjasta eteenpäin siirtyviltä kuljettajilta ja tottakai mikäli vain avuksi voimme olla niin olemme jakaneet tietotaitoamme, koska tavoitteemme on jatkaa suomalaisten moottoriurheilijoiden tien tasoittamista heidän ottaessaan askelia kohti kansainvälisiä kilpa-areenoita, GTM Motorsportin Mikko Eskelinen kertoo.

- Kaksi vuotta sitten GTM Motorsport oli mukana nostamassa espoolaista Juuso Puhakkaa ja nyt kahden menestyksekkään Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjavuoden jälkeen mielenkiinnolla odotamme uutisia hänen tulevaisuudestaan. Parasta aikaa teemme Luka Nurmen lisäksi yhteistyötä kuopiolaisen Elias Niskasen kanssa, jonka kanssa tulen maaliskuun lopulla käynnistyvällä kaudella 2020 kilpailemaan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa. Luka ja Elias ovat kummatkin testeissä hämmästyttäneet vauhdillaan ja siten molemmat kuljettajat kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan, urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut Eskelinen jatkaa.

Autourheilu-uran kohokohdat:
- 2019: 3. Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarja
- 2019: 5. RalliCross RX-Academy
- 2018: 3. Kartingin SM-sarja, OK
- 2017: Vuoden tulokaskuljettaja
- 2017: 2. Kartingin SM-sarja, OKj
- 2016: 3. Rotax MAX Challenge MM-finaaleissa
- 2016: 3. Kartingin BNL-sarja, Rotax
- 2016: 2. Kartingin Rotax MAX Challenge Finland sarjassa

20.1.2019 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen täyttivät tavoitteensa Arctic Lapland Rallissa - Suomenmestaruuspisteille suuresta ralliseikkailusta syvästi nautiskellen

Tällä hetkellä maailman ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla Mitsubishi Lancer WRC Step2 ralliautolla perinteikkäässä Arctic Lapland rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja jo 23. kerran Tunturirallissa kilpaillut petäjävetinen kartanlukija Arto Kapanen tekivät sen minkä lupasivat; 55. kerran järjestetty perinteikäs "Lumiteiden Grand Prix" tarjosi jälleen suuria rallielämyksiä sekä viisi Rallin SM-sarjan mestaruuspistettä.


Kilpailukausi 2020 sai arvoisensa startin kun usea Suomenmestariksi haluava oli päivittänyt kilpailukalustonsa uunituoreeksi Skoda Fabia R5 EVO versioksi eikä siten ollut yllätys, että 10 pikataipaleen ja 201,73 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa SM1-luokan kärkikolmikko saavutti sijoituksensa uudella kehitysversiolla. Itse asiassa kaksipäiväisen kilpailun SM1-luokan tuloksissa yhdeksän ensimmäistä sijaa napattiin joko uudella tai muutaman vuoden vanhalla Skoda Fabia R5 autolla.

- Ennen kilpailua sanoin, että ei mopolla mahdottomia eli kun käytössämme on vuosisadan alun kilpa-ajoneuvo niin tiesimme, ettei meillä olisi mitään mahdollisuuksia edes haastaa moderneilla Skoda Fabia R5 menestysautolla ajavia kanssakilpailijoita. Siltikin koska olen vuodesta 2008 lähtien valtavasti rakastanut ajaa tässä hienossa tapahtumassa niin Arton kanssa lähdimme vain nautiskelemaan rallin kuhinasta, Eskelinen kertoo.

- Nautiskelusta huolimatta olin asettanut itselleni tavoitteeksi SM1-luokan TOP-10 sijoituksen ja sen lopulta saimme. Lisäksi kun toimme auton maaliin juhlallisen tuntuisen kymmennen kerran koko rallin 55 vuotisessa historiassa niin kisaviikkoa antoi meille juuri sitä mitä lähdimme hakemaan; Arctic Lapland Ralli on edelleenkin maineensa veroinen suuri ralliseikkailu. Viisi mestaruuspistettä rallin moninkertaisten Suomenmestarien ja uusien nuorten lahjakkaiden rallikuljettajien keskuudessa on uhkaavasti seniori-ikää lähestyvälle kuljettajalle hyvä tulos, Eskelinen jatkaa.

SM1-luokan voittoon ajoi hallitseva Suomenmestari Teemu Asunmaa, joka dramaattisesti nousi kärkisijalle kun suvereenisessa johdossa ajanut Emil Lindholm sortui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheeseen ja putosi kolmanneksi. Yleiskilpailun voittoon WRC-autolla ajoi Toyota Gazoo Racingin tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä. Mercedez AMG Formula-1 tiimin Valtteri Bottas oli yleiskilpailun yhdeksäs.

Lopputulokset 55. Arctic Lapland Rally 2020: SM-luokka, top-3:
1. Teemu Asunmaa & Jani Salo, Skoda Fabia R5 Evo, 1:41:30,4
2. Eerik Pietarinen & Miikka Anttila, Skoda Fabia R5 Evo, +48,3sek
3. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5 Evo, +1:11,3sek
---
10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +8:38,2sek

Katso kisan incar videot:
- Arctic Lapland Rally 2020 EK1: Aittajärvi: https://youtu.be/-C0puM8lhMM
- Arctic Lapland Rally 2020 EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/_v2M_E3VXmE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK3: Kaihuavaara: https://youtu.be/OxGZ0DgajjE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK4: Jyrhämäjärvi: https://youtu.be/_EmgC-81hCQ
- Arctic Lapland Rally 2020 EK5: Mäntyvaara #2: https://youtu.be/x6Kuq06Dk6s
- Arctic Lapland Rally 2020 EK7: Mäntyvaara #3: https://youtu.be/KCb9PIMXMRY
- Arctic Lapland Rally 2020 EK8: Sarriojärvi: https://youtu.be/ktyprfBshSE
- Arctic Lapland Rally 2020 EK9: Untamovaara: https://youtu.be/2wMtvy4JQcA

Klikkaa ja katso kuvia kilpailusta
Kuvat: Jani Kekoni / Mediaguru.fi

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Klikkaa ja katso videoita sekä kuvia Nilsiän ja Uuraisten testierikoiskokeilta:
(Kuvat & Videot @ Jani Kekoni / Mediaguru.fi)

- WRC-talvitestit @ Nilsiä: https://youtu.be/jPYxwQV8Ui8
- WRC-talvitestit @ Uurainen: https://youtu.be/ZBsnSvM81qI
- WRC-kyydityselämys @ Mökkiperä: https://youtu.be/gs4FxVtj5jI
- Mikko & Veeti Eskelinen testaa WRC-kilpuria: https://youtu.be/kcoyQpcB_x4

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- Kauden 2019 Lamborghini Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi